Neříkám, že nemá pravdu (s většinou jeho tvrzení souhlasím), ale takhle paušálně se prostě gumy popisovat nedají. Co funguje na lehký předokole, tak nemusí být skvělý pro težkou rwd a přesně naopak. Vždycky je nutný brát v úvahu konkrétní rozměr, typ a stejný nebo aspoň koncepčně podobný auto. Já třeba tuhle sezónu jezdím Yokohama S.Drive (HI:87, XL) a nemůžu proti těm gumám říct špatný slovo, i když mi je pár lidí nedoporučovalo kvůli měkký bočnici. A přesto, že mám poměrně agresivní geometrii co se týká nároků na bočnici (odklony: předek -1°, zadek -2°) a gumy moc nešetřím, tak je bočnice v pohodě a sjíždí se relativně rovnoměrně.pavproch píše:jeho kluk jezdí motokáry a okruhy, takže si myslím, že má přehled co jo a co ne.... je ale fakt, že je zatížený na pirelky... o yokohamách (všeobecně i o AD8) se vyjádřil, že nemají stálou/vyváženou kvalitu a nokiany (obecně, bo GZ2 nezná) jsou dobré jenom zimní.... ale je to jedna paní (teda jeden pán) povídala
je ale fakt, že prozatím vždy to, co říkal platilo:
pirelky byly vždy dobré (vyjímka sou ty moje stávající P-zera, taky od něj, ale to může fakt být problém nesprávně namíchané směsi)
pohaněl mi dunlopy na skautíkovi - že se brzo sjedou neravnoměrně a začnou hlučet/házet - měl pravdu
pochválil a vnutil mi na starou briketu zimní 15" ceat - a musím říct, že v rozměru 195/65 R15 sem lepčí zimní gumu neměl...
dyž sem koupil brambora, tak mi říkal, že bridže sou lepivka skoro jako sliky ale že je brzo sjedu (a měl pravdu)
Ad. WRG2: jednu zimní sezónu jsem je měl na Hondě a teď je mám i na druhým autě a ani v jednom případě mě ta guma nijak neoslovila i přes to, že recenze od lidí jsou většinou jen pozitivní.
AD08: viděl jsem je v akci na okruhu a právě jsem koukal jak se chová bočnice a byla v pohodě (i přes to, že by měla být "papírová").
Další příklad, pokoušel jsem v čr sehnat Falken Azenis RT-615 a jeden pneumatikář, kterýmu toho pod rukama projde docela hodně tak mi radil, abych do nich nechodil kvůli špatnýmu zpracování (prý obecně falken hodně hází). Ale všichni lidi z typer.cz co je jezdili a jezdí, tak tu gumu chválí kde chodí a nic jinýho už na auto nechtějí (tyhle gumy doufám budu jezdit příští sezónu).
Tím chci jen říct, že bohužel není cesty jak tady na fóru vybrat ideální pneu pro tvoje použití, ale prostě to chce zkoušet a zkoušet a pak se stejně vrátíš k těm bridgím (když nechceš semi-slick, ale zároveň chceš maximální trakci na suchu).