Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Hon na piráty

Příspěvek od ultima ratio »

525iX píše:
ExFun píše:Děsí mě, jak moc se začíná rozmáhat vlna exemplárních trestů. Uvedené je zcela mimo právní rámec České republiky a jasný projev tlaku na soudce ze strany novinářů.
Je skutečností, že jak se u HL objeví novináři, dostávají obžalovaní až o 1/3 vyšší tresty :(
Souhlasím. Exemplární tresty tu nemají co dělat.
Jaképak exemplární tresty? Jak Lacina tak Trpišovský dostali tresty na samé spodní hranici příslušné trestní sazby. [-x
525iX
Pan Řidič

Příspěvek od 525iX »

Ale to že si nějaký pičus kvalifikaci a z toho vycházející trestní sazbu vycucal z prstu ještě neznamená, že trest za to co udělal zejména Lacina je zcela neadekvátní bežnému ohodnocení v české justici. Nebo proč se tu dává stejně za banální nehodu s lehce poškrábaným plechem stejně jako za vraždu? Buďto tu jsou tedy banální tresty za vraždy nebo Lacina dostal exemplár.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Nech ho. většího idiota ze sebe udělat nemůže, byť se o to bude stále pokoušet. Zvýrazněné to bylo dostatečně.
Back to basics.
Příčina -> následek
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

To je právě o tom, že nechápete ten rozdíl mezi úmyslným a neúmyslným jednáním. Není zas až tak důležitý následek, je důležitá hlavně příčina. B-)
525iX
Pan Řidič

Příspěvek od 525iX »

Jenže jedno se dá zcela exaktně prokázat nebo změřit, zatímco to druhý je jen tvoje domněnka. A s tou jdi do háje :ymhug:
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

To není moje domněnka, to je skutečnost prokázaná v trestním řízení. I úmysl se dá prokázat, úmysl je přímo definován trestním zákoníkem a má dokonce dvě roviny, chtěný a vědomý, např. Lacina byl odsouzen za ten vědomý ne za ten chtěný. ;)
525iX
Pan Řidič

Příspěvek od 525iX »

Jenže (když použiji tvoje slovo) poenta je v tom, že to že byl za něco odsouzen ještě neznamená, že to tak bylo. (sakra jak má být interpunkce v tomto souvětí?)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

mne spíš přijde zarážející ta jistota v tvrzení, že Lacina jednal úmyslně. Já osobně jsem přesvědčen, že úmysl v tom nebyl.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

To je jasné, že úmysl byl minimálně vědomý, o tom autu tam musel přece vědět, když na jeho řidičku ukazoval fakáče. Ten fakáč ho dostal. Úmysl mohl být klidně i chtěný, ale to se prokázat nepodařilo. B-)
Krysa
Pan Řidič

Příspěvek od Krysa »

DP jsou svině.
Odpovědět