Volkswagen Golf 1.6 Highline
Volkswagen Golf 1.6 Highline
zdravím potřeboval bych poradit, chci si koupit své první auto dlouze se vybíral sice bych moc rad slyšel pod kapotou traktorový diesel , ale protože mám auto hlavně na ježdění po Brně a párkrát za rok na výlet po ČR je mi jasné že to bude benzín. Našel sem krásného krasavce viz. http://auto.bazos.cz/inzerat/16075803/V ... vigace.php chtěl bych se zeptat jak asi tento motor žere, a jestli tam nechybí 6. stupěn. Případně kolik točí otaček při cca 130 km/h a jaká je asi spotřeba.
Případně poradně nějaké jiné vozítko: něco menšího (golf, octavia, pasatek se mi libi ale už je asi moc velkej), podmínka je klima (asi automatická), a bohužel asi to bude benzín a hlavně aby to mělo co nejměnší provozní náklady, přece jenom jsem student , a taky rozumná cena
díky moc za vaše poznámky a rady
Případně poradně nějaké jiné vozítko: něco menšího (golf, octavia, pasatek se mi libi ale už je asi moc velkej), podmínka je klima (asi automatická), a bohužel asi to bude benzín a hlavně aby to mělo co nejměnší provozní náklady, přece jenom jsem student , a taky rozumná cena
díky moc za vaše poznámky a rady
Re: Volkswagen Golf 1.6 Highline
Při 130 to bude točit okolo 4000 otáček. Na dálniční ježdění bych to nekupoval, na popsané použití (město+občasný výlet) OK. Měl jsem něco podobného (Octu 2002 1.6 - to byl dvouventil 75kW, do golfů se dávaly čtyřventily 77 kW), dal jsem s tím i delší cesty, ale při delší jízdě v tempu 150kmh už z toho docela hučela hlava. Spotřebu čekej od 6 (pomalu po okreskách) do 12 (trápení na dálnici rychlostmi 150+),já měl dlouhodobý průměr ca 7,5l (ale málo města). Dálnice 130 ca 7,5l. Provozní náklady OK pokud je auto OK - což ti nikdo podle fotky neřekne. Alternativy (Focus, Stilo atd.) asi budou za lepší peníze. Jestli chceš VW koncern, tak bych ještě mrknul na Seat Leon, technicky téměř to samé.
diky za odpověd. ne netrvám na VW, focus by šel ale ne ten první, druhá verze už je hezčí a tam bys doporučil kterej motor? taky 1,6? a dá se s tím jezdit i relativně svižněji? ted sem jezdil ve fabce 1,4 MPi a když zmačknu pedál na podlahu prakticky se nic nedeje
Obecně bych do aut téhle kategorie nechtěl nic menšího než 1.6. Nevím, co myslíš "svižněji", na okreskách se s 1.6 celkem dá pokud je obsazení do 2 osob, na dálnici dojde dech pokud chceš jezdit nad 130.
Konkrétněji ti asi moc neporadím, fordí 1.6 jsem neměl tu čest ale myslím že nijak nevybočuje z průměru. Tyhle benzínový 1.6 v nižší střední budou asi všechny +- nastejno, kdysi měl akorát Opel nějakou nepovedenou 1.6 ale to je snad záležitost ještě z 90.let. U takhle starých a ojetých aut bych asi vybíral podle konkrétního kusu a stavu než se předem upnout na nějaký model.
Konkrétněji ti asi moc neporadím, fordí 1.6 jsem neměl tu čest ale myslím že nijak nevybočuje z průměru. Tyhle benzínový 1.6 v nižší střední budou asi všechny +- nastejno, kdysi měl akorát Opel nějakou nepovedenou 1.6 ale to je snad záležitost ještě z 90.let. U takhle starých a ojetých aut bych asi vybíral podle konkrétního kusu a stavu než se předem upnout na nějaký model.
Nevím, která z těch 1.6 (já měl tenhle Golf s 16V 77kW) to je, ale v podstatě platí to, co psal budik - na dálnici to točí kolem 4000 při tachometrových 130-140. Celkem slušně se to ještě rozjede na 160, ale to je tak hraniční rozumná rychlost u tohoto auta. Šestka nechybí, protože buď bys řadil jak mourovatej a nebo by to prostě bylo moc slabé (kdyby ta 6 byla rychloběh).
Trhač asfaltu to není, ale jezdí to solidně, já jsem s tím byl spokojený.
Jinak bych doporučil podívat se na stav výfuku (nemá to vliv na to, jestli to pojede, ale abys počítal s případnou další investicí).
Možná bych ještě někde vyhrabal tabulku, kde jsem si přesně evidoval tankování a tudíž tam mám i přesně spotřeby.
Trhač asfaltu to není, ale jezdí to solidně, já jsem s tím byl spokojený.
Jinak bych doporučil podívat se na stav výfuku (nemá to vliv na to, jestli to pojede, ale abys počítal s případnou další investicí).
Možná bych ještě někde vyhrabal tabulku, kde jsem si přesně evidoval tankování a tudíž tam mám i přesně spotřeby.
Ak je to hlavne mesto a primestie nebal by som sa 1.4 golfa...Pocul som od dost ludi nazor ze pocitovo ide 1.4 s 1.6 +- rovnako, 1.4 by mala byt lepsie odstupnovana, na 1.6FSI som nepocul nic dobre, MPI by malo byt lepsie... Osobne som na 1.4 jazdil, na auto ktore nebude casto na dialnici si myslim staci, bolo to v nizsich rychlostiach svizne.
Edit: Teraz som pozrel na foto a pozeram ze to je IV golf, ja som pisal o V, technicky by to mohlo byt to iste
Edit: Teraz som pozrel na foto a pozeram ze to je IV golf, ja som pisal o V, technicky by to mohlo byt to iste
Ani v G4 není s 1.4i problém. Jezdil jsem ji jak v Golfu, tak v Leonu a pohoda.
2.9T RWD
- hothatchshop.cz
- Autoškolák
- Kontaktovat uživatele:
Za tu cenu se dá koupit GTI nebo Leon 1,8T se šestikvaltem...
E85
...alias BHudak na AR
...alias BHudak na AR
no jde mi hlavně o spotřebu což s 1,8 s mojí těžkou nohou by byla asi hodne vysoka
nebo jaká je spotřeba u 1,8 o které se zminuješ? samosdřejmě by se mi 1,8 libila ale ta spotřeba....nemáte někdo zkušenost s tímto motorem klidně i u jiného auta. diky