Po šesti a půl letech (a jak sou fčíl ty vedra) sem nechal dofouknout freon v klimě v Pindici, už to nijak moc "netopilo". Po doplnění to sice topí líp, ale pořád se mi nějak zdá, že to kdysi topilo víc.... co myslíte pomohlo by něco takového, čemu se říká "čištění klimatizace"?
Co sem kde zahlíd, tak hlavním smyslem toho čištění je odstranit zdroje zápachu (kondenzace vlhkosti=vznik plísní a jiných fujtajblů = smrad z klimatizace) ... v pindici mi ale nic z klimy nesmrdí.... má to smysl nechat vyčistit, bude to pak "topit" líp?
6let - je už čas na "čištění klimy"?
6let - je už čas na "čištění klimy"?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Re: 6let - je už čas na "čištění klimy"?
Najdi nějakého dobrého klimaře co tomu rozumí. Po 6ti letech by si měl vyměnit i filtrdehydrátor (sušič). Je možné, že ti už kompresor netlačí tak jako kdysi, plus součašně může docházet ke ztráty tlaku v okruhu (sušič, netěsnost).
Většinou se zkouší při vakuovém testu, ale tam je podtlak asi 10x menší než při pracovním procesu. Samotné čištění klimy ti účinek klimatizace nezlepší.
Většinou se zkouší při vakuovém testu, ale tam je podtlak asi 10x menší než při pracovním procesu. Samotné čištění klimy ti účinek klimatizace nezlepší.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
klimu čistím každý rok...někdy i 2x ročně.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
filtr sem neměnil a podtlak i moč to udrží...
dík za rady
dík za rady
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Kašli na klimu a otevři si okno, jako to dělám já.