Auto pro nováčka
Re: Auto pro nováčka
Sem zvědav na co ještě přijdeš
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou
Moje kolo s Imprezou
- GeneHawkins
- Letec
Píšu si kam chci.
Už je mi to jasné, o "geometrii" nemáš představu. Takže když si necháš v servisu udělat "geometrii", udělají ti sbíhavost předních kol, která nemá na táhnutí ke straně žádný vliv. Je sice možné, že budou měřit i odklony, které by na táhnutí vliv mít mohly, ale pokud nejsou prostým okem špatně, pravděpodobně se to neprojeví. Když si navážeš na nit matičku, můžeš si odklony zkontrolovat sám. Na táhnutí by mohla mít vliv nesprávná geometrie zadní nápravy, ale tu měřit (pokud si o to přímo neřekneš) nebudou.
Geometrii seřídit jistě není špatný nápad, musí tomu však předcházet odtranění vůlí náprav, aby to mělo smysl. Tedy klouby a uložení.
A stejně přijdeš na to, že to nejspíš táhne kvůli špatně sjetým pneumatikám. Zkus přehodit levou za pravou a uvidíš...
V příloze ti pro informaci přikládám kompletní údaje ke geometrii, pokud tedy to není quattro...
Už je mi to jasné, o "geometrii" nemáš představu. Takže když si necháš v servisu udělat "geometrii", udělají ti sbíhavost předních kol, která nemá na táhnutí ke straně žádný vliv. Je sice možné, že budou měřit i odklony, které by na táhnutí vliv mít mohly, ale pokud nejsou prostým okem špatně, pravděpodobně se to neprojeví. Když si navážeš na nit matičku, můžeš si odklony zkontrolovat sám. Na táhnutí by mohla mít vliv nesprávná geometrie zadní nápravy, ale tu měřit (pokud si o to přímo neřekneš) nebudou.
Geometrii seřídit jistě není špatný nápad, musí tomu však předcházet odtranění vůlí náprav, aby to mělo smysl. Tedy klouby a uložení.
A stejně přijdeš na to, že to nejspíš táhne kvůli špatně sjetým pneumatikám. Zkus přehodit levou za pravou a uvidíš...
V příloze ti pro informaci přikládám kompletní údaje ke geometrii, pokud tedy to není quattro...
- Přílohy
-
- geo.pdf
- (26.69 KiB) Staženo 244 x
Mě je jedno co si myslíš, že to bude. Tomu servisu na 100% věřím a věřím i v tom, že to opraví ať už to je cokoliv.
- GeneHawkins
- Letec
No jistě, to není problém, ať to stojí co to stojí. Mimochodem, máš to špatně. Správně má být "Mně je jedno...".
Děkuji za opravu pane dokonalý, už mě sem nemusíš psát, protože na tvé příspěvky nebudu reagovat.
- GeneHawkins
- Letec
Už jsou vyměněné i silentbloky, stěrače a motorky stěračů (já blb jsem je nezkoušel ).
-
- Řidič začátečník
GeneHawkins píše:Píšu si kam chci.
Nevím, kam na geometrii jezdíš ty, ale u mě si vždycky vytáhli dle WINka z databáze hodnoty pro odklony, záklony, sbíhavosti a nastavili je vepředu i vzadu. Pokud bych někam jel na geo, bral bych toto jako samozřejmost!
- GeneHawkins
- Letec
Vždycky si rád přečtu vyjádření odborníka. Ovzláště takového, který je schopen napsat WIN.enthusiastic.driver píše:Nevím, kam na geometrii jezdíš ty, ale u mě si vždycky vytáhli dle WINka z databáze hodnoty pro odklony, záklony, sbíhavosti a nastavili je vepředu i vzadu. Pokud bych někam jel na geo, bral bych toto jako samozřejmost!
Nevím, co máš za auto, ale na to nastavení záklonů bych se rád podíval.
Ve firemním servisu se jistě dají podle VIN hodnoty geometrie najít, ovšem nikoli u auta z roku 1996. Ty se tedy podle VINu najít opravdu nedají.
Když se někam jede na "geo", s největší pravděpodobností se tím myslí geometrie přední nápravy. Pokud chceš celé auto, je třeba to zdůraznit, a o tom jsem psal.
Taky jsem psal o tom, že mu to s největší pravděpodobností táhnutí auta ke straně neodstraní. Jsem zvědav, jestli pak přizná, čím to bylo...
Přiznávám, prý byla rozhozená geometrie přední nápravy a při kontrole vzali rovnou i zadní, ta však byla v pořádku a nic s ní nedělali . Mimochodem pneu už je jen dojezdové, než koupím nové, takže přehazování nebude.