Liga proti xichtoknize
Re: Liga proti xichtoknize
Facebook? Ono je to k něčemu dobré?
Naposledy upravil Mr.Semtex včera, dnes a zítra, celkově neupraveno 3x
K HOVNU
A jinak jak tady píšete o úniku informací. Na rozdíl od všech fór (af není vyjímkou) na facebooku se člověk nedostane k obsahu pokud není přihlášen a dle nastavení uživatele (a maj to tak všichni) pokud ho člověk nemá v přátelích.
Na všech fórech si může člověk přečíst příspěvek kohokoliv a není moc těžké většinou dohledat o koho ve skutečnosti jde.
Např. paranoik pavproch, na jiném foru měl ještě nedávno odkaz na soukromé stránky a znich se pokud si dobře pamatuju dalo nalinkovat na stránky jeho firmy, pět kliků a člověk věděl jméno, sídlo firmy mohl si projet živnostenský rejstřík atd. takže kdo chce ten si najde každého ať s facebookem nebo bez.
Na všech fórech si může člověk přečíst příspěvek kohokoliv a není moc těžké většinou dohledat o koho ve skutečnosti jde.
Např. paranoik pavproch, na jiném foru měl ještě nedávno odkaz na soukromé stránky a znich se pokud si dobře pamatuju dalo nalinkovat na stránky jeho firmy, pět kliků a člověk věděl jméno, sídlo firmy mohl si projet živnostenský rejstřík atd. takže kdo chce ten si najde každého ať s facebookem nebo bez.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
proto sem rači ten link smazal...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ano přesně tak... člověk je dohledatelný v ten moment, co otevře prohlížeč a začne se na internetu projevovat. Pokud někdo chce, tak identitu člověka zjistí. Dohledatelný jsi už jen díky tomu, že napíšeš, že jsi z ***** (no každý to třeba neví) a podle fotky leguána před barákem - to by člověk opravdu nemohl dát nikam nic
Jinak, ksicht knihu používám jen v omezené míře - je to právě dobré v takové té centralizaci komunikace se známýma. Mám to hlavně jako takovou elektronickou nástěnku - třeba teď máme v brně byt s kámošema, založili jsme si skupinu a dáváme tam důležité informace apod.
Jinak, ksicht knihu používám jen v omezené míře - je to právě dobré v takové té centralizaci komunikace se známýma. Mám to hlavně jako takovou elektronickou nástěnku - třeba teď máme v brně byt s kámošema, založili jsme si skupinu a dáváme tam důležité informace apod.
Rychlost zabíjí!
- GeneHawkins
- Letec
Co teda já nechápu, že i veřejnoprávní instituce jako TV a rozhlas implementují FB do svých stránek (pokud nepoužívají přímo stránky FB) a nejseš li na FB, neškrtneš si.
ha! nesjem sám: http://www.antifacebook.net
To je blbost, zkusil jsi to vubec nekdy?GeneHawkins píše:Co teda já nechápu, že i veřejnoprávní instituce jako TV a rozhlas implementují FB do svých stránek (pokud nepoužívají přímo stránky FB) a nejseš li na FB, neškrtneš si.
Ted jsem se z FB odhlasil a zkusil se dostat na:
http://www.facebook.com/ceskatelevize?v=wall
http://www.facebook.com/novatelevize
http://www.facebook.com/ceskyrozhlas
a vsude vsechno vidim, akorat teda clovek nemuze prispivat a psat komentare, coz je logicke...
Firmy take stale casteji pouzivaji FB ke komunikaci se zakazniky, jak jinak jednoduse a zadarmo oslovit tak velkou skupinu lidi?
Treba Klimatex dela na FB pravidelne velke slevove akce...
A jak pise Dallen, nez abych obvolaval plno lidi, tak staci napsat "Kdo si jde vecer zabehat?", "Kdo jde zitra na kolo?" apod.
Kdyby si dal nekdo tu praci a prohledal prispevky pavprocha (vc. outdoorfora), tak zjisti taky docela dost informaci, v podstate asi tolik jako kdyby pavproch psal pravidelne updaty statusu na FB
Jen namatkou co si vzpomenu, tak vime kde bydli, co ma pred domem za auta, kam jezdi na kolo, na lyze, kde se cca. pohybuje a kudy projizdi, ze ma nejakou firmu do ktere shanel zamestnance a mnohem vice.
Akorat na FB to vidi jen lide kterym jsou takove informace urceny, tady je to verejne
hele, to já vím, že když někdo vykecává na pokecech, tak časem sa z teho dá udělat "profil" (šak sem beztak už vykecal i číslo bot prababičky... ), ale já su prostě stará zkostnatělá konzerva, co FB nechce, nepotřebuj, odmítá...