On bude Majkle asi problém v tom, že Tys iP začal používat až v modelu iP4, kdy po letech Apple základní funkčnosti doplnil. Od iP4 se iP stal relativně použitelným zařízením. Já ale s iP začal v 3G variantě a tu historickou zkušenost, kdy na telefonu za tuším 15t. nešly přeposlat sms, nešly ani zkopírovat a musely se ručně přepisovat, nebo tuším v 3.2 Apple povolil API k GSM modulu, takže jsem zakoupil offline navigaci do auta, jenže díky absenci multitaskingu jsem se musel celou cestu a hlavně ve městech strachovat, aby mi někdo nezavolal (a vůbec ne ten, ke kterému jsem jel), protože přijetím hovoru se app killa a musela se startovat znovu a znovu zadávat, nemluvě o tom, že při hovoru jsem neměl navi pokyny.., tu zkušenost nemohu zapomenout a moje vnímání user experience to nutně ovlivní. Něco Apple odstranil, ale některé funkční vady mu zůstanou navždy. Tím negativnější ve vztahu k iP to pro mě je, že v té době rozjeté symbiany a WM těmito vadami netrpěly.. Pravděpodobně i proto přetrvávající vady, byť uznávám, že už jsou spíše minoritní, ale nejsem schopen nijak omluvit, ani pochopit. A můj user experience s iP je negativní. Nelituju, že jsem měl MacBook, ale že jsem místo WM zvolil iP, toho lituju, to byla špatná volba.
![Big hug :ymhug:](./images/smilies/6.gif)
Back to basics.
Příčina -> následek