Psycho vlk Wolf píše:
Picku, tak o tom evakuačním batohu (zavazadlu) je snad i nějaká vyhláška ne?
jasný, ale to je jenom taková taška, kterou si vezmeš když jdeš čekat k silnici až tě odveze evakuační bus hasičů do nějaký tělocvičny já mám na mysli evakuační survival zavazadlo, se kterým se dá zdrhnout do polí či lesů a přečkat tam nejhorší či rovnou nastoupit na dráhu partyzána Jeden borec ten evakuační-survival batoh vidí třeba takhle:
Jidlo
4xMRE
2xBP5 - kompaktni nouzova strava
2xplechovka INNOVA
celkem 5.9kg
cca 18 dennich porci
priprava jidla
varic 0.109 kg
pevny lih 0.209kg
jednodilny esus 0.353kg
vidlicka+lzice 0.070kg
celkem 0.741kg
Voda
1,5l matoni
3x0,5l emergency water
lahev sfiltrem mozno pit vodu z jakehokoliv zdroje
1xtablety micropur
celkem 3l vody
celkem vaha 3.331kg
Lekarna
standartni autolekarna doplnena
o ibuprofen, paralen, carbocit, sterilni rukavice, ajatin, jodid draselny
celkova vaha 0,92 Kg
já osobně to vidím v detailech trošku jinak, ale jinak se pod to taky klidně podepíšu
jj, to vypadá docela dobře Já baťůžky budu potřebovat asi dva, protože se tak nějak vyskytuju převážně na dvou místech v ČR, které jsou docela daleko a až ten průser přijde, tak ať jsem ready
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Pickuper píše:já bych se spíš přikláněl k dezinfekčním tabletám.....malý, lehký, skladný, účinný......sice prej při dlouhodobějším používání to nedělá tělu úplně dobře ta voda s chlorem, ale když by šlo o přežití.... stejně tak si myslím, že klasický MRE je už přežitek. Osobně bych šel do nějakejch dehydrovanejch survival balíčků. 250ti gramovej balíček je kompletně na celej den a navíc v zásadě žádná příprava. Klasický mréčko bude sice nepochybně chutnější, ale kurva se pronese.....
souhlas, ono když s tim člověk bude běhat někde po lese, tak každé ušetřené kilo se počítá
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Tak ono se dá to MREčko rozdělat a poskládat, tak jak potřebuješ. Něco dáš pryč a něco v menším množství a hned se to vejde lépe. Celý ten balíček je takový neforemný velký.
Koukal jsem na ty solární nabíječky a zatím žádná sláva. Ale nouzově to mobil nabije, páč do plna by to trvalo dost dlouho.
Peugeot 301 1.6VTi 85kw/115hp
Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kw/110hp
Škoda Octavia I 1.6MPi 74kw/100hp