auto pro studenta do 30 000kč
-
- Adept autoškoly
auto pro studenta do 30 000kč
ahoj,
prosím Vás o radu,
jsem student, málo jezdím, sem tam jezdím i daleko (po dálnici) a mám možnost si koupit auto. Mám 30 000kč,a chci nějaké auto co moc nežere palivo, levný na náhradní díly a na opravu-protože nic nespravím, musím vždy odvést do servisu. Na to zda je to škodovka favorit či fiat nezáleží, v autech se nevyznám.
HLAVNĚ SPOLEHLIVÉ,LEVNÉ NA OPRAVU A PROVOZ (pojištění,palivo....) Velikost auta? něco malého. Rodiče jsou ochotni mi půjčit 15 000kč, pokud se dá sehna o 15 OOO kč výrazně lepší auto, tak prosím obě varianty, tedy za tech 30 000 a 45 000kč. A taky prosím o radu na co dávat pozor při koupě a kde nejlíp nakupovat.
DĚKUJI MNOHO KRÁT , a přejí hezký den.
prosím Vás o radu,
jsem student, málo jezdím, sem tam jezdím i daleko (po dálnici) a mám možnost si koupit auto. Mám 30 000kč,a chci nějaké auto co moc nežere palivo, levný na náhradní díly a na opravu-protože nic nespravím, musím vždy odvést do servisu. Na to zda je to škodovka favorit či fiat nezáleží, v autech se nevyznám.
HLAVNĚ SPOLEHLIVÉ,LEVNÉ NA OPRAVU A PROVOZ (pojištění,palivo....) Velikost auta? něco malého. Rodiče jsou ochotni mi půjčit 15 000kč, pokud se dá sehna o 15 OOO kč výrazně lepší auto, tak prosím obě varianty, tedy za tech 30 000 a 45 000kč. A taky prosím o radu na co dávat pozor při koupě a kde nejlíp nakupovat.
DĚKUJI MNOHO KRÁT , a přejí hezký den.
Re: auto pro studenta do 30 000kč
Je to uplně jedno, rozhoduj se podle stavu daného kusu. Pokud chceš opravdu držák s levným provozem, tak se za ty peníze dá sehnat Nissan Primera i s plynem.
Zásada je nenakupovat v bazaru, za tuhle cenu seženeš pěkný auta na nějakých klubových stránkách, kde se občas zbavujou aut majitelé, co se o ně skvěle starali a celkem se do nich vysypali.
třeba náhodně namátkou
http://www.citroeny.cz/forum1/viewtopic.php?f=32&t=5821
http://www.peugeot-club.com/forum/viewt ... tid=106779
je třeba hledat a vybírat, za ty peníze se dá sehnat skvělý auto, co bude ještě 4 roky bez větších investic sloužit
Zásada je nenakupovat v bazaru, za tuhle cenu seženeš pěkný auta na nějakých klubových stránkách, kde se občas zbavujou aut majitelé, co se o ně skvěle starali a celkem se do nich vysypali.
třeba náhodně namátkou
http://www.citroeny.cz/forum1/viewtopic.php?f=32&t=5821
http://www.peugeot-club.com/forum/viewt ... tid=106779
je třeba hledat a vybírat, za ty peníze se dá sehnat skvělý auto, co bude ještě 4 roky bez větších investic sloužit
Naposledy upravil(a) 525iX dne pát 13 dub 17:27, celkem upraveno 1 x.
A pokud spíš malé auto, tak Almeru...
Ain´t nobody got time for that
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
K těm 30tis. si připrav aspoň 10tis. rezervu na opravy, pojistku, STK, atd. Pokud rezervu nemáš, koukej se radši po autě kolem 20tis.
U starýho auta se Ti může cokoliv kdykoliv vysypat a bez finanční rezervy je to pak nemilé Hned po koupi bys měl vyměnit olej a filtry, možná i rozvody (pokud to teda nebude náhodou udělané a hlavně něčím doložitelné, ne že ti bude majitel tvrdit, že rozvody před půl rokem dělal, ale nemá od toho žádnej papír) a všeobecně nechat to auto zkontrolovat, to máš hned třeba 5-8tisíc + pojistka 3-5tisíc podle obsahu (u většiny pojišťoven to jde ale udělat na 2-4 splátky za rok).
