VW Passat 1.9Tdi (96kw) nebo Škoda SuperB 1.9Tdi (96kw)?
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: VW Passat 1.9Tdi (96kw) nebo Škoda SuperB 1.9Tdi (96kw)?
Pamatam, ked som toho Passata este mal...vsetci mi ho zavideli, len ja ho nemusel, mne furt na nom cosi vadilo...teraz s benzinovou E46? Vsetci sa ma snazia presvedcit, ake naprd auto som si kupil a ake genialne som predal...takmer nik nechape, okrem par fakt petrolheadov...
Preste Passat v dechtu je kult a vrchol osobneho uspechu
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
To není k smíchu, tak to jeSnowman000 píše:Preste Passat v dechtu je kult a vrchol osobneho uspechu
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ja som svojho zivotneho uspechu teda dosiahol v 21 rokoch, od vtedy uz len padam do zvrzenia hodnej zahuby
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
a já už vrchol asi nikdy nedosáhhnu....
teda jako myslím vrchol osobního úspěchu...
teda jako myslím vrchol osobního úspěchu...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
-
- Spolujezdec
Ahoj, o 320D, 320i či 328i jsem také uvažoval můžeš to více rozvést? V čem je toto BMW lepší oproti Passatu? Co spotřeba? Cena náhradních dílů? Poruchy? Pocit z jízdy atd. atd. zajímá mě to. Děkuji za odpověď BroněkSnowman000 píše:Pamatam, ked som toho Passata este mal...vsetci mi ho zavideli, len ja ho nemusel, mne furt na nom cosi vadilo...teraz s benzinovou E46? Vsetci sa ma snazia presvedcit, ake naprd auto som si kupil a ake genialne som predal...takmer nik nechape, okrem par fakt petrolheadov...
Hele, projdi si bazary, zavolej na pár inzerátů a ta auta si zajeď sám vyzkoušet. Vlastní zkušenost je stokrát lepší než moudra na fóru.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Když tě hlavně zajímá spotřeba, cena náhradních dílů a poruchy tak rozhodně pro tebe budou lepší auta než S1, Passat, 320d apod.
Na jednu stranu píšeš, že ti clio moc žere a pak uvažuješ o 328i a ptáš se na spotřebu? Chce si to přerovnat co chceš. Jestli chceš jezdit levně kup malé auto s lpg. Pokud chceš zážitek z ježdění tak kup nějaký klasický sportovní sedan 328i, 156 gta aj.
Pokud chceš vypadat mezi vrstveníky jako borec tak kup supa
Na jednu stranu píšeš, že ti clio moc žere a pak uvažuješ o 328i a ptáš se na spotřebu? Chce si to přerovnat co chceš. Jestli chceš jezdit levně kup malé auto s lpg. Pokud chceš zážitek z ježdění tak kup nějaký klasický sportovní sedan 328i, 156 gta aj.
Pokud chceš vypadat mezi vrstveníky jako borec tak kup supa
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
myslím že uvedené zápory dost přeceňuješ - nafta se kupuje stejně jako benzín u pump, dochlazovat po větší zátěži by se měl každý motor nejen TD, diesel v pořádku v zimě naskakuje také bez problémů a řadit musíš i u benzínu.Jenyk píše:...Pořád se oháníš spotřebou, hoď si náklady na auto do tabulky. Začni poklesem ceny, pojistkou, gumami, servisem. Já to dělávám a rozdíl v ceně paliva je v poorvnání s ostatními poměrně nepodstatná položka. Když navíc vezmu v úvahu kravál nafťáku, potřebu pořád řadit, starost o to kde vezmu naftu a jestli mi neodejdou vstřiky, jestli jsem dochladil turbo, jestli v zimě naskočí, tak mi obliba naftových aut nejde na rozum. Vítězství maketingu nad zdravým rozumem. Na druhou stranu benzíny jsou levné a to vítám
Zbývá snad větší hlučnost a vibrace dieselu a komplikované řešení (např.DPF) u modernějších aut
jinak maloobjemový benzín moc nejede a velkoobjemový má zase docela velký pokles ceny
řek bych že nic není černobílé
Co se týče zimních startů tak nejde ani tak o problém motoru spíše jako o kvalitu PHM na českých čerpacích stanicích.
AR166V6, F850 Special
se zatuhnutím nafty jsem měl problém poprvé a naposledy před cca 15 lety a problém nakonec nebyl v naftě ale ve starém palivovém filtru. Od té doby jsem několikrát startoval i v mínus 30° a auta vždy jela bez problémů.
Ale samozřejmě stát se může i dnes, mezi prodejcema PHM se lumpi určitě najdou
Ale samozřejmě stát se může i dnes, mezi prodejcema PHM se lumpi určitě najdou