Telefonologie

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Volivovej volej
Mistr volantu

Re: Telefonologie

Příspěvek od Volivovej volej »

.Jelen. píše: :ymhug: Nikdy nepochopím, jak si tolik lidí může koupit tak jednoduchou, neměnou věc jako je iP a potom nadávat jak je to jinak, než si to představovali.
Ale existujou tací, co opravdu koupí mobil za 15 litrů, aniž by si o něm nejdřív sehnali info. Vyprávěl mi jeden pracovní kolega o slečně, co koupila iPhone a byla nespokojená. Např. proto, že nejde změnit vyzváněcí tón na nějaký vlastní soubor. No, a když už tak drahej mobil teda koupila, stejně ani nevěnovala dvě minuty googlení, za něž by zjistila, že to vlastně jde. A takhle vznikají mýty...
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Volivovej volej
Mistr volantu

.Jelen. píše:
většina lidí má iPhone proto, že je cool
To je pravda, i takové znám, nicméně neřekl bych, že většina...
Ani já ne. Dokonce z těch majitelů iPhonu, co znám osobně, bych tohle neřekl ani o jednom z nich. Pokud můžu ze svého okolí něco všeobecného prohlásit, tak je to fakt, že skoro všichni iPhonisti přešli z Nokií. A to IMO není náhoda - Nokia totiž vždycky uměla vyrábět mobily znatelně přístupnější lidem v porovnání s jinými značkami. A začla s tím velice brzy - ješte v dobách černobílých displejů, poprvé s 5110 v 98. roce, čímž chytla hned první vlnu masivního rozšiřování, na které se vezla. Apple teď dělá úplně to samé.

A zajímavý je taky si všimnout, že v případě obou značek je to na úkor chybění některých "nadbytečných" fíčur a ceny. Však i všelidově milované a nenáviděné Nokie 5110, 3310, později třeba 6610 a ještě dále 6300 a 6500c měly relativně dost nevýhodný poměr ceny ku výkonu. Na začátku milénia se Nokii nadávalo hlavně za předraženost; pamatuju si to, jako by to bylo včera. A co tu máme dnes? Historie se opakuje. :-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
Volivovej volej
Mistr volantu

Pajjoun píše: A za cenu použitelnýho zařízení s jinym OS je iP dost starej 3G/GS. GS už ujde, ale co jsem tak viděl prohlížení pdf na 3G, tak je to peklo, větší a složitější soubory třeba vůbec neumí, ale to je jenom takovej dodatek, předchozí porovnávání bylo bez ohledu na pořizovací cenu.
Teď se tu dělají neférová srovnání, která nikomu nevadí, protože se hodí do krámu. :-) iPhone 3GS je 3 roky starý model. iPhone 3G je ještě o rok starší. To jako chcete tvrdit, že 4 roky starý modely ostatních výrobců jsou na tom z hlediska výpočetního výkonu na úrovni dnešních vlajkových lodí? Nebo že kdybyste do nich naprali současnou verzi OS, budou pořád běhat jak po másle?
.Jelen.
Řidič začátečník

Příspěvek od .Jelen. »

ExFun píše:Dobrý, takže to jsme zvládli a teď už jen přestat s tím, jak je rychlý, stabilní a neseká se. ;) Při prvním přechodu na vyšší OS to přestává platit a s o 2gen. vyšším os už to neplatí vůbec.
Hodnotím jen a pouze z vlastní zkušenosti a ano - je to stabilní a rychlý systém, takže nevím proč s tím přestat. Srovnávat stabilitu a rychlost Symbianu a iOS je opravdu "tak trochu" diagnóza. [-( Telefon se Symbianem, vybaveností odpovídající (a často převyšující) iP, jsem měl vždy v ruce nový - nezahlcený aplikacemi a s aktuálním softem, ale pokaždý jsem z toho vyvodil to stejný - jak to může být tak pomalý a proč pořád něco nejde a padá?!? A podobně i u (i když mnohem mírněji) Androidu. Nevím co na těch telefonech bylo špatně - byly vážně nový, nazaplněný, aktuální.
vojtadub píše:Me by taky zajimalo, kde se vzala ta povest stabilniho systemu ? iP 3G je stejne stabilni jako E52 (a to svoji e52 urazim. Nebo, ze by se jednalo o patecni kus u Applu ? ), ktera ma svy dny.
Takze iOS je pro me fakt system jako ostatni, ktery ma sve mouchy a ne, v zadnem pripade neni dokonaly ani stabilni.
Se stabilitou iOS jsem nikdy problém neměl, tak jsem na to přišel já. :) Za to když si vzpomenu na E52, co jsem krátkou dobu měl #-o Pořád to bylo zaseklý, neskutečně zpomalený a o signálu snad ani raději nezačínat... (telefon opět od novýho, možná smůla na kus, víc E52 jsem neměl možnost (a popravdě ani netoužil) poznat - i když to s tím signálem znám z více E52).
iOS rozhodně dokonalý není, to není žádný OS, leda by byl speciálně postaven na přaní uživatele.
PaTaK píše:iOS a stabilni? Safari mi spadne skoro kazdej den.

