Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od ultima ratio »

řidičBOB píše:Nejdříve píšeš, že:
ultima ratio píše:To je tím, že řidiči jezdí obecně moc rychle, překračují stanovené rychlostní limity a pak nestačí zareagovat.
...a poté cituješ ustanovení zákona, kde si svůj předchozí blábol sám vy)z)vracíš...
ultima ratio píše:To že nepřekročí rychlostní limit ještě neznamená, že nejedou příliš rychle. Mají jezdit dle § 18 zák. č. 361/2000 Sb.

§ 18/1 zák. č. 361/2000 Sb.
smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na
vzdálenost, na kterou má rozhled
.
...tak se rozhodni, zda tak nebo tak :ymparty:
BTW: pokud jsi někdy jel někam dál než za okres Kladno a třeba i po dálnici na Vyškov, tak zcela jistě víš, že na tomto úseku dálnice je vidět velmi daleko a včera k tomu byly také ideální povětrnostní podmínky. Takže tohle ustanovení zák. 361/2000Sb. porušeno rozhodně nebylo.
Co tam máš dál? :ymhug:
Já myslím, že se to nijak nevyvracuje. Řidič může jet správně i když zároveň překročil stanovený rychlostní limit (např. policie), a řidič může jet nepřiměřeně rychle i když stanovený rychlostní limit nepřekročil (např. ten kamioňák). Většina řidičů ovšem nemá co překračovat stanovené rychlostní limity, což platí obecně a obecně se to bohužel porušuje.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

a já myslím, že to máš nějak popletené v té své makovici...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

No já to tam mám dobře srovnané, to se neboj. Ale některým řidičům v ČR už tu prodejci antiradarů dobře vypláchli mozky.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ultima ratio píše:No já to tam mám dobře srovnané, to se neboj...
...a proto děláš u měšťáků podržtašku. Chápu :o)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Tady to měl v ruce asi jen ten motorkář. :-q

http://www.novinky.cz/krimi/263273-po-h ... l?ref=boxE
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

už to tady je na předešlé straně: http://forum.autoforum.cz/viewtopic.php ... &start=570
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ultima ratio píše:Nemyslím si, že ten příspěvek vypadal v původním znění jinak, text jsem získal přes tlačítko "Zpět" v prohlížeči. Ale už jsem na tebe podal stížnost, tak jsem zvědav, jestli se tu bude nadále cenzurovat slušnost nebo ne.
to, ze si neco myslis nebo nemyslis, neznamena, ze to je pravda. v puvodnim zneni ten prispevek koncil u o par vet drive, ze.

u koho sis prosim te postezoval? abych vedel ;-)

zadna cenzura, jen uz ten tvuj exhibicionismus prerusta meze a vseho moc skodi. navic uz jsem te nekolikrat upozornoval, abys prestal vyvolavat flamy
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

řidičBOB píše:Tak prostějovská O1 s Ramerem je tatam!
http://olomouc.idnes.cz/policejni-vuz-s ... zpravy_stk

Obrázek
IMHO další zbytečná policejní akce a nehoda... Kdyby člověk na motorce něco ukradl nebo bylo podezření na spáchání jiného trestného činu, tak nahánění budiž, ale kvůli přestupku? A ještě honit motorku Octou? To by musel být motorkář velký jelito, aby jim neujel.Když už ho chtěli stíhat, měli si zavolat někoho na pomoc, ale ne honit motorku v provozu ve městě sami...
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Jacík: Přesně to jsem zrovna chtěl napsat. Snad už to konečně někoho z vedení policie trkne a zakáže hlídkám takovéhle pitomé hraní si na Kobru 11, navíc v místech s hustým provozem.
PS: Octávky a radaru mi líto není, těch zraněných ano.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jacík: ono je problém v tom, že podezřelým ze spáchání nějakého přečinu nebo z toho, že je třeba osoba v pátrání, se stává právě tím, že neuposlechne výzvy k zastavení - v tomto případě asi kvůli přestupku.
Není možné ignorovat výzvu k zastavení jenom proto, že jsem schopen ujet a přestupek považuji za bagatelní. Osobně bych v těchto případech střílel bez varování ;-)

beaumont: je potřeba si uvědomit, že na vině není policista, ale ten, kdo neuposlechl výzvy k zastavení ;-) A je jedno, kvůli čemu to bylo. Každý je POVINEN výzvy uposlechnout.
Nebo snad by mělo být správně, že se mne bude policista snažit zastavit, já to budu ignorovat a ono to nevyvolá žádnou reakci?? :-??
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět