Jak je psáno, nejlepší je se zajít na konkrétní auta podívat. Z vlastní zkušenosti můžu říct (shodou okolností jsem si před 2 týdny taky kupoval auto podobné kategorie, akorát s trochu nižším cenovým stropem), že drtivá většina aut na fotkách vypadá líp, než v realitě. Prodávající většinou nenafotí místa, která by se nemusela líbit a i třeba na fotce líbivý interiér při osobním kontaktu působí dost humusně, co se stavu týče.Azzamat1 píše:aikoN, take zajmavy nazor, popravde receno take mam strach, ze nekoho zajedu, nebo v horsim pripade to napalim do sloupu
mel bys konkretni navrhy, ktere hodne levne auto by se tak hodilo? koukal jsem na tohoto golfa
http://www.sportovnivozy.cz/28743-volks ... alozkaFoto
cena celkem slusna, ze bych se na nem naucil trochu ridit a pak ho treba za rok prodal, dejme tomu za 30K
Obecně se mi zdá, že je daleko těžší najít auto se zachovalým vnitřkem, než zevnějškem. Nakonec jsem musel udělat menší kompromis v podobě nepatrně natržené sedačky řidiče a mírně ošoupaného odkladního místa pro loket ve dveřích řidiče, abych vůbec něco koupil.
Vyhl bych se různým "vytuněným" obludám. Podobné zásahy indikují poněkud ujetý styl bývalého majitele, což nejspíš nebude mít dobrý odraz v technickém stavu.
V případě levného auta bych to až tak neřešil, obešel bych s mechanikem bazary a koupil první auto, které se mi jakž takž líbí a vypadá, že se rok nerozsype. Nebo se zkus poptat známých, jestli o něčem neví. A nemusí být ani za 50, takovou službu ti udělá i auto za 10,20 tisíc. Já vím, je to docela opruz, ale osobně jsem v takovém autě odjezdil skoro 4 roky a jsem za podobnou školu rád. Když si vzpomenu, čím vším si prošlo a představím si, že bych to prováděl s autem za 200 papírů, běhá mi mráz po zádech.
U auta za pár šupů tolik nějaký šrám nemrzí a i když něco rozbiješ, většinou se to dá za pár stovek spravit a jezdíš dál.