řidičBOB píše:ježíši, to jsou ale fakt kecy... A představ si, že by nikdo nestřílel, jenom by za ním jeli policajti v houkačkách, on by se snažil jim ujet a ten řidič by smetl rovnou celou třídu MŠ,
Ale zásadní rozdíl je v tom, že policajti by měli bejt profesionálové a měli by umět vyhodnotit situaci. Srovnávat to s tím, co udělá ksindl na útěku je zcela neadekvátní.
Začít by mohli třeba tím, že přestanou používat celopláště a poříděj si "civilní" munici. V Německu ji už dostali přímo nařízenou, poté co měli pár "nepovolených ztrát".
Bob má prostě zarytej pohled z druhé strany, který mu nikdo nevymluví. Asi mu to nejde vyčítat, nějaký zkušenosti a vědomosti od Policie určitě má, ale je tím prostě hodně ovlivněnej, zatímco my na to koukáme z pohledu veřejnosti, člověka, kterej jde nebo jede po ulici a postřelí nebo ho sejme autem policajt, kterej honí prchajícího zločince...
Ale ta hranice je tenká, v tom se dá s Bobem souhlasit. Kdyby ho nehonili tak akčně, třeba by ten debil fakt sejmul tu školku na přechodu. Na druhou stranu se to stát nemuselo a mohlo to třeba skončit poklidněji než prostřelenými auty a zraněnou ženskou...
Normální věc, když se kácí les, létají i třísky. Jak jsem slyšel, tak ho na místě předání peněz nemohli zadržet, protože to vypadalo, že má na sobě výbušninu a ohrozilo by to přítomné lidi, jediná možnost bylo pronásledování a zadržení někde stranou, proto pak to místo zadržení uzavřeli 100 metrů dokola. Dobrá práce. Byl to ale zkušený kriminálník, věděl, že když policajtům řekne, že má na sobě výbušninu a odpálí ji, že mu pak nemůžou střílet na tělo.
525iX píše:
Ale zásadní rozdíl je v tom, že policajti by měli bejt profesionálové a měli by umět vyhodnotit situaci. Srovnávat to s tím, co udělá ksindl na útěku je zcela neadekvátní.
Ale já vůbec nic nesrovnávám! Já jsem pouze otočil celou situaci obráceně....řečeno Tvým slovníkem, policie by pouze vyhodnotila situaci tak, jak jsem popsal já.
Jacík píše:
Mně taky nikdo neradí co a jak mám v práci dělat, abych při tom nikoho nezabil a neohrozil X desítek nevinných lidí, správný postup si musí kluci vymyslet sami
ultima ratio píše:Normální věc, když se kácí les, létají i třísky.
S tímto ovšem kategoricky nesouhlasím! To je do nebe volající blbost a ve spojitosti s prací policie, jakož i u dalších ozbrojených složek, tahle věta nemá svoje místo.
Jacík píše:Bob má prostě zarytej pohled z druhé strany, který mu nikdo nevymluví...
O to ani nejde...to já si klidně nechám vymluvit kde-co.
Ale tahle práce se špatně hodnotí z vnějšího pohledu. V tom čase a místě je situace nějak nastavená a na rozhodnutí jsou třeba často jenom vteřiny...a s odstupem času se to celé může jevit jinak. Také je potřeba mít na paměti, že policie nepouští všechny informace, ale jenom ty, které uzná za vhodné.
Samozřejmě, že chyba se může stát - o tom žádný spor.