Superb vs A4

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
axel
Spolujezdec

Superb vs A4

Příspěvek od axel »

Zdravím, chci si koupit nové auto a zatím v tom dost tápu a nedokážu se rozhodnout. Zatím vybírám mezi Superbem a A4. Palivo nejspíš benzín vzhledem k tomu, že jezdím docela často krátké trasy. Můj rozpočet je kolem 100 000 kč. Co z těch dvou mi doporučíte, případně na co si dát pozor, čeho se vyvarovat atd. Asi nejdůležitějším kritériem jsou pro mě náklady na provoz, tedy kvalita a cena náhradních dílů. U té ceny ND a servisu asi vyhrává Škoda, je ale otázka jestli není Audi kvalitnější => méně oprav. Klidně mi můžete doporučit i jiné auto, ještě jsem se nerozhodl.
btw: které z těch aut je podle Vás z pohledu laika prestižnější? bylo by super, kdyby mi to i trošku zvedlo sexappeal =))
Dallen
Mistr volantu

Re: Superb vs A4

Příspěvek od Dallen »

Audi a Škoda je stejná kvalita (je to jeden koncert, že). Ale zrvona včera jsem viděl na A6 upadlé kolo takže od toho moc nečekej :D
A4 je o třídu níže než Superb, ale zase na některé lidi audi působí jako luxusní značka (i když nevím proč).
V provozních nákladech výjde A4 lépe, je menší, lehčí. Super je ale o krůček dál.
Ovšem pokud ti není 60 tak nepočítej stím, že ti to zvedne sexappeal.

Jinak A6xSuperbxPassat jsou víceméně stejné auta. A4xGolfxOcta je to samé
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

máš v tom trošku hokej: superb a passat odpovídá A4, octa a golf A3 ;-)
Pravda vyděsí
retron
Letec

Příspěvek od retron »

tak za kilo neudelas paradu asi ani s jednim ale z tohodle vyberu radsi A4
rozdil je tam znatelny, predevsim tim ze v Audi je motor podel, kdezto Superb/Passat napric a z toho vychazejici nabidka motoru, pripadne pohon quattro s klasickym torsenem nikoliv haldex
o interieru ani nemluve
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

@Brus: Záleží se o jaké generací se bavíme. Jistej si nejsem, ale B5, SI a C5. Stejná podvozková platforma.
Mě sice tahle německá troja vůbec nezajímá, ale tak nějak mi to leží v hlavě.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
rkonf
Adept autoškoly

Příspěvek od rkonf »

retron píše:tak za kilo neudelas paradu asi ani s jednim ale z tohodle vyberu radsi A4
rozdil je tam znatelny, predevsim tim ze v Audi je motor podel, kdezto Superb/Passat napric a z toho vychazejici nabidka motoru, pripadne pohon quattro s klasickym torsenem nikoliv haldex
o interieru ani nemluve
Pokud je pořizovací cena 100tis. Kč, tak jde nejspíš o první generaci Superbu. Tam byl motor podél a pohon jen přední nápravy.
axel
Spolujezdec

Příspěvek od axel »

retron píše:tak za kilo neudelas paradu asi ani s jednim ale z tohodle vyberu radsi A4
o interieru ani nemluve
Tak je jasny, ze z toho nikdo nepadne na zadek. Na druhou stranu je mi sotva 20 a ve svym okoli nemam moc vrstevniku, kteri by meli auto za 100k+.
Taky vidim tu A4 jak relativne dobrou volbu, akorat jsem cetl, ze tam jsou dost nepovedeny prevodovky. Jasne, zadny auto neni bez chyby ale zrovna prevodovka mi prijde jako natolik zasadni vec, ze kvuli ni bych si tu koupi mozna i rozmyslel. Nevim no.
A6 jsem v podstate zavrhl, na netu je hromada info o tom, ze ty motory jsou vsechny velice spatny a vysoce poruchovy.
V posledni dobe mi jeste padla do oka Kia Ceed. Jasne, ze je to auto trosku z jineho soudku. Na druhou stranu se mi libi, ma dobrou spotrebu a hlavne se to da casto koupit od nekoho, kdo se o to staral, pravidelne to servisoval (z duvodu zaruky) takze by to mohlo byt i v dobrem stavu.
retron
Letec

Příspěvek od retron »

Kiou Chcát teda uz neohromis vubec nikoho...no ale jestli je to od znamyho tak to chapu.
Co zkusit A3ku, za ty prachy uz mozna sezenes uz posledni generaci pred faceliftem.
OldCar
Adept autoškoly

Příspěvek od OldCar »

Superb mi pro mladyho kluka prijde jako nesmysl. Pokud tedy nejsi nejakej kravatak :)
A misto ty A4 bych se radsi na tvym miste poohlidnul po nejake pekne trojce z bavorska.
I za to kilo co na to mas se da nejaky hezky kousek sehnat. A mozna ti to trosku i zvedna ten sexepil jak rikas :)
Jen bacha na to,ze to ma zadni nahon. Se silnejsi motorizaci a mensimi ridicskymi schopnostmi,by te to mohlo nekde roztocit.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

snažit se ohromovat olympiadou za kilo je taky docela vtipné
Pravda vyděsí
Odpovědět