Tak to bude opravdu něco špatně. Mně za roky aktivního (opravdu dost aktivního) používání spadlo párkrát. :)
Pajjoun píše:
Volivovej volej píše:Opravdu si v mobilu prohlížíte PDFka a jiné soubory?
Ano, o zkouškový si čtu PDF v autobuse každou cestu do školy, často si tyhle materiály vyměňujeme se spolužákem přes BT, ani jeden nemáme datovej tarif a školní wifi nefunguje ve všech částech školy, takže výměna po internetu padá. Popravdě i dost často pícham telefon do školního PC a něco kopíruju sem a tam.

Používat dnes multimediální zařízení bez internetu... Nebo jestli kromě volání (a případně SMS) využíváš jen čtení PDF...
Volivovej volej
Mistr volantu

.Jelen. píše:Se stabilitou iOS jsem nikdy problém neměl, tak jsem na to přišel já. :)
Se stabilitou nemám problém ani já. Žádné nestandardní chování nepozoruju dokonce ani na iOS 6 - a to je pouhá betaverze několik měsíců před oficiálním uvedení. I když nebudeme si nalhávat, že je na první pohled vidět, že hotová není - pár popisků uvnitř nastavení je ještě v angličtině a ty mapy jsou zatím celkem trága. Ale o tom se zase ví a nemá cenu se tím trápit, když se k šestce oficiální cestou nikdo z lidu nedostane. :-)
.Jelen. píše:Používat dnes multimediální zařízení bez internetu... Nebo jestli kromě volání (a případně SMS) využíváš jen čtení PDF...
To jo, koupit si multimediální mašinu a pak tomu nedat ani pár megabajtů dat... mně by bez něj byla polovina aplikací rázem k ničemu. :-)
Volivovej volej
Mistr volantu

Mimochodem jak jsem podotýkal u konkurence - na mém stole má tenhle frajer svůj stálý flek. Jsem nestranný a objektivní. B-)
Photo 25.06.12 16 13 27 – kopie.jpg
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:
.Jelen. píše: :ymhug: Nikdy nepochopím, jak si tolik lidí může koupit tak jednoduchou, neměnou věc jako je iP a potom nadávat jak je to jinak, než si to představovali.
Ale existujou tací, co opravdu koupí mobil za 15 litrů, aniž by si o něm nejdřív sehnali info. Vyprávěl mi jeden pracovní kolega o slečně, co koupila iPhone a byla nespokojená. Např. proto, že nejde změnit vyzváněcí tón na nějaký vlastní soubor. No, a když už tak drahej mobil teda koupila, stejně ani nevěnovala dvě minuty googlení, za něž by zjistila, že to vlastně jde. A takhle vznikají mýty...
Jaký mýtus? Prostě to nejde.
A proč by měla? To je jak muset ověřovat jestli auto za 1m má startér nebo bude chodit točit kličkou... Existují jisté standardní vlastnosti, které běžného člověka ani nenapadne zkoumat. Patří tam i doručenky...

Tohle mě fakt na iPhonistech sere - z každýho neoddiskutovatelnýho bugu a omezení udělají feature a hlavně, že iP je "rychlý, stabilní a jednoduchý". :-o
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:Mimochodem jak jsem podotýkal u konkurence - na mém stole má tenhle frajer svůj stálý flek. Jsem nestranný a objektivní. B-)
Photo 25.06.12 16 13 27 – kopie.jpg
Od doby co sis pořídil iP to je vyloženě vidět ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:[quote. Pokud můžu ze svého okolí něco všeobecného prohlásit, tak je to fakt, že skoro všichni iPhonisti přešli z Nokií. A to IMO není náhoda - Nokia totiž vždycky uměla vyrábět mobily znatelně přístupnější lidem v porovnání s jinými značkami. A začla s tím velice brzy - ješte v dobách černobílých displejů, poprvé s 5110 v 98. roce, čímž chytla hned první vlnu masivního rozšiřování, na které se vezla. Apple teď dělá úplně to samé.
To si nemyslím. NOkia měla prostě a jednoduše největší zastoupení na trhu. Proto je z ní i největší fluktuace. Víc bych za tím nehledal.
Back to basics.
Příčina -> následek
Volivovej volej
Mistr volantu

ExFun píše:Jaký mýtus? Prostě to nejde.
Mýtus vzniká tak, že se prostě prohlásí všeobecně, že iPhone je vomezenej, protože to a to... na něm zrovna nejde. Jako by existovaly systémy na kterých je možné úplně všechno. Neexistují, všechny mají limity; jen si je připustit.

A mimochodem - psal jsem, že to jde. I když je to IMO zbytečně zkomplikované, podobně jako třeba na prvních Nokiích z S40.
ExFun píše:To si nemyslím. NOkia měla prostě a jednoduše největší zastoupení na trhu. Proto je z ní i největší fluktuace. Víc bych za tím nehledal.
Však nehledej; už jsem to tu psal, co zatím je. A co víc - je to pro každého, kdo se trochu hloubš zajímá, naprosto evidentní.
Odpovědět