Pneumatiky ,které nejsou v TP
Pneumatiky ,které nejsou v TP
Zdravim,
Mam možnost si koupit 17 kola s novou pneumatikou ,jenže ty pneumatiky co tam jsou mají rozměr 205/40 a já mám v tp 215/45 mužu si je tam dát nebo budu mít problemy ? Děkuji
Mam možnost si koupit 17 kola s novou pneumatikou ,jenže ty pneumatiky co tam jsou mají rozměr 205/40 a já mám v tp 215/45 mužu si je tam dát nebo budu mít problemy ? Děkuji
Re: Pneumatiky ,které nejsou v TP
Jsi svobodný občan takže můžeš, ale problémy asi mít budeš a to nemyslím zrovna policii. Spočítej si rozdíl z rozměru od standardního rozměru a zjistíš, že to je více než +/-5%.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
A není nějaká možnost jak to do toho TP připsat ? Myslím třeba na technický nebo na uřade?
Když ti píšu, že nejde o problém s policajty, ale s tím samotným kolem. Pochop, že velikost kola je nějak stanovena a podle toho se určuje počet impulsů tachometru na otáčku/kilometr. Když máš rozměr který je %jiný tak ti to bude blbě ukazovat a to už celkem dost.
Zapsání do TP se dá když má člověk známosti, ale zapíšou ti třeba rozměr na větším nebo menším kole, ale přepočet na průměr musí pořád sedět.
Zapsání do TP se dá když má člověk známosti, ale zapíšou ti třeba rozměr na větším nebo menším kole, ale přepočet na průměr musí pořád sedět.
AR166V6, F850 Special
- kompakt
- Autoškolák
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bych nekupoval, musíš to mít ve velkým techničáku a to je asi rozměr zcela mimo...Jde o pojišťovnu, která to porovnává s techničákem a pak v neposlední řadě se na auto může dívat jako na neschválený, takže samé problémy...
Když jsem si koupil na 330 D ty 19", tak mě němci řekli, že to je rozměr pro tohle auto, tak jsem si je nechal namontovat a náhodou jsem se ve firmě podíval do techničáku a 19" tam nebyly! Tak telefony do německého BMW, tam mě ujistili, že je to rozměr pro tohle auto schválený a nakonec jsem si musel přímo od výrobce poslat papír, že to na tom autu může být. Na základě toho glejtu mi to zapsali do velkého techničáku - ale byla to hoňka...
Já bych to tedy neriskoval...
Když jsem si koupil na 330 D ty 19", tak mě němci řekli, že to je rozměr pro tohle auto, tak jsem si je nechal namontovat a náhodou jsem se ve firmě podíval do techničáku a 19" tam nebyly! Tak telefony do německého BMW, tam mě ujistili, že je to rozměr pro tohle auto schválený a nakonec jsem si musel přímo od výrobce poslat papír, že to na tom autu může být. Na základě toho glejtu mi to zapsali do velkého techničáku - ale byla to hoňka...
Já bych to tedy neriskoval...
Samej dýzl: 330XDA, 123D a 320D
To o těch pojišťovnách je v česku dobrej brak, asi jako reklama na OB pro comfort
Oni to hajzli zkouší, ale když na ně člověk vytáhne posudek, že rozměr pneumatiky neměl žádný příděl při autonehodě tak nemůžou nic udělat. Tohle je ze zdroje který pracuje v pojišťovně.
Ještě je možnost ty gumy samozřejmně prodat, ale takovej pitomej rozměr..
Oni to hajzli zkouší, ale když na ně člověk vytáhne posudek, že rozměr pneumatiky neměl žádný příděl při autonehodě tak nemůžou nic udělat. Tohle je ze zdroje který pracuje v pojišťovně.
Ještě je možnost ty gumy samozřejmně prodat, ale takovej pitomej rozměr..
AR166V6, F850 Special
by me zajimalo, kde vznikla ta povera o neplneni v pripade, ze jsou na aute pneu o rozmeru nezapsanem v TP. za poslednich 12 mesicu jsem resil 2 nehody, pri kterych byly zniceny take pneu. ani jedna nemela "spravny" rozmer, nikomu to nevadilo, technik prohledl, dokonce nafotil vcetne rozmeru a pojistovna proplatila.
jak pise dallen. jedina sance, kdy by pojistovna mohla odmitnout plnit, by bylo v pripade, ze by jednoznacne prokazala, ze k nehode doslo v dusledku prave v TP neuvedeneho rozmeru gum. to se samozrejme da pri 19" na fabii, ale resit to v pripade 205/40 vs. 215/40 je mimo misu.
jak pise dallen. jedina sance, kdy by pojistovna mohla odmitnout plnit, by bylo v pripade, ze by jednoznacne prokazala, ze k nehode doslo v dusledku prave v TP neuvedeneho rozmeru gum. to se samozrejme da pri 19" na fabii, ale resit to v pripade 205/40 vs. 215/40 je mimo misu.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Důvod, že ti bude špatně ukazovat tachometr mi přijde jako pěkná blbost. Vždyť si to stačí jednou "zkalibrovat" podle gps (30, 50, 90, 130) a pokud člověk není guma tak může v pohodě fungovat. Jinak co se týká profilu gum, tak si stačí z .de netu stáhnout nějaký typový list pro kola stejnýho rozměru a tvý auto a najdeš jaký máš schválený rozměry pneu. Já mám v tp rozměry 215/40, 205/45 a 215/45, což se liší až o 3.5%, takže funkčně nevidím v ještě menších kolech zásadní problém (na kopcích jezdí hodně aut malý kola, aby zkrátily převodovky do kterých nesmí zasahovat). Druhá věc je, že tenhle profil už je na ty naše tankodromy docela vošajstlich a jestli ty kola nejsou dost pevný tak je můžeš lehce zničit.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Nj, jenže profil je 96.75 vs. 82 to už je docela velký rozdíl. A kalibrace tachometru, no nevim ta je určitě možná změnou impulsů, ale to asi pouze v případě digitálního tachometru a to ještě v případě, že to umožňuje. Úpravou klasického analogu by to chtělo upravit přímo v jednotce a to už mi přijde jako docela blbost. Ale jestli to jde jinak tak se rád nechám poučit. Gumy střelit za pár stovek a koupit nové.
AR166V6, F850 Special
Myslel jsem myšlenkovou kalibraci (vidím 50 a vím, že jedu 40).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).