neni tohle spis na tema policejni demence? chapu ze vydirani je spatna vec, vydavani se za policistu taky... ale poradat kvuli tomu takovouhle akci, strilet po sobe z kulometu...zasahnout dve civilni auta a zranit chodce... WTF?
Taky myslím, že to je hodně velkej úlet... Těch nasazených policajtů, aut, vrtulník... A tohle kvůli borcovi, kterej si podvodem přišel na 300 tisíc (podle některých jiných zdrojů 500tisíc)? A i kdyby tu ženskou vydíral, tak pořád nikoho nezabil a fyzicky nikomu neublížil. Ať jdou policajti do háje. A Janoušek, kterej přejede ženskou (jenom náhodou ji nezabije) a ujíždí a zdrhá, si 5 minut po dopadení sedí na autě a telefonuje? Tohle nějak nedávám a nechápu. Když si představím, že kvůli jednomu pičusovi by mi zabili někoho blízkého, tak je mi z toho lehce na blití
Tak nelze to IMHO hodnotit podle "blbych" 300 tisic. Borec byl povazovan za policistu, ktery o sobe tvrdi, ze dokaze ovlivnit vysetrovani. Takze za pochuzkare asi povazovan nebyl. A ze jako policista bude u sebe mit zbran, se dalo predpokladat.
A nasazeni vrtulniku pri zasahu URNA mi take neprijde nic divneho, kdy jindy by jej meli nasazovat?
Takovou akci bych chápal u člověka, kterej před chvilkou přepadnul benzinku a někoho tam zabil, ne u někoho, kdo se vydává za policajta a z někoho dostal podvodem 3kila... A i u toho vraha mi přijde nefér riskovat životy náhodných kolemj(e)doucích.
balance píše:Tak nelze to IMHO hodnotit podle "blbych" 300 tisic. Borec byl povazovan za policistu, ktery o sobe tvrdi, ze dokaze ovlivnit vysetrovani. Takze za pochuzkare asi povazovan nebyl. A ze jako policista bude u sebe mit zbran, se dalo predpokladat.
A nasazeni vrtulniku pri zasahu URNA mi take neprijde nic divneho, kdy jindy by jej meli nasazovat?
vrtulnik a pod je oduvodnitelnej, ta akce se strilenim ze sapiku za jizdy a to divadlo kolem ne
Ta strelba je otazkou, borec ocividne zastavovat nechtel a nez prodluzovat honicku mestem, je strelba na pneumatiky asi celkem bezna vec a URNA to urcite trenuje.
Uvidime, co vypadne z interniho setreni GIBS. Ovsem zasahy jinych vozidel pripadne osob jsou asi jen tezko obhajitelna.
A divadlo? Mi to prijde jako klasicka scena ... padouch, za nim policajti, prostreli mu gumy a chytnou ho. Jo kdyby za nim vyrazila jizda na konich, tak by mi to prislo divne, ale takto?
Uvedl jsem to jenom jako příklad, nic víc, nic mín. Osobně si myslím, že zásah byl nepřiměřený a měli štěstí, že se nikomu nic nestalo a to, že tento zásah obhajuješ jako správný, ano je to tvůj názor, ale dle mého soudu špatný.
Dle mě, by to šlo vyřešit elegantněji, kdyby do něj najeli a nabořili ho, případně ho vytlačili do příkopu... Místo na tento zásah tam bylo...
balance píše:Ta strelba je otazkou, borec ocividne zastavovat nechtel a nez prodluzovat honicku mestem, je strelba na pneumatiky asi celkem bezna vec a URNA to urcite trenuje.
Uvidime, co vypadne z interniho setreni GIBS. Ovsem zasahy jinych vozidel pripadne osob jsou asi jen tezko obhajitelna.
A divadlo? Mi to prijde jako klasicka scena ... padouch, za nim policajti, prostreli mu gumy a chytnou ho. Jo kdyby za nim vyrazila jizda na konich, tak by mi to prislo divne, ale takto?
bylo to na okraji prahy, meli nad sebou vrtulnik ktery ho mohl sledovat tak ajko to s oblibou dela u silnicnich piratu a mohli si ho takticky odchytit... strelba v poradku enbyla protoze dopadla jak dopadla..asi to chlapsi malo trenovali.