Vyber auta +-200000, kombik pro rodinu

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
dawe
Spolujezdec

Vyber auta +-200000, kombik pro rodinu

Příspěvek od dawe »

Ahoj,
planuju koupit nejake auto. zakladni pozadavky mam cenu 200tis a spolehlivost. Dale aby byl mel alespon trosku prostorny kufr (kocarek atd) - proto kombi. Dene ujedu tak 50km, jinak v lete na dovolenou k mori a v zime na hory.
Rad bych se zeptal zda nemate nejaka doporuceni. Vytridil jsem si auta z TÜV report 2012 dle pozadavku.
dekuji za vsechny rady a tipy. S koupi auta nemam zadne zkusenosti, mel jsem predtim novou Fabia II htp, ale tu mi ukradli. Velikostne pro rodinu byla mala.
Jezdim po meste i mimo mesto. Jaky rok vybrat? orientacne jsem se koukal na auta od roku 2006 s max 125 tis. km

vytridena auta:
2. Toyota Toyota Prius 3.3% 62 000
10. Toyota Toyota Avensis 5.8% 75 000
13. Toyota Toyota Corolla 6.1% 60 000
15. Audi Audi A4 6.2% 89 000
19. Audi Audi A6 6.5% 108 000
21. Audi Audi A3 6.8% 73 000
22. VW VW Golf 6.9% 66 000
23. Mazda Mazda 5 7.0% 70 000
23. Ford Ford C-Max 7.0% 65 000
27. Mazda Mazda 6 7.2% 72 000
29. Ford Ford S-Max 7.3% 85 000
33. BMW BMW 3 7.9% 76 000
33. Ford Ford Focus 7.9% 71 000
36. Honda Honda Accord 8.0% 75 000
41. Volvo Volvo S40 8.5% 86 000
41. Volvo Volvo V50 8.5% 86 000
49. Ford Ford Mondeo 8.8% 91 000
beaumont
Letec

Re: Vyber auta +-200000, kombik pro rodinu

Příspěvek od beaumont »

dawe píše:(...) Vytridil jsem si auta z TÜV report 2012 dle pozadavku. (...)
Ach jo. ~x( x_x

Statistika TÜV je časo publikovaná, často diskutovaná, velmi obsáhlá a (bohužel) NAPROSTO K NIČEMU. Jde o statistiku německých STK, kde se stejně jako na české STK hodnotí jen věci související s bezpečností provozu (včetně např. osvětlení, stavu pneumatik) a samozřejmě jen ve chvíli přistavení auta na kontrolu.
Čili pokud auto mezi dvěma kontrolami TÜV má motor po GO, druhou převodovku, repasované turbo, šestkrát ho odtahovali z dálnice a každé druhé ráno nenastartuje, na TÜVu to nikoho nezajímá a ve statistice se to neobjeví. Naopak zásadně do té statistiky promlouvá kvalita servisů (v Německu...), kvalita žárovek + pneumatik z prvovýroby a samozřejmě způsob používání aut. Když se například podíváš na Tebou vybraná auta, je pravděpodobné, že kompakt jako třeba Focus bude využíván jinak než velkoprostorový rodinný S-Max. Totéž třeba Audi A6 (typické služební auto) vs. Mazdy nebo Accord, které v Němcku jako služební téměř nebudou.

Pokud už se chceš zabývat nějakými tabulkami, spíš bych se podíval na dlouhodobé testy AutoBildu, kde se na 100.000 km hodnotilo jedno konkrétní auto se všemi + i -. Ale ještě mnohem víc bych doporučil se poptat na realitu v servisech (neznačkových), u lidí v okolí nebo třeba na fórech klubů (tentokrát značkových), kde ti asi nejlíp poradí, který typ / motor / provedení byl dobrý a který ne. Je totiž zcela běžné, že jedna generace auta je mizerná a následující zcela v pohodě (typicky Peugeot 307 - před FL bída, po FL nebo následník 308 už jsou v pohodě) nebo že totéž auto s jedním motorem je skvělé, s jiným mizerné (typicky Focus: s jakýmkoliv benzínem skvělá volba, s dieselem 1.6 taky, s diesely 1.8 hrůza)...

Když už jsme u toho - jako kombík do 200.000 Kč je benzínový (!) Focus asi to nejlepší co se dá sehnat, ale není to kvůli TÜV. Pokud bys chtěl trochu ušetřit resp. mít novější / lépe vybavené auto, zkus Peugeota 308 (klidně i naftu) nebo Opel Astra (ne diesel).
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
dawe
Spolujezdec

Re: Vyber auta +-200000, kombik pro rodinu

Příspěvek od dawe »

diky za info. To jsem nevedel, tak na tuv nebudu tolik koukat. Ja to vyuzil jen pro zakladni vyber protoze moc nevim. Z okoli co se mi doneslo byla toyota avensis, octavia combi, ford mondeo, peugeot 308, passat. Pokud nekdo doporuci i jina auta nez to TUV, tak budu rad. Pripadne poradit s vyberem konekretni znacky

edit: koukal jsem na ty focusy

http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... ssion#tabs
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=list

nejake rady jak vybrat dobre? Pri vaznem zajmu mam v planu proverit na cebia.cz a zkontrolovat v servise. Mel bych jeste neco dalsiho proverit?
Odpovědět