Telefonologie

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
.Jelen.
Řidič začátečník

Re: Telefonologie

Příspěvek od .Jelen. »

Volivovej volej píše:A zajímavý je taky si všimnout, že v případě obou značek je to na úkor chybění některých "nadbytečných" fíčur a ceny. Však i všelidově milované a nenáviděné Nokie 5110, 3310, později třeba 6610 a ještě dále 6300 a 6500c měly relativně dost nevýhodný poměr ceny ku výkonu. Na začátku milénia se Nokii nadávalo hlavně za předraženost; pamatuju si to, jako by to bylo včera. A co tu máme dnes? Historie se opakuje. :-)

Tyhle Nokie jsem taky měl rád (i když 6300 už moc ne). (A rozhodně to nebylo kvůli tomu, že bych se cítil s takovým mobilem kchůl. :D )
Volivovej volej píše:
Pajjoun píše: A za cenu použitelnýho zařízení s jinym OS je iP dost starej 3G/GS. GS už ujde, ale co jsem tak viděl prohlížení pdf na 3G, tak je to peklo, větší a složitější soubory třeba vůbec neumí, ale to je jenom takovej dodatek, předchozí porovnávání bylo bez ohledu na pořizovací cenu.
Teď se tu dělají neférová srovnání, která nikomu nevadí, protože se hodí do krámu. :-) iPhone 3GS je 3 roky starý model. iPhone 3G je ještě o rok starší. To jako chcete tvrdit, že 4 roky starý modely ostatních výrobců jsou na tom z hlediska výpočetního výkonu na úrovni dnešních vlajkových lodí? Nebo že kdybyste do nich naprali současnou verzi OS, budou pořád běhat jak po másle?
To mě vždy pobaví, když si někdo v roce 2012 (pár měsíců do iOS6 a nového iP) stěžuje na rychlost 3G/3GS. :)) Asi by se měl podívat, jak jsou na tom telefony starý 4-3 roky s Androidem nebo Symbianem, ať už rychlostně nebo kompatibilně. =))
Volivovej volej píše:To jo, koupit si multimediální mašinu a pak tomu nedat ani pár megabajtů dat... mně by bez něj byla polovina aplikací rázem k ničemu. :-)
+1 Smartphone beru především jako komunikační přístroj = internet nutný. :)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:
ExFun píše:Jaký mýtus? Prostě to nejde.
Mýtus vzniká tak, že se prostě prohlásí všeobecně, že iPhone je vomezenej, protože to a to... na něm zrovna nejde. Jako by existovaly systémy na kterých je možné úplně všechno. Neexistují, všechny mají limity; jen si je připustit.
Jenže on omezený je a zdaleka v rámci konkurence nejvíc. edit: Promiň, WP jsou ještě větší blbost.

A víš co? Jdi do toho udělej tabulku vlastností a zařaď tam i WM, aby bylo pěkně vidět, že místo dopředu jdou mobily dozadu :)
Back to basics.
Příčina -> následek
.Jelen.
Řidič začátečník

Příspěvek od .Jelen. »

Volivovej volej píše:Např. proto, že nejde změnit vyzváněcí tón na nějaký vlastní soubor. No, a když už tak drahej mobil teda koupila, stejně ani nevěnovala dvě minuty googlení, za něž by zjistila, že to vlastně jde. A takhle vznikají mýty...
ExFun píše:Jaký mýtus? Prostě to nejde.
:ymapplause: Kdo by čekal, jak názornou praktickou ukázku tu budeme za chvíli mít. :)
Jaký mýtus? -> Tenhle: ExFun píše - " Prostě to nejde."
(P.S.: doručenky jsou trochu něco jinýho. ;) ...nevím to teď jistě, ale je to jen u iMessage nebo i u ostatních sms, když mi to pod sms píše "doručeno"? )
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

ExFun píše:A víš co? Jdi do toho udělej tabulku vlastností a zařaď tam i WM, aby bylo pěkně vidět, že místo dopředu jdou mobily dozadu :)
Nemůžu. Jednak není absolutně v mých silách pokrýt opravdu všechny fíčury všech systémů, aby ta tabulka byla objektivní, dvak žádný z těch systémů neznám tak extrémně dobře a třak subjektivní uživatelskou zkušenost s danou platformou, která stejně nakonec hraje největší vliv, do tabulky nenacpeš.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Nejde, přímo v telefonu to nejde.