S výběrem auta Ti neporadím, je úplně fuk, co v téhle cenové hladině koupíš (dají se koupit pěkný zachovalý auta, ale i úplné vraky, který jsou sice pěkně naleštěný, ale po 500km se kompletně vysypou), ale pokud bys našel zachovalou Felicii, asi tím chybu neuděláš, hlavně s ohledem na nenáročný a levný servis...
U starýho auta se Ti může cokoliv kdykoliv vysypat a bez finanční rezervy je to pak nemilé Hned po koupi bys měl vyměnit olej a filtry, možná i rozvody (pokud to teda nebude náhodou udělané a hlavně něčím doložitelné, ne že ti bude majitel tvrdit, že rozvody před půl rokem dělal, ale nemá od toho žádnej papír) a všeobecně nechat to auto zkontrolovat, to máš hned třeba 5-8tisíc + pojistka 3-5tisíc podle obsahu (u většiny pojišťoven to jde ale udělat na 2-4 splátky za rok).
S výběrem auta Ti neporadím, je úplně fuk, co v téhle cenové hladině koupíš (dají se koupit pěkný zachovalý auta, ale i úplné vraky, který jsou sice pěkně naleštěný, ale po 500km se kompletně vysypou), ale pokud bys našel zachovalou Felicii, asi tím chybu neuděláš, hlavně s ohledem na nenáročný a levný servis...
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Jsem student a taky jsem hrozně chtěl auto. Po nekonečnu výpočtech mi vždycky nejlíp vyšla Felicia. Od samotné koupě, po opravy, provoz atd. Jediný problém je, že reznou, ale dá se to řešit. Pro hledání doporučuju bazos.cz apod., od nějakého pečlivého majitele. Jestli máš 30L, auto by mělo stát max kolem 20L, abys zvádl zaplatit vše kolem. To mě nakonec odradilo a počkal jsem si, až auto zdědím. Jinak co jsem četl tak nejlepší volba by měla být 1.3 50 kw po roce 1997.
Já bych o jednom peckovém studentském kočáru do 30 věděl, ale to by se Ti nelíbilo.
Btw. Kolik ročně najedeš?
Btw. Kolik ročně najedeš?
2.9T RWD
-
- Adept autoškoly
1. věc moc děkuj za rady.
Asi zůstanu u poctivé české škodovky, na lepší nemám. Také uvažuji o feliciu, protože často vidím lidi co mají miň peněz, jezdit feliciu. Felicie - karoserie nic moc, ale motor asi dobrý, oproti těm co mají pěkný obal,ale zkažený vnitřek? Chci si auto najít přes inzerát v místě mého bydliště-Moravskoslezský kraj. Jinak pořád hledám i na netu, pokud máte typ prosím na email: seenwell@seznam.cz nebo nejlíp přímo sem na forum.
ALE PROSÍM poraďte přesný typ a další info o vhodném typu feliciu.
k dotazu kolik najezdím za rok - to nevím, ale moc to nebude - neměl jsem vlastní auto, pokud budu mít auto tak kolem 11 tisíc km ročně. (denně doškoly 30 km).
HondaMan-který kočár to je? "na hondu nemám "
díky předem za rady a typy
Asi zůstanu u poctivé české škodovky, na lepší nemám. Také uvažuji o feliciu, protože často vidím lidi co mají miň peněz, jezdit feliciu. Felicie - karoserie nic moc, ale motor asi dobrý, oproti těm co mají pěkný obal,ale zkažený vnitřek? Chci si auto najít přes inzerát v místě mého bydliště-Moravskoslezský kraj. Jinak pořád hledám i na netu, pokud máte typ prosím na email: seenwell@seznam.cz nebo nejlíp přímo sem na forum.
ALE PROSÍM poraďte přesný typ a další info o vhodném typu feliciu.
k dotazu kolik najezdím za rok - to nevím, ale moc to nebude - neměl jsem vlastní auto, pokud budu mít auto tak kolem 11 tisíc km ročně. (denně doškoly 30 km).
HondaMan-který kočár to je? "na hondu nemám "
díky předem za rady a typy
pokud máš 30, tak máš. Minimalně na pořízení
jen by Ti asi nevonělo 3.5i V6
2.9T RWD
- bloody cardinal
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
legend?HondaMan píše:pokud máš 30, tak máš. Minimalně na pořízení
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz
WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW