Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Brus
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od Brus »

u nás třeba: http://www.rychlebskestezky.cz/cs/

německo/rakousko/švýcarsko je v téhle oblasti o kus dál, ale trošku z ruky no
http://www.rockmachine.us/cz/bikeparky/

a nebo samozřejmě legendární Death Road v Bolívii :D tam se chystám... jednou
Pravda vyděsí
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Dolni Morava, Kouty.
V cechach Spickak, Lipno Moninec, je toho plno. Nej v CR by mel byt Spicak.

Rychleby zadna DH trat nejsou, tam staci bohate 130/130 celopero, daji se sjet i na XC kole. DH kolo tam je spis na obtiz, protoze clovek se musi dostat nahoru ...
Ale zabavny to tam je.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

kuju.... mladej našel zajímavé stránky k themě: www.bikeparks.org
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
-vasek-
Autoškolák

Příspěvek od -vasek- »

Brus píše:
pavproch píše:mám fčíl SPD Shimano XT letošní model (broušené plošky) a..... konečně (poprvé v životě, a že sem už těch pedálů vystřídal, nejen šimako, ale i welgo, author, ritchey aj.) se kufr boty (čili celá bota) vůči pedálu nevaklá, ale sedí v něm jak přibitá..... jinak jestli myslíš vůli v ložiscích, tak nula.
jojo to myslím, bota vůči pedálu. pozůstatek ze starého kola, mám ještě pořád M520, což je druhý nejnižší model. tak to asi budu muset vyměnit. furt jsem se to snažil dotahovat, ale jediné čeho tím docílím je, že se to hůř nacvkává, vycvakává, ale drží to furt stejně napytel. Tak to dopadá, když se na něčem šetří :-) Tak pak poreferuju, jestli tvoje doporučení bylo dobré či ne :-)

vůli v ložisku bych nesnesl.

na SPD SL je styčná plocha několikrát větší a to teprve drží jak přibité, jenže to se do terénu dost dobře nedá použít.
Ještě bych zkusil vyměnit jenom kufry. To celkem pomůže.. Akorát se musí sehnat tak aby nestály tolik co nové pedály. :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše: na novým bajku mám tyhle brzdy: Avid Elixir 7 SL na kotoučích 160mm a ani zaboha nejsem schopný je naštelovat tak, aby přední při brždění "nehoblovala kotouč" a zadní nepískala.... mám obavu, že to bude OEM brzdovýma destičkama, že jsou moc tvrdé.... poradíte někdo měkčí nepískající destičky pro tyhle brzdy?
Tak po výletu na pár DH tratí v Lealpes sou kotouče i desky v prteli.... kotouče modročerné, destičky ojeté až na kov... to vše se odehrálo za mocného vrzání, pískání a jiných strašných zvuků..... to je fakt síla, neska ten materiál fakt nic nevdrží, pár kilometrů převýšení (teda přenížení) a šlo to do kytek.... taxem neska objednal díly na upgrade: kotouče G2 (větší plocha, lepší odvod tepla), organické destičky a hlavně duralové tuhé Ashima PM vložky pod třmeny místo těch zasraných plastových hraček, co tam sou z výroby....zároveň s tím provedu tuning ze 160 na 180mm vepředu.... :p
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

tak zničit se to dá i při sjezdu z velkého javorníku.. fest chcalo a a už jsem byl skoro dole, když v zadní brzdě cuklo a takový ten pavouk co roztahuje desky od kotouče se mi zamotal mezi kotouč a desky a prakticky kompletně a bleskurychle z nich sundal to obložení :-)

btw: máš dušáky či bezdušáky?
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

dušáky... a žádný šikmooký ultralight, poctivá rubena... :D
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

pavproch píše:
pavproch píše: na novým bajku mám tyhle brzdy: Avid Elixir 7 SL na kotoučích 160mm a ani zaboha nejsem schopný je naštelovat tak, aby přední při brždění "nehoblovala kotouč" a zadní nepískala.... mám obavu, že to bude OEM brzdovýma destičkama, že jsou moc tvrdé.... poradíte někdo měkčí nepískající destičky pro tyhle brzdy?
Tak po výletu na pár DH tratí v Lealpes sou kotouče i desky v prteli.... kotouče modročerné, destičky ojeté až na kov... to vše se odehrálo za mocného vrzání, pískání a jiných strašných zvuků..... to je fakt síla, neska ten materiál fakt nic nevdrží, pár kilometrů převýšení (teda přenížení) a šlo to do kytek.... taxem neska objednal díly na upgrade: kotouče G2 (větší plocha, lepší odvod tepla), organické destičky a hlavně duralové tuhé Ashima PM vložky pod třmeny místo těch zasraných plastových hraček, co tam sou z výroby....zároveň s tím provedu tuning ze 160 na 180mm vepředu.... :p
LOL, chvíli jsem myslel, že jsem v BMW vláknu a přemýšlel, co to tam dáváš za brzdičky... :-D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

já cu zimu nebo aspoň podzim..... nemusí být sních, stačí námraza... hlavně ať ty hicy už skončí.... sem neska (v neděli!) stával o půl na šest, před šestou sem už šlapal hore kopcom bajkem na Radhošt a... stejně sem to taktak udýchal.... v šest ráno orloj bil 29 a půl, dyž sem o půl na desítku přijel dom (úplně hotový, měkl sem pocit jako dobře udělané jerky) tak to bilo 33... a ešče fčíl o půl deváteé večer to nespadlo pod třicet.... kura fiks, 40 let sme poroučeli větru dešti a fčíl to nikdo neumí zastavit.... #-o

aspoň, že odpoledne na koupáku na hňupisku bylo (chvílem) na co kukať .... a tím nemyslím oblohu nebo stromy okolo.... akorát, že čím sem starší tím víc koukám po mladším mase.... ešče pár let a bude to na kriminál... :ymblushing:
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Já bych bral tyhle pařáky celý rok, to je prostě moje, pro jízdu na kole jak dělané. :)
Odpovědět