Lotus Elise S - názory, zkušenosti?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
charger
Mistr volantu

Lotus Elise S - názory, zkušenosti?

Příspěvek od charger »

Zdravím,

Lotus Elise S MY2012 jakožto náhrada za M3 E46 pro kamaráda - použití na okresky, občasný výlet na okruh. Nemáte s tímto vozem někdo zkušenosti? Jde zejména o spolehlivost - je tam sice kompresorová osmnáctka od Toyoty, ale dohromady to splácávají angláni, tak člověk nikdy neví, navíc ten motor měl v minulosti také nějaké problémy.
Chodí sem občas lidé, co mají hodně zkušeností se sportovními auty, tak mě napadlo zeptat se i zde, díky. :)
Ain´t nobody got time for that
KDB
Mistr volantu

Re: Lotus Elise S - názory, zkušenosti?

Příspěvek od KDB »

S angličany nějakou zkušenost mám, a nebál bych se jich. Tady v tom konkrétním případě radím, ať se v tom dotyčný sveze - buď ho to chytne, nebo ne.
Ano, pro Angličany jsou typické drobné (z mého pohledu ) nedostatky, které se ale stávají nepodstatnými, když vás to auto chytí - je to stejné, jako byl Fiat, Lacia, Alfa, nebo Citroen - jsou to auta s individualitou, často zajímavými technickými řešeními, někde jim nelícuje plast, občas nějaká podružnost nefunguje, ale to auto milujete a těšíte se na každý okamžik s ním....i ty v servisu :D
Se servisem bych ale neděsil, s anglány jsem najel 350.000km za posledních 5let a vždy jsem dojel, kam jsem chtěl. A to i s RR P38, který má pověst noční můry svých majitelů....
MG - radost až na kost.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

neni to zkusenost s Elise S, ale s z nej odvozenym speedsterem. je ale omezena, vice bude schopny napsat bond. napis mu treba SZ, povyklada ti "uzasne" zazitky z cest.

ja jen reknu, ze ma-li na hradit M3, tak jedine tak, ze ten clovek absolutne musi zmenit ocekavani od auta. M3 je rychly a pohodlny cestak, Elise je hardcore auto z uplne jine skatulky.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Přesně tak, je to zcela jiná koncepce - technicky i místem vzniku.
MG - radost až na kost.
Trophy
Autoškolák

Příspěvek od Trophy »

Nevím, jestli chodí i sem, ale na galerii autorevue má uživatel kicko Lotus Exige S
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

KDB píše: Ano, pro Angličany jsou typické drobné (z mého pohledu ) nedostatky, které se ale stávají nepodstatnými, když vás to auto chytí - je to stejné, jako byl Fiat, Lacia, Alfa, nebo Citroen - jsou to auta s individualitou, často zajímavými technickými řešeními, někde jim nelícuje plast, občas nějaká podružnost nefunguje, ale to auto milujete a těšíte se na každý okamžik s ním....i ty v servisu :D
Anglická auta mám moc rád, ale když jsem letos hledal MG TF a ani jednomu autu nelícoval ani jeden plech, tak jsem z toho moc nadšený nebyl. ~x(
2.9T RWD
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

To se mi zdá přehnané, často nesedí sice ideálně přední nárazník ke kapotě a zadní kapota nedosedá do roviny ( to je ale způsobeno nenamazanými panty) ale jinak to není žádná tragedie - jak absolutně, tak při srovnání s jinými značkami.
Ale nic z toho mě nekalí radost z auta a řízení.....Nebyly to bouračky ?
MG - radost až na kost.
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

mel jsem speedster turbo, r.v. 2004 myslim.

Tak jak psali ostatni, je nutny se s tim autem svezt. Je to totiz takovy dost specificky pojeti automobilu. A tim svezenim nemyslim 5km kolem bazaru nebo autosalonu, ale mit to auto alespon tyden. V zime je v tom neskutecna zuma, v lete je v tom neskutecny horko... je v tom silenej randal... nevim jak o elise, ale u speedsteru jsou dost limitujici rozmery pneu, 175/XX 17" nedava bsolutne zadnou moznost volby znacky..tim padem i trakce predni napravy neni nijak uzasna. I pres to jak je auto "pure" nema clovek skoro zadne info z rizeni, zere to jak tank (objem nadrze do 40l nabizi dojezd max 200km).. kdyz jsem s tim jel na NS a zpet cca 2000km, musel jsem 11x tankovat. Proste je to specificky auto a neni to podle me absolutne vhodny jako jediny auto, nevhodny je to jako druhy auto... pouzitelnost bych videl az jako cca paty vuz :D speedstera jsem mel cca 2 mesice a pak jsme ho rad se ztratou cca 30% prodal...
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Je tu pořád otázka, jak moc to vypovídá o vlastnostech Elise - jsou to sice velmi, velmi příbuzný auta, ale.....
Co se týče spotřeby, stará Eliška jezdila bez potíží za 7l.
MG - radost až na kost.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

za 7l tak možná když se budeš kochat krajinou.. obávám se, že o tom to vlákno není, zvlášť pokud to má být jako náhrada ma M3 :-)
Pravda vyděsí
Odpovědět