Nemám nic, jen auto, klíče a doklad o koupi
Nemám nic, jen auto, klíče a doklad o koupi
Ahoj, k autu (které mám:) mám akorát klíče a soudně uznatelný doklad o nabití auta do vlastnictví. Auto je z druhé ruky nevím však kde bylo registrováno. průkazy ani nic podobného od původního majitele nezískám.
Prosím jak postupovat když mám jen klíče a doklad o nabití auta do vlastnictví?
Počítám že potřebuji nejdřív odhlásit auto tam kde bylo registrováno, ale nevím kde to je. Bude mi na odregistraci stačit občanka a doklad o koupi?
Dále budu potřebovat evidenční prohlídku na STK, jenže tam potřebují originál velkého Tech. průkazu, a zase technický průkaz nedostanu bez evidenční kontroly?
Jak mám prosím postupovat abych auto ověřil a registroval na sebe, získal tech. průkazy na sebe?
díky moc za rady.
V.
Prosím jak postupovat když mám jen klíče a doklad o nabití auta do vlastnictví?
Počítám že potřebuji nejdřív odhlásit auto tam kde bylo registrováno, ale nevím kde to je. Bude mi na odregistraci stačit občanka a doklad o koupi?
Dále budu potřebovat evidenční prohlídku na STK, jenže tam potřebují originál velkého Tech. průkazu, a zase technický průkaz nedostanu bez evidenční kontroly?
Jak mám prosím postupovat abych auto ověřil a registroval na sebe, získal tech. průkazy na sebe?
díky moc za rady.
V.
Naposledy upravil(a) wdc dne pát 24 srp 20:58, celkem upraveno 2 x.
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nemám nic, jen klíče od auta a doklad o koupi
Jak chceš provést tu evidenční prohlídku na STK, když nemáš auto? Píšeš přece, že máš jen klíče od auta a doklad o koupi.
TP a ORV můžeš získat legálně tak, že nahlásíš na registru vozidel jejich ztrátu.
TP a ORV můžeš získat legálně tak, že nahlásíš na registru vozidel jejich ztrátu.
Auto je moje, od koupě nemám žádné TP nic, jen klíče. Od původního majitele nic nedostanu. Dozvěděl jsem se že na evidenční prohlídku je nutný velký TP, stačí i když to bude ten "duplikát" původního majitele, ten by mi měl vydat úřad kde si ho on tehdy vyřizoval. Teď musím zjistit kde to bylo. Pak půjdu na ev. prohlídku. Následně zpět na jeho úřad a tam to odhlásím. Následně u sebe na úřadě zaregistruji, zároveň s doklady STK prohlídky a technické prohlídky a emisním papírkem. Dále zaregistrovat povinné ručení. Jakmile to bude pohromadě tak na muj úřad. Tam vystaví nový malý a velký TP (počítám) a osvědčení o registraci. Takto si to představuji.. co Vy? Ještě otázka jestli budu muset platit ten eko poplatek jako druhý majitel auta (přepis). Auto je vyrobeno 2008.
Budu moci v tom autě vůbec jezdit při vyřizování těchto úkonů? Nebo pouze tehdy když budu mít ten "duplikát" techničáku prvního majitele a pak svůj?
Tak počkej, máš jenom klíče od auta a smlouvu a nebo auto, klíče a smlouvu? Trochu se v tom motám
Každopádně standardně by to mělo být v tomhle pořadí:
1. odhlášení na nového majitele
2. evidenční kontrola
3. sjednání povinného ručení, pokud ještě nemáš - bez něj ti nedají značky
4. registrace vozidla
Na všechny úkony by ti měl stačit duplikát TP. Eko poplatek platit nebudeš. Abys mohl s autem jezdit, měla by ti stačit kupní smlouva a zelená karta. Alespoň já jsem nikdy neměl problém. Možná bych ještě prohodil pořadí bodů 2 a 3, pokud nemáš možnost to vozit na podválu.
Každopádně standardně by to mělo být v tomhle pořadí:
1. odhlášení na nového majitele
2. evidenční kontrola
3. sjednání povinného ručení, pokud ještě nemáš - bez něj ti nedají značky
4. registrace vozidla
Na všechny úkony by ti měl stačit duplikát TP. Eko poplatek platit nebudeš. Abys mohl s autem jezdit, měla by ti stačit kupní smlouva a zelená karta. Alespoň já jsem nikdy neměl problém. Možná bych ještě prohodil pořadí bodů 2 a 3, pokud nemáš možnost to vozit na podválu.
Rychlost zabíjí!
Re: Nemám nic, jen auto, klíče a doklad o koupi
Najdi si telefoní číslo na magistrát, zavolej tam, vysvětli jim srozumitelně tvoji situaci (protoze tedy se ti to evidente nepovedlo) a oni uz ti reknou co delat.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
- GeneHawkins
- Letec
To je maglajz...
děkuji ale za snahu, podle mě to je jak píše aikoN, komplikovaný je to tim že nejsou techničáky. Asi na to najmu spec. firmu so tyhle věci zařizuju než abych jezdil sem a tam jak blbec. Jinak tady jsou zajímavý detailíky na tohle téma převodu: http://ceskeforum.com/viewtopic.php?f=115&t=3175
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
trošku mi přijde, že celé to téma je jenom kvůli tomu poslednímu odkazu na ono forum, kde se to hemží odkazy na různé subjekty
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
dobrý den.jak todle dopadlo?