Telefonologie

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
.Jelen.
Řidič začátečník

Re: Telefonologie

Příspěvek od .Jelen. »

Volivovej volej píše:Nechápu, proč tu tedy kritika jde na hlavu Applu, který se zcela evidentně stará o aktualizace svých roky starých modelů tak dobře jako žádný jiný výrobce. :-)
Protože je to Apple a jeho uživatelé nejsou nikdy objektivní (teda alespoň o tobě to tu ExFun naznačoval) a ze všeho dělají jen výhody. ;) :D
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

SGS nedávno dostal aktualizaci na Gingerbread s Value Packem, tedy dva roky po vydání ;)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:
Pajjoun píše:Mluvil sem čistě o ceně. Ale už v prvnim příspěvku sem to jasně zdůraznil a byl to jenom takovej doplněk k předešlýmu.
Ale měl sem telefon, kterej i těch několik let zpátky uměl otevřít pdf. A spoustu dalšího.
Myslím, že tu během času došlo k nepochopení toho příkladu. Já se neptal po telefonech, co umí nebo neumí otevřít PDF. To, domnívám se, umí všechny smartphony bez výjimky. :-)
.Jelen. píše:U kterýho smartphonu je doba podpory tři roky zpět? ;-)
Tak si to shrňme: Takhle extensivní podporu smartphonů měla jen Nokia a nutno říct, že s tím přišla hooodně s křížkem po funuse. Jednalo se o ty velké updaty pro všechny dotykové smartphony a nedotykovou řadu 3rd Ed FP2. Navíc až u S60^3 byl teprve možný update na Annu a Belle; dřívější Symbiany mohly updatovat firmware, ale nikoli celý operační systém.

Nokia tedy svými updaty skutečně doslova nutila každoročně ke koupi nových modelů. Androidí výrobci zcela běžně dělají hromady vofuků, když mají nechat aktualizovat své modely, nebo aktualizace rovnou ignorují. Microsoft právě před pár dny zařízl jakoukoli možnost updatovat všechny existující telefony s WP. Nechápu, proč tu tedy kritika jde na hlavu Applu, který se zcela evidentně stará o aktualizace svých roky starých modelů tak dobře jako žádný jiný výrobce. :-)
Už jsem opravdu nechtěl psát, ale ..

On je podstatný rozdíl, když ostatní výrobci updaty vylepšují zákazníkům nabídnuté produkty o vylepšení, nebo když iPhone doplňuje updaty základní funkčnosti, které iP měl mít už v době uvedení na trh, protože byly už tehdy běžné (+nějaké vylepšení)! Opravdu nevím, jestli si děláš srandu, nebo mlžíš záměrně :(
Back to basics.
Příčina -> následek
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

PaTaK píše:SGS nedávno dostal aktualizaci na Gingerbread s Value Packem, tedy dva roky po vydání ;)
Já dostal nedávno aktualizaci na Z, sice verze systému zůstala stejná, ale zlepšilo se nakládání s RAM. Taky cca 2 roky po vydání, jestli se nepletu. A to Z nikdy nebylo vrchol nabídky. :-)
TSs
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Tohle byla pravá machrovina.

Rok 2009 - výměnná baterka, bezdrátové dobíjení, multitasking který ještě dnes nemá konkurenci, notifikace, které ostatní okopírovali v roce 2011, sdílení dat mezi zdroji, které také teprve ostatní napodobují. To vše již v 2009 s tehdejším HW. Zase jednou svět zvolil špatně. Stejně jako u beta-camu vs. VHS, DVD standardu a mnohých dalších :(

[youtube]http://youtu.be/eoBx5O6KKz8[/youtube]
[youtube]http://youtu.be/YCdepfU-JhA[/youtube]

P.S. Jestli někdo bude držkovat, že iP je rychlejší, tak v roce 2009 iP 3G rychlejší nebyl.
Back to basics.
Příčina -> následek
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

