vyber auta pro novacka za 200 tisic

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
aikoN
Letec

Re: vyber auta pro novacka za 200 tisic

Příspěvek od aikoN »

Azzamat1 píše:aikoN, take zajmavy nazor, popravde receno take mam strach, ze nekoho zajedu, nebo v horsim pripade to napalim do sloupu :(|)
mel bys konkretni navrhy, ktere hodne levne auto by se tak hodilo? koukal jsem na tohoto golfa
http://www.sportovnivozy.cz/28743-volks ... alozkaFoto
cena celkem slusna, ze bych se na nem naucil trochu ridit a pak ho treba za rok prodal, dejme tomu za 30K :|
Jak je psáno, nejlepší je se zajít na konkrétní auta podívat. Z vlastní zkušenosti můžu říct (shodou okolností jsem si před 2 týdny taky kupoval auto podobné kategorie, akorát s trochu nižším cenovým stropem), že drtivá většina aut na fotkách vypadá líp, než v realitě. Prodávající většinou nenafotí místa, která by se nemusela líbit a i třeba na fotce líbivý interiér při osobním kontaktu působí dost humusně, co se stavu týče.

Obecně se mi zdá, že je daleko těžší najít auto se zachovalým vnitřkem, než zevnějškem. Nakonec jsem musel udělat menší kompromis v podobě nepatrně natržené sedačky řidiče a mírně ošoupaného odkladního místa pro loket ve dveřích řidiče, abych vůbec něco koupil.

Vyhl bych se různým "vytuněným" obludám. Podobné zásahy indikují poněkud ujetý styl bývalého majitele, což nejspíš nebude mít dobrý odraz v technickém stavu.

V případě levného auta bych to až tak neřešil, obešel bych s mechanikem bazary a koupil první auto, které se mi jakž takž líbí a vypadá, že se rok nerozsype. Nebo se zkus poptat známých, jestli o něčem neví. A nemusí být ani za 50, takovou službu ti udělá i auto za 10,20 tisíc. Já vím, je to docela opruz, ale osobně jsem v takovém autě odjezdil skoro 4 roky a jsem za podobnou školu rád. Když si vzpomenu, čím vším si prošlo a představím si, že bych to prováděl s autem za 200 papírů, běhá mi mráz po zádech.

U auta za pár šupů tolik nějaký šrám nemrzí a i když něco rozbiješ, většinou se to dá za pár stovek spravit a jezdíš dál.
Rychlost zabíjí!
Vody
Autoškolák

Příspěvek od Vody »

Bmw ve verzi kolem 100kw neni takova velka raketa jak se zda. Ja zacinal na aute se 74kw a nemel sem problem. Pak sem presel na auto s polovicnim vykonem a taky se to dalo.
MB W202 C200 100KW
Azzamat1
Spolujezdec

Příspěvek od Azzamat1 »

moc vsem dekuji za rady ;) s nejvetsi pravdepodobnosti pujdu do nejakeho hodne stareho auta a jak se naucim trochu lepe ridit a ziskam praxi, poridim si BMW 3 z roku 2005, mozna za rok ceny jeste klesnou a ja si budu moct dovolit nejaky novejsi model, treba rok 2006, zatim teda necham vetsinu penez u rodicu a zakoupim nejakeho stareho golfa (treba rok 1997), do felice, nebo neceho podobneho se mi jit moc nechce, v tom bych se necitil moc dobre
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@azza: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Dobrá volba. Do dneška rád vzpomínám na svý začátky, když jsem ještě proháněl škodu 105l mých rodičů a pak dědovýho trabanta. Co si ty chudáci auta se mnou musely vytrpět :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

@Azza: Dobře děláš. Pokud si chceš kupovat později něco jako si psal tak bych felinu nekupoval. Nějaký starší sedan střední třídy s méně výkoným motorem ať si zvykneš na velikost a hlavně co to auto stojí, protože novější bude na provoz z 90% drahší.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Odpovědět