automatická převodovka
automatická převodovka
ahoj, jaký máte názor na automatickou převodovku. přečetl jsem si článek http://www.ojeteauto.cz/clanky/automati ... yhody-594/ a docela bych do rtoho šel. díky za rady a tipy
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: automatikcá převodovka
z mnoha tvrzeními lze v tom článku polemizovat...ale je to jako s čímkoliv jiným - chce to vybrat si model auta ke koupi a pak zkusit konkrétní auto s MT a AT.
Rozdíly mezi převodovkami (HDM, DSG, CVT) jsou tak markantní, že jejich vlastnosti nelze shrnou do jednoho obecného článku.
Rozdíly mezi převodovkami (HDM, DSG, CVT) jsou tak markantní, že jejich vlastnosti nelze shrnou do jednoho obecného článku.
Naposledy upravil(a) řidičBOB dne pát 29 čer 08:35, celkem upraveno 1 x.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
já bych se dovolil vyjádřit citací Lawrence Tomlinsona:
btw, nemá tenhle citát tady někdo v podpisu?Take away the left pedal and it’s like chopping the driver’s balls off because you’ve lost all proper control of the car.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Poslusne hlasim, ze som to bol ja A plne suhlasim s tymto panompavproch píše:já bych se dovolil vyjádřit citací Lawrence Tomlinsona:
btw, nemá tenhle citát tady někdo v podpisu?Take away the left pedal and it’s like chopping the driver’s balls off because you’ve lost all proper control of the car.
Z clanku pre Autocar:
...Take this, which is what Tomlinson thinks about cars with paddles. “Paddles are brilliant – so long as you’ve got a left pedal. Take away the left pedal and it’s like chopping the driver’s balls off because you’ve lost all proper control of the car. I’m not a big fan of paddles on the road, to be honest, because how often do you honestly ever use them?’...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Pokud se člověk chce jen vozit a není skvělý überřidič (jako my všichni tady), který podřazuje špička-pata na brzdě v zatáčce, tak je automat pohodlná věc. U běžnýho řidiče je odmítání automatu jen póza, patrně protože počítání do šesti je tragický vrchol jeho schopností a pokud by se toho zbavil, přišel by o zbytky své falešné maskulinity.
a jak je to s výměnou oleje v atomatické převodovce? platí pořád nepsané pravidlo po 200 tisících km?
Žádné takové pravidlo nikdy neplatilo. U oldtimerů s třístupňem není problém se dostat na nějakých 20-30 tisíc km, u dnes běžných aut je reálná hranice někde u cca 80 tisíc km. 200 tkm bylo tak možná u převodovek s "doživotní" náplní, ale jen protože po těch 200 tkm prostě a jednoduše převodovka umřela. Pokud máš na mysli převodovky DSG, tak tam je po 200 tkm nutná částečná repase, respektive výměna lamel.
Pokud si chceš koupit auto s klasickou automatickou převodovkou, tak prostě nech olej vyměnit. Je to jednoduchá práce na půl hodiny se vším všudy a máš jistotu. A provoz pak vyjde levněji než výměna spojky s dvojhmoťákem.
Pokud si chceš koupit auto s klasickou automatickou převodovkou, tak prostě nech olej vyměnit. Je to jednoduchá práce na půl hodiny se vším všudy a máš jistotu. A provoz pak vyjde levněji než výměna spojky s dvojhmoťákem.
Jak píše BOB, hodně záleží na druhu převodovky, konkrétním autě (nastavení AT převodovky)...
Sám jsem teď pár měsíců jezdil jen s AT a při zpětném přesednutí do MT mi přišlo řazení jako zcela zbytečné obtěžování.
Určitě si to chce vyzkoušet, protože kombinace slabého atmosferického benzínu a postaršího HDM je strašná. S dostatečně výkonným motorem jde přežít skoro každá převodovka
Ad servis: Měnit olej je třeba v každé převodovce (i MT). Bohužel to málokdo dělá, a protože jsou AT trochu citlivější, tak jsou větším "zajícem v pytli".
S bodem 5 jde souhlasit asi jen u poctivých HDM převodovek. CVT i DSG vyžadují potivý servis, jinak se z nich stanou dříve či později pěkné kasičky.
Sám jsem teď pár měsíců jezdil jen s AT a při zpětném přesednutí do MT mi přišlo řazení jako zcela zbytečné obtěžování.
Určitě si to chce vyzkoušet, protože kombinace slabého atmosferického benzínu a postaršího HDM je strašná. S dostatečně výkonným motorem jde přežít skoro každá převodovka
Ad servis: Měnit olej je třeba v každé převodovce (i MT). Bohužel to málokdo dělá, a protože jsou AT trochu citlivější, tak jsou větším "zajícem v pytli".
S bodem 5 jde souhlasit asi jen u poctivých HDM převodovek. CVT i DSG vyžadují potivý servis, jinak se z nich stanou dříve či později pěkné kasičky.
2.9T RWD
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
u DSG se mění olej každých 60t km...alespoň u VW.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
mám dvojkovou škodovku a najeto 176 000 km. Chtěl jsem počkat do těch 200 tisíc, jak mi to každej říkal, ale už jsem se objednal do servisu. Kolik výměna oleje cca stojí,řidičBOB píše:u DSG se mění olej každých 60t km...alespoň u VW.