Volkswagen Golf 1.6 Highline
Re: Volkswagen Golf 1.6 Highline
zdar, nevím, kterou 1.8 myslíš, mám ale zkušenost jak s 1.8T (110kW) v Oct. I 4x4 Combi (asi 140kkm), tak i 1.8TSI v Oct. II Combi 4x4 Scout (asi 32 kkm), obojí služebáky, čili spotřeba reál (kniha jízd, CCS): 1.8T = 8.5, 1.8TSI 9.3 (mix provoz, mimo prahu, moc se s tím nemazlím).
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
no nwm jestli je to stejný motor ale myslel sem treba v leonu nebo golf atd. jde mi o to jestli je to na normalní ježdění po městě, ta spotřeba mě trochu děší......asi bude lepší 1,6 že
Ve čtverkovém golfu je 1.8T. Podle toho co si psal tak kup tu 1.6, čtverka je sice dost bidna, ale když se ti libi tak neni co resit.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
no tak libi, jde tady prece jenom o finance, ted mi jde o motor? vyplatila by se ta 1,8 do mesta? fakt jezdím 90% město a parkrát za rok bude výlet po čr. Co nejaký 1,6 16V je to velkej rozdíl oproti 1,8?
jinak golf není podmínka, líbí se mi i focus II, i leon neni škaredej a další auta v tého kategorii.
jinak golf není podmínka, líbí se mi i focus II, i leon neni škaredej a další auta v tého kategorii.
Já bych to řekl takhle, vzhledem ktomu, že chceš golfa tak asi neočekáváš nějaké sportovní svezení apod. a vzhledme ktomu co píšeš (jízda ve městě) tak 1.8T je pro tebe krajně nevhodné.
Ovšem nepočítej, že s tím 1.6 budeš jezdit za 7 po praze.
Pokud chces setrit naklady tak bych se podival po nejake kombinaci N95/LPG
Ovšem nepočítej, že s tím 1.6 budeš jezdit za 7 po praze.
Pokud chces setrit naklady tak bych se podival po nejake kombinaci N95/LPG
AR166V6, F850 Special
tak nechci přímo golfa ale takovou tu nižší střední třídu, no přímo sportovní svezení neočekávám jde mi o solidní auto do mesta s dobrou výbavou (digi klima, tempomat by mohl být, loketní opěrka, el. okna ) ale aby to trošku jelo, ted jezdím ve fabii 1,4 mpi a je to hruza bude např ten golf nebo i ten focus v 1,6 16V svižnější? bude to vubec znát?
ted sem našel pěkný kousek Alfa Romeo 147 1.6 16V Progression 2005, vypadá to že skoro max výbava, nemá kůžu což sem rad jinak ma aut. klimu, tempomat, vyhřivaný sedadla atd atd.
chtěl bych se zeptat máte nekdo zkušenost? trpí toto auto něčím?
podle prodejce má najeto 79t km ale asi je jasny ze to bude víc jinak cena je 100t ,-
co vy na to?
chtěl bych se zeptat máte nekdo zkušenost? trpí toto auto něčím?
podle prodejce má najeto 79t km ale asi je jasny ze to bude víc jinak cena je 100t ,-
co vy na to?
Tak abychom to trochu zpřehlednili:
1) Golf 1.6 a Focus 1.6 (ne Ti-VCT) pojedou zhruba stejně a o dost líp než Fabia 1.4 MPI. Ještě o něco rychlejší je Focus 1.6 Ti-VCT (var. časování), ale beztak musíš všechny tyhle motory celkem točit aby to jelo, na dálnici je dlouhodobý strop tak těch 160 (pak už to dělá hrozný randál a žere). Ve Focusu byly i 1.8 a 2.0 atmo (trochu líp jedou, trochu víc žerou). V Golfu byl nad 1.6 už jen 1.8T a 2.3 V5, což jsou výrazně dražší, silnější a více žeroucí motory, přičemž 1.8T je lepší a jede i líp než Focus 2.0. Ale ve městě bude 1.8T žrát tak 10 nebo i víc a pro Tvoje upotřebení je to asi zbytečné, nicméně bych doporučil to JÍT VYZKOUŠET! Ve slušném bazaru Ti umožní zkušební jízdu.
