Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Vidím, že v demagogii máš jistou praxi... Praha je trošku něco jiného než zbytek republiky - pokud se bavíme o počtu hlídek. Permanentně zde jezdí PMJ, DS, PS, kluci ze 158čky a také mnoho jiných útvarů v civilu.
Ale chápu Tě - když na to nemám, tak nad tím mávnu rukou a seru na to - typicky CZ přístup. No, to by to v tomhle státě vypadalo.
Ale chápu Tě - když na to nemám, tak nad tím mávnu rukou a seru na to - typicky CZ přístup. No, to by to v tomhle státě vypadalo.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Jacík: Tak může psát jen někdo kdo nikdy nikoho nepronásledoval. Musí za ním jet v takové vzdálenosti, aby ho měli pod dohledem a takovu rychlostí, aby ho měli stále pod dohledem, zároveň si samozřejmě přivolat na pomoc okolní hlídky (pokud nějaké k dipozici jsou) a navigovat je, kam mají jet, což ovšem znamená, že ho budou stejně několik desítek minut "honit", nebo si myslíš, že ten motorkář pojede kvůli nim pomaleji, aby jim umožnil mít ho stále pod dohledem i při jejich pomalé jízdě?
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jo a v Prostějově je určitě v jednu chvíli v provozu jen jedna měřící civilní Octavie a nikde jinde ve městě není ani jedno policejní auto (případně auto MP), se kterým by šlo spolupracovat.řidičBOB píše:Vidím, že v demagogii máš jistou praxi... Praha je trošku něco jiného než zbytek republiky - pokud se bavíme o počtu hlídek. Permanentně zde jezdí PMJ, DS, PS, kluci ze 158čky a také mnoho jiných útvarů v civilu.
A byl bych rád, abys mi osvětlil, kde jsem psal to, co jsem zvýraznil v tvém postu.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsi to napsal, i když ne doslovněJacík píše: Podle mě by postačovalo, kdyby chlapci od Policie přemýšleli a řekli si na co mají a na co ne. A pokud usoudí, že na něco nemají, zkusit to vyřešit jinak.
Vidím motorku, která nereaguje, tak vyhodnotím situaci tak, že jí stejně nedojedu a tak si raději zastavím nějakého Jacíka a vyřádím se na něm. Takhle by v případě Tvého myšlenkového pochodu, uplatněného v praxi, postupovalo 99,9% policistů.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
...zatímco ve skutečnosti tak postupuje asi 90% policistů. No a těch zbylých 10% to zkusí s tím co má / může / umí, občas jim to vyjde (Policii ČR výrazně častěji než jakékoliv městské) a občas ne, jako dnes...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
ŘB: trochu trapnej pokus
Mám obavy, že chytáš od ultimy vytrhávání slovíček, které se Ti zrovna hodí do krámu. Pokud vidím dobře, mám tam napsáno, aby to vyřešili jinak a v několika postech jsem tady psal (a speciálně pro Tebe to teď ještě jednou zopakuji), že nesouhlasím s naháněním motorky civilním (a ještě ke všemu slabým) autem a byl bych rád, aby to PČR řešila jinak a to spoluprací s jinými hlídkami.
Napsal jsem snad někde, aby policajti kašlali na ujíždějící piráty a vybírali si lehčí kořist?
Myslím, že jsme oba rozumní lidé, kteří se dokážou normálně bavit a o něčem diskutovat férově, tak se prosím nesnižuj k takovým praktikám a nevkládej mi tady do úst něco, co jsem nikde neřekl/nenapsal
Mám obavy, že chytáš od ultimy vytrhávání slovíček, které se Ti zrovna hodí do krámu. Pokud vidím dobře, mám tam napsáno, aby to vyřešili jinak a v několika postech jsem tady psal (a speciálně pro Tebe to teď ještě jednou zopakuji), že nesouhlasím s naháněním motorky civilním (a ještě ke všemu slabým) autem a byl bych rád, aby to PČR řešila jinak a to spoluprací s jinými hlídkami.
Napsal jsem snad někde, aby policajti kašlali na ujíždějící piráty a vybírali si lehčí kořist?
Myslím, že jsme oba rozumní lidé, kteří se dokážou normálně bavit a o něčem diskutovat férově, tak se prosím nesnižuj k takovým praktikám a nevkládej mi tady do úst něco, co jsem nikde neřekl/nenapsal
Naposledy upravil(a) Jacík dne čtv 29 bře 14:08, celkem upraveno 1 x.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
ano, občas to prostě neklapne...ale je potřeba se na to dívat nezaslepeně:
1) na výzvu policie je povinnost reagovat. Když ne, je potřeba počítat s následky.
2) to, že řidiči nekoukají do zrcátek, dají blinkr a jedou - to je platný fakt, který našel uplatnění i u této nehody.
3) to, že policisté započali pronásledování motocyklu, který na výzvu nereagoval - to je správně (protože k tomu asi měl motorkář důvod)
4) měli si asi počínat víc opatrněji, resp. v souladu se zákonem a jejich míru viny posoudí někdo, kdo je k tomu oprávněn
1) na výzvu policie je povinnost reagovat. Když ne, je potřeba počítat s následky.
2) to, že řidiči nekoukají do zrcátek, dají blinkr a jedou - to je platný fakt, který našel uplatnění i u této nehody.
3) to, že policisté započali pronásledování motocyklu, který na výzvu nereagoval - to je správně (protože k tomu asi měl motorkář důvod)
4) měli si asi počínat víc opatrněji, resp. v souladu se zákonem a jejich míru viny posoudí někdo, kdo je k tomu oprávněn
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ale jak víš, že motorkář neuposlechl výzvu? Co když jen jeli za ním, změřili ho, pustili majáky, ale on o nich nevěděl?
hele, chlopi já si dovolím přerušit vaši vášninou diskusi návratem k root cause:
taky si myslím, že v tomto a podobných případech, kdy ujíždějící přestupce zjevně kolem sebe nestřílí a neháže granáty a je zjevně rychlejší/hbitější, by si poliši neměli hrát na Simíra aspol
taky si myslím, že v tomto a podobných případech, kdy ujíždějící přestupce zjevně kolem sebe nestřílí a neháže granáty a je zjevně rychlejší/hbitější, by si poliši neměli hrát na Simíra aspol
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak neplácej takové hovadiny... Vyřešit jinak, jiným způsobem, pomocí jiných hlídek... To jsou do nebe volající blbosti civila, který to patrně viděl pouze v TV NOVA v Kobře11, na kterou se tak poctivě odvoláváJacík píše:ŘB: trochu trapnej pokus
Myslím, že jsme oba rozumní lidí, tak se prosím nesnižuj k takovým praktikám a nepodsouvej tady něco co jsem nikde neřekl/nenapsal
Abys mohl někoho úspěšně pronásledovat a udávat polohu dalším hlídkám, musíš ho mít na dohled...to jen tak pro zajímavost.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time