Sekvencni prevodovka

Když se chcete ponořit do nitra...
vojtadub
Pan Řidič

Sekvencni prevodovka

Příspěvek od vojtadub »

Uz asi den dumam nad tim, proc v tomhle videu
ta sekvencni prevodovka pri razeni dolu divne radi ? Dokaze mi nekdo osvetlit proc ? Oproti tomuhle
ma proste jiny chod. :-?
525iX
Pan Řidič

Re: Sekvencni prevodovka

Příspěvek od 525iX »

IMHO bych řekl že to řadí stejně, jen u toho na prvním videu padaj rychleji otáčky, navíc ten dole to tam sází do výrazně vyšších otáček, tak se to třeba jen zdá. Ale důvodů samozřejmě může být spousta, třeba ten nahoře má starší typ, který podřazuje o desetinu déle, nebo ten dole může nějakou sw vifikundaci na synchronizaci otáček atp.
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Imho je to v řidiči. Předpokládám, že dolů používají spojku. Ten druhý tam háže meziplyny, zatímco ten první ne a celkově mu to jde nějak hůř.
Ain´t nobody got time for that
525iX
Pan Řidič

Příspěvek od 525iX »

Já sem to psát nechtěl, jako že ten první jede nic moc. Ale o meziplyny bych se hádal, bo tak rychlej by nebyl, navíc na 24h na asfaltu u sekvenčky jsou k prdu. Prostě ten druhý to tam sekvencí naháže do těch šesti sedmi tisíc, zato ten první, třeba v čase 0:00:09-0:00:14, wtf :-o takhle nejezdím ani s dědovým dieselem :) Mi to připomělo jednu slečnu z autoškoly, ta dojížděla k semaforu tak, že vyšlápla spojku, začla brzdit a pak, dokud nezastavila, bezúčelně kvedlala řadící pákou x_x
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

No já nevím, ale srovnání otáček (klasický poctivý meziplyn si u sekvenčky nějak nedokážu představit) se podle mě hodí vždy. Jinak se ovšem shodnem, druhý řidič to má víc v ruce.
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

Tak v tom pripade jezdili dve ridicsky "lopaty" :-D
Stejny auto, jiny ridic
Naposledy upravil(a) vojtadub dne pát 25 kvě 08:30, celkem upraveno 1 x.
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Tak lopatou bych ho určitě nenazval, ale stále si myslím, že ten rozdíl je v tom srovnání otáček
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

Jsem to zapomnel dat do uvozovek, vtip samozrejme.
To me prave napadlo jako prvni, srovnavani otacek, ale proste me prijde, ze je tam bud neco spatne a nebo je to vlastnost ty sekvence. I kdyz na spouste jinych videi ty sekvence fugnuji normalne.....
edit: A jeste mi prijde dost mala pravdepodobnost, ze by oba dva srovnavali otacky stejne.
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Já v sekvenci jel jen jednou, ale když se podřadilo bez meziplynu, tak se to chovalo stejně jak na videu, prostě se to lehce zakucká. S meziplynem no problem. Navíc u 24hodinovky nenahánějí každou sekundu, tak je jim to asi jedno, že nezařadí dokonale. A ještě to není takový extrém jak v rally, kde to i dolů bouchají bez spojky.
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

Asi to tak bude. Ja prave se sekvenci nemam zkusenost.. Tak diky za osvetu :)
Ale i tak, ve 24 hodinovce bych prave co nejvic setril prevodovku, abych aspon dojel (kdyz se nevysere zbytek auta :-D ).
K tomu casu. Snad vyjdou na povrch nejaka videa z kvalifikace, tam prave jezdili na sekundy, tak ciste ze zvedavosti.
Odpovědět