Jinak z těch dvou aut má Golf hezčí vnitřek, Focus výrazně (!) lepší podvozek a řízení. Ford má taky o dost levnější servis a díly.
2) Alfa 147 je trochu jiná liga. Nákupem ne, ale provozem je dražší než Focus, zhruba na úrovni Golfu. Alfa je menší uvnitř, ale hlavně je podstatně sportovnější - ostřejší (a skvělé) řízení, tužší podvozek, motor 1.6 16V má nádherný zvuk a MUSÍŠ ho točit, jinak nejdede. Taky má Alfa převodovku hodně "nakrátko", nic na dlouhé dálniční cesty. A vyžaduje pečlivé zahřívání, častější pravidelné (!!) kontroly a výměny relativně drahého oleje atd. Totéž i podvozek - skvělý, ale potřebuje víc péče / údržby než Golf / Focus. 147 ber jako malé sportovní auto s karoserií hatchbacku.
Popravdě - na převážné ježdění po městě bych si Alfu 147 s benzínem asi nekoupil. Na zábavné svezení na okreskách je to super auto. Ale opět doporučuji - jdi se PROJET. Možná Tě to auto chytí a nepustí, nebo naopak zjistíš, že to není nic pro Tebe.
1) Golf 1.6 a Focus 1.6 (ne Ti-VCT) pojedou zhruba stejně a o dost líp než Fabia 1.4 MPI. Ještě o něco rychlejší je Focus 1.6 Ti-VCT (var. časování), ale beztak musíš všechny tyhle motory celkem točit aby to jelo, na dálnici je dlouhodobý strop tak těch 160 (pak už to dělá hrozný randál a žere). Ve Focusu byly i 1.8 a 2.0 atmo (trochu líp jedou, trochu víc žerou). V Golfu byl nad 1.6 už jen 1.8T a 2.3 V5, což jsou výrazně dražší, silnější a více žeroucí motory, přičemž 1.8T je lepší a jede i líp než Focus 2.0. Ale ve městě bude 1.8T žrát tak 10 nebo i víc a pro Tvoje upotřebení je to asi zbytečné, nicméně bych doporučil to JÍT VYZKOUŠET! Ve slušném bazaru Ti umožní zkušební jízdu.
Jinak z těch dvou aut má Golf hezčí vnitřek, Focus výrazně (!) lepší podvozek a řízení. Ford má taky o dost levnější servis a díly.
2) Alfa 147 je trochu jiná liga. Nákupem ne, ale provozem je dražší než Focus, zhruba na úrovni Golfu. Alfa je menší uvnitř, ale hlavně je podstatně sportovnější - ostřejší (a skvělé) řízení, tužší podvozek, motor 1.6 16V má nádherný zvuk a MUSÍŠ ho točit, jinak nejdede. Taky má Alfa převodovku hodně "nakrátko", nic na dlouhé dálniční cesty. A vyžaduje pečlivé zahřívání, častější pravidelné (!!) kontroly a výměny relativně drahého oleje atd. Totéž i podvozek - skvělý, ale potřebuje víc péče / údržby než Golf / Focus. 147 ber jako malé sportovní auto s karoserií hatchbacku.
Popravdě - na převážné ježdění po městě bych si Alfu 147 s benzínem asi nekoupil. Na zábavné svezení na okreskách je to super auto. Ale opět doporučuji - jdi se PROJET. Možná Tě to auto chytí a nepustí, nebo naopak zjistíš, že to není nic pro Tebe.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
dík za vyčerpavající odpověd.....jenom se ujistím o kterém focusu mluvime? o jedničce nebo o dvojce?
A víš že je to skoro jedno? Ta auta mají víceméně stejné (benzínové) motory, jen nevím jestli 1. generace měla motor 1.6 Ti-VCT. Charakteristika podvozku taky sedí. Ale měl jsem na mysli dvojkový Focus.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!