Auto pro studenta do 80tis
Re: Auto pro studenta do 80tis
Pokud máš 80 tisíc, tak máš dost peněz na to, abys z toho stila udělal voňavku v perfektním technickém stavu a ještě ti vyjdou prachy na pár dalších let servisování. Kupovat jiné auto je blbost, zvlášť když u toho auta máš to, co za prachy nekoupíš - jistotu v servisní historii.
Rychlost zabíjí!
ExFun:
jake napriklad? Abych mel hlubsi predstavu, protoze takto me toho moc nenapada. Jak jsem psal, tak auta neni zrovna muj obor, takze cerpam z toho co mi reknou ostatni a nebo z vlastnich zkusenosti. Diky![Happy :)](./images/smilies/1.gif)
Dallen:
No prave uz me takto nechalo 2x![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Brzdy, technicka, lem mi neprijde jako, ze se neco opravuje. Jen kdyz tohle ted musim delat, tak bych to radeji udelal na nejakem jinem aute, lepsim.
A co si myslite o VW Passat?
Co jezdite vy a jak jste spokojeni? (Mam na mysli auta v cenove relaci 50 - 80tis)
80tis jsem pocital uz po prodeji Stila.
jake napriklad? Abych mel hlubsi predstavu, protoze takto me toho moc nenapada. Jak jsem psal, tak auta neni zrovna muj obor, takze cerpam z toho co mi reknou ostatni a nebo z vlastnich zkusenosti. Diky
![Happy :)](./images/smilies/1.gif)
Dallen:
No prave uz me takto nechalo 2x
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Brzdy, technicka, lem mi neprijde jako, ze se neco opravuje. Jen kdyz tohle ted musim delat, tak bych to radeji udelal na nejakem jinem aute, lepsim.
A co si myslite o VW Passat?
Co jezdite vy a jak jste spokojeni? (Mam na mysli auta v cenove relaci 50 - 80tis)
80tis jsem pocital uz po prodeji Stila.
mechanik podle mě právě vidí, že jsi ucho, tak tě ukecá na vylítaný báwo po smrti, do kterého budeš sypat 2x tolik co do fiatu.
prostě sprav stilo, to bude nejlepší varianta, u jiného auta budeš začínat se vším na novo.
prostě sprav stilo, to bude nejlepší varianta, u jiného auta budeš začínat se vším na novo.
Rychlost zabíjí!
Když nevěří, jeho boj. Já bych taky vzal vylítaný báwo místo toho itala, ale určitě bych nepočítal s tím, že to bude bez investic fungovat pár let ![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif)
![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif)
Tak je to známej mechanik, tak si myslím, že nemá potřebu mě natáhnout ![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Navíc pro něj dělám reklamu, webové stránky atd. Takže to většinou je barterový obchod.
Co BMW 318i combi? Nebo MB c180 či c200cdi? VW Passat?
Můj pohled je na to takový: Koupím třeba za 50 - 60tis, za 15 - 20tis udělám servis co je potřeba a pak už budu třeba 2 roky jezdit bez problémů s tím, že udělám olej
Nebo se pletu? Jak to je?
Navíc pro něj dělám reklamu, webové stránky atd. Takže to většinou je barterový obchod.
Co BMW 318i combi? Nebo MB c180 či c200cdi? VW Passat?
Můj pohled je na to takový: Koupím třeba za 50 - 60tis, za 15 - 20tis udělám servis co je potřeba a pak už budu třeba 2 roky jezdit bez problémů s tím, že udělám olej
ked nemas na prevadzku Fiata a este aj so spolahlivym JTD, tak si kup feldu...
za 60 passat/medved/BMW 20 do servisu a 2 roky ani tuk?
uz to prosimta nehul...
nechces servisovat lacneho fiata ale VW nedajboze premiovku to ano, zobud sa![Nerd :-B](./images/smilies/26.gif)
za 60 passat/medved/BMW 20 do servisu a 2 roky ani tuk?
uz to prosimta nehul...
nechces servisovat lacneho fiata ale VW nedajboze premiovku to ano, zobud sa
![Nerd :-B](./images/smilies/26.gif)
Všichni říkají, jak je Fiat laciný, ale vůbec mi to tak nepříjde
Věci co jsem dělal vycházejí i na MB nebo BMW laciněji.
Tak to právě nechápu a píšu sem, abych se dozvěděl jak to je.
Když servis u MB, BMW, Audi mě výjde natolik, tak to jsou tak poruchové auta, že do toho nedám 20tis a bude to šolich?
Tak to právě nechápu a píšu sem, abych se dozvěděl jak to je.
Když servis u MB, BMW, Audi mě výjde natolik, tak to jsou tak poruchové auta, že do toho nedám 20tis a bude to šolich?
![Sad :(](./images/smilies/2.gif)
V náhradách stojí stejně věci 25%
No ale kdo v dnešní době kupuje originální věci?
-
- Řidič začátečník
Uvažuješ úplně iracionálně. Tvoje základní kritéria jsou finance na údržbu a provoz, ale chceš vyměnit novější auto nižší střední třídy, za starší auto střední třídy a ještě prémiové.
Píšeš, žes měnil homokineťák, rozvody, baterku... Něco podobného tě čeká i u toho BMW a Mercedesu, to jsou běžné provozní výdaje! Předpoklad, že si koupím auto za 80 tyček, které bude 2 roky jezdit jen na olej, je dost naivní (pravda mi už se to 2x podařilo
), tím tuplem, když to bude prémie...
Dál píšeš, že tě hodně stál samotný servis, ale o kus dál zase, že děláš mechanikovi, který je známý, protislužbu a nestojí tě to moc.. Tak si vyber... Kontroloval sis někdy ceny dílů a porovnával je s cenou finální opravy?
Vidím 2 řešení.
1. Nechat si Stilo
2. Vyměnit Stilo za něco menšího a novějšího (ale nad Cliem i Fiestou ohrnuješ nos)
a možná by to hctělo i vyměnit mechanika.... Tvůj předpoklad, koupím si staré báwo, protože je to nejlevnější na provoz je blbý, až to bolí. Spíš mi to tady smrdí typickou situací "rád bych jezdil do školy báwem, ačkoliv nemám na Fiata"
Píšeš, žes měnil homokineťák, rozvody, baterku... Něco podobného tě čeká i u toho BMW a Mercedesu, to jsou běžné provozní výdaje! Předpoklad, že si koupím auto za 80 tyček, které bude 2 roky jezdit jen na olej, je dost naivní (pravda mi už se to 2x podařilo
Dál píšeš, že tě hodně stál samotný servis, ale o kus dál zase, že děláš mechanikovi, který je známý, protislužbu a nestojí tě to moc.. Tak si vyber... Kontroloval sis někdy ceny dílů a porovnával je s cenou finální opravy?
Vidím 2 řešení.
1. Nechat si Stilo
2. Vyměnit Stilo za něco menšího a novějšího (ale nad Cliem i Fiestou ohrnuješ nos)
a možná by to hctělo i vyměnit mechanika.... Tvůj předpoklad, koupím si staré báwo, protože je to nejlevnější na provoz je blbý, až to bolí. Spíš mi to tady smrdí typickou situací "rád bych jezdil do školy báwem, ačkoliv nemám na Fiata"