Kde konkurence umí nastavit jako vyzvánění (někdy i jakýkoliv) hud. soubor v mobilu, uživatel iOS musí na počítači oříznout soubor na 20s. a přeformátovat ho do Apple formátu a nahrát prostřednictvím iTunes. Simply Apple. Nemluvil jsi o tom, že na Applu jdou věci jednoduše? :D
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:
ExFun píše:A víš co? Jdi do toho udělej tabulku vlastností a zařaď tam i WM, aby bylo pěkně vidět, že místo dopředu jdou mobily dozadu :)
Nemůžu. Jednak není absolutně v mých silách pokrýt opravdu všechny fíčury všech systémů, aby ta tabulka byla objektivní, dvak žádný z těch systémů neznám tak extrémně dobře a třak subjektivní uživatelskou zkušenost s danou platformou, která stejně nakonec hraje největší vliv, do tabulky nenacpeš.
Já taky nechtěl, aby kdokoliv míchal objektivní skutečnosti se subjektivními pocity...
Back to basics.
Příčina -> následek
.Jelen.
Řidič začátečník

Příspěvek od .Jelen. »

ExFun píše:Tohle mě fakt na iPhonistech sere - z každýho neoddiskutovatelnýho bugu a omezení udělají feature a hlavně, že iP je "rychlý, stabilní a jednoduchý". :-o
Teď mi opravdu není jasný jestli narážíš na něco konkrétního (??). :) Nikdo tady snad nepsal, že složitější nastavení (tuším max. 30 vteřinovýho) zvonění nebo chybějící mass storage je feature. To že počet funkcí má vliv na jednoduchost, stabilitu a rychlost systému, snad dává smysl, ne? :)
Srovnávat tabulkou je snad ta největší blbost, je to stroj, kdyby záleželo čistě na parametrech a výčtu základních funkcí, bylo by to náramě jednoduchý. Např - kolik uživatelů iP, co si chtějí koupit nový model, čeká na představení a doufá, že mobil bude mít tolik a tolik paměti RAM a takový a takový procesor? A kolik takových uživatelů je u Androidu? ;)
Volivovej volej
Mistr volantu

.Jelen. píše: (P.S.: doručenky jsou trochu něco jinýho. ;) ...nevím to teď jistě, ale je to jen u iMessage nebo i u ostatních sms, když mi to pod sms píše "doručeno"? )
Úplně jsem zapomněl, že něco jako doručenky existuje. :D Vybavuju si, jak mě na HTC obtěžovaly, a jelikož ze 100 odeslaných zpráv bylo 100 úspěšně doručených, vypnul jsem to, sic to ztratilo smysl.

Ale to mně říkal už kamarád Amerikánec před 6 lety, že doručenky jsou blbost (taky měl Motorolu, no :-) ). Vizionář jeden. B-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
Volivovej volej
Mistr volantu

.Jelen. píše:Např - kolik uživatelů iP, co si chtějí koupit nový model, čeká na představení a doufá, že mobil bude mít tolik a tolik paměti RAM a takový a takový procesor? A kolik takových uživatelů je u Androidu? ;)
Nebo ještě lépe: Kolik uživatelů iOS/Androidu doufá, že na jeho telefon ještě někdy vyjde softwarová aktualizace a výrobce se na něj zvysoka nevybodne? :-) A teda i WP v tomto případě..? :-(
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

.Jelen. píše:
ExFun píše:Tohle mě fakt na iPhonistech sere - z každýho neoddiskutovatelnýho bugu a omezení udělají feature a hlavně, že iP je "rychlý, stabilní a jednoduchý". :-o
Teď mi opravdu není jasný jestli narážíš na něco konkrétního (??). :) Nikdo tady snad nepsal, že složitější nastavení (tuším max. 30 vteřinovýho) zvonění nebo chybějící mass storage je feature. To že počet funkcí má vliv na jednoduchost, stabilitu a rychlost systému, snad dává smysl, ne? :)
Ani člověče moc ne. Jak dokazuje sám Apple, když postupně funkce doplňuje a díky tomu nutí zákazníky obměňovat iP.
Srovnávat tabulkou je snad ta největší blbost, je to stroj, kdyby záleželo čistě na parametrech a výčtu základních funkcí, bylo by to náramě jednoduchý. Např - kolik uživatelů iP, co si chtějí koupit nový model, čeká na představení a doufá, že mobil bude mít tolik a tolik paměti RAM a takový a takový procesor? A kolik takových uživatelů je u Androidu? ;)
Stačí výčet fcí.
Pamatuju si, jak miliony uživatelů čekaly až se iP naučí tethering, taky se čekalo na povolení GPS pro offline navi, další 2 roky se čekalo na multitasking a než se iP naučí něco tak triviálního jako To-Do´s etc. etc. A celou tu dobu zaslepení Applistimísto výtky na stranu Applu tvrdili že a) to nepotřebují a přece to nemůže potřebovat nikdo, b) systém by kvůli tomu byl moc složitý a nestabilní a bla bla. Když to (s novým iP) dostanou tak jsou najednou happy...

Majk: nedávno jsi tvrdil, že jsi objektivní. Objektivní člověk neargumentuje tím že jeho přístup a užívání je to jediné objektivní.

Už končím pro tento týden doopravdy. Víc času si ode mě Apple nezaslouží.
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět