kombik kolem 100K

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
krovis
Spolujezdec

kombik kolem 100K

Příspěvek od krovis »

Dobrý den

Chci kupovat kombika kolem 100K... nejsem náročný na výbavu.. jde mi hlavně o spolehlivost,nízkou spotřebu a levné náhradní díly. Zatím jsem koukal na Megane grandtour, škoda octavia, opel vectra... Byl bych rád kdyby jste mi pomohli s výběrem..Mám známého, který vozí např megany z německa .. tak uvažuji nad ním hlavně... co myslíte? nebo je ještě nějaký kombik ktery jsem přehlédl? Moc díky za rady...
delphin
Pan Řidič

Re: kombik kolem 100K

Příspěvek od delphin »

Chybí mi základní info - na co ho potřebuješ, jaký předpokládáš nájezd, jak moc si můžeš dovolit investovat do oprav a provozu, jak staré či nové auto chceš.
Jinak další tip - Ford Focus, Mondeo. Peugeot 206 SW, 307 Break, 307 SW, 406 Break, 407 SW - i když ten se asi už do 100 000 nevejde. Nenápadný kombík je Fiat Stilo.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
krovis
Spolujezdec

Příspěvek od krovis »

Je to auto na každodenní ježdení do práce..cca 50km.. plus samozřejmě nějaké nákupy atd.. v lete případně dovolená.. spíš menší vzdálenosti než větši.. investice do oprav- byl bych samozřejmě rád kdybych nemusel:) ale řekněme, že si nechám 20K na případné problémy.. od roku 03 minimálně..
krovis
Spolujezdec

Příspěvek od krovis »

jo ještě jsem koukal na golfa 1.9tdi
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Na tenhle účel budu za necelý rok potřebovat auto taky. Na tohle mi nižší střední připadá zbytečně velká, koukám po malém autě. Zatím to vidím na co nejmenší auto s dieselem, nejraději Ford Fiestu 1.4 TDCi, ať držím náklady co nejníž. Nejen palivo, ale i pojistku, pneu... Druhá možnost na snížení nákladů je se s někým střídat. Auto bude stávat před domem a chci vyhřívané přední sklo, tak proto Fiestu. Ale jako hlavní rodinné auto k tomu máme nového Focuse, takže snahu mít větší auto chápu.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
krovis
Spolujezdec

Příspěvek od krovis »

když sme u toho focuse..co říkáš na něj? do té cenové relace jak sem psal.. ?
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Já mám Focuse II 1.6 benzín rok a půl, od novoty, najeto necelých 60 tis km a zatím plná spokojenost. Předchozí generaci má kamarádka, v rodině se jim vystřídaly nejmíň 3 (jak 1.6 benzín, tak diesely, tuším oba, TDDi a TDCi) a taky si nikdy na nic nestěžovala. Kolega má taky 1.6 benzín, nějaký rok 2001, teď řešil nějaké silentbloky na nápravě, ale žádná věda. Pokud vím, nefunguje mu akorát palivoměr a pak klima kvůli ťuknutému chladiči. Další kolega má Focus II TDCi a taky spokojený. Ale abych nehoroval jen pro Focuse, v okolí jsou jak Golfy, tak Mégane, a při rozumné péči se nikdo neozývá.
Já už v minulém příspěvku zmiňoval vyhřívané přední sklo, proto jsem si Fordy oblíbil. Pro mě Ford bez něj je ztracená příležitost, pohodlí při výjezdu ráno je k nezaplacení. Ale vím, že každému jemné drátky vyhovovat nemusí.
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

delphin píše:Na tenhle účel budu za necelý rok potřebovat auto taky. Na tohle mi nižší střední připadá zbytečně velká, koukám po malém autě
No nevím, jestli je na 50km trasy a na dovolenou vhodné auto nižší třídy. Jestli jsem ze zadání pochopil, bude to takové univerzálnější auto, tím pádem minimálně nižší střední třída, spíše střední.
Rychlost zabíjí!
krovis
Spolujezdec

Příspěvek od krovis »

pánové.. co myslíte nižší a střední třídou...:)
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

nižší střída - polo
nižší střední třída - golf
střední třída - passat
Rychlost zabíjí!
Odpovědět