ExFun píše:On je podstatný rozdíl, když ostatní výrobci updaty vylepšují zákazníkům nabídnuté produkty o vylepšení, nebo když iPhone doplňuje updaty základní funkčnosti, které iP měl mít už v době uvedení na trh, protože byly už tehdy běžné (+nějaké vylepšení)! Opravdu nevím, jestli si děláš srandu, nebo mlžíš záměrně :(
No vidíš. Takže já tu předložím objektivní fakta o aktualizacích a podpoře zařízení ze strany výrobců a ty pak přijdeš s takovýmhle blábolem. Kdo jsi, prosím tě, že víš přesně, které funkce jsou ty správné, které tu měly být už dávno, jakou cestu si svět měl zvolit..? :-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Jen úplně běžný nezaslepený uživatel, který ví, že v roce 2008 byly zcela běžnými funkcemi mms (opravdu jich několik pošlu), sms doručenky (div se, ale potřebuju někdy vědět, kdy byla zpráva doručena), správce úkolů, u smartphonů nějaký multitasking, přenos souborů přes BT, etc. Všechno, co ostatní platformy zvládaly (se stejným HW), jen iP ne. A dokonce to až na multitasking zvládaly i dumb phony.

Tyhle obrázky nevznikaly náhodou
Obrázek

;)
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

On bude Majkle asi problém v tom, že Tys iP začal používat až v modelu iP4, kdy po letech Apple základní funkčnosti doplnil. Od iP4 se iP stal relativně použitelným zařízením. Já ale s iP začal v 3G variantě a tu historickou zkušenost, kdy na telefonu za tuším 15t. nešly přeposlat sms, nešly ani zkopírovat a musely se ručně přepisovat, nebo tuším v 3.2 Apple povolil API k GSM modulu, takže jsem zakoupil offline navigaci do auta, jenže díky absenci multitaskingu jsem se musel celou cestu a hlavně ve městech strachovat, aby mi někdo nezavolal (a vůbec ne ten, ke kterému jsem jel), protože přijetím hovoru se app killa a musela se startovat znovu a znovu zadávat, nemluvě o tom, že při hovoru jsem neměl navi pokyny.., tu zkušenost nemohu zapomenout a moje vnímání user experience to nutně ovlivní. Něco Apple odstranil, ale některé funkční vady mu zůstanou navždy. Tím negativnější ve vztahu k iP to pro mě je, že v té době rozjeté symbiany a WM těmito vadami netrpěly.. Pravděpodobně i proto přetrvávající vady, byť uznávám, že už jsou spíše minoritní, ale nejsem schopen nijak omluvit, ani pochopit. A můj user experience s iP je negativní. Nelituju, že jsem měl MacBook, ale že jsem místo WM zvolil iP, toho lituju, to byla špatná volba. :ymhug:
Back to basics.
Příčina -> následek
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

A to podle tebe dává smysl ještě dnes odsuzovat celou platformu za to, že něco neuměla před 4-5 lety? Podle mě asi stejný, jako třeba posuzovat Symbian S60 podle prvních modelů od 7650 dál. Představ si, že i těm chyběly funkce běžné u hloupých telefonů, nebo byly nedotažené... stejný problém.

Jo, koupil jsem iPhona v době, kdy už jeho funkčnost pokryla moje požadavky. Že ty nebo někdo jiný koupil starší model, který totéž nesplnil, je problém tvůj a ostatních, nikoli problém Applu. Každý si může dopředu zjistit, co který telefonu mí, a na bázi toho nakoupit. Když budu chtít rozesílat MMSky, nebo pro mě bude životně důležitá možnost kopírovat texty a forwardovat SMSky, tak si snad podle toho vyberu ten správný mobil, ne? Nebo snad tehdy nebylo na výběr? Na předešlý stránce ses dušoval, že jsi věděl, cos kupoval. Mě o tom teda nějak nepřesvědčuješ...
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

No me teda prijde zaklad vsech zakladu, aby telefon umel preposilat dal smsky.
Odpovědět