BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Arnie J
Mistr volantu

Re: BMW Divize

Příspěvek od Arnie J »

Pánové, stala se mi taková nemilá věc. Moje E46 320d se mi za kompletní jarní očistu odměnila tak, že se jí hned při první jízdě pokazila převodovka, resp. se asi nějak vysypala synchronizace. Projevuje se to tak, že nelze zařadit převodový stupeň, pokud motor nemá odpovídající otáčky. Prostě tou pákou nepohnu, spojka nespojka. Takže pokud chci zařadit třeba v 60 za III., tak musím motor dostat na 2000 otáček a pak to tam vrazit (bez spojky nebo se spojkou, to je jedno). Jako trénink meziplynů je to dobrý, ale dlouhodobě se tak jezdit nedá. Spojka jako taková funguje normálně. Největší sranda je s rozjezdem, to musím vypnout motor, vrazit tam požadovaný kvalt (poněkud silově), se spojkou nastartovat a rozjet se. Jinak prostě ve stoje s nastartovaným motorem tam žádný kvalt nedostanu.

Už jednou to podobně blblo (asi 3 měsíce zpátky), ale nebylo to tak vážné a asi po 20km se to samo srovnalo. Tentokrát už ne.

Tak a teď dotaz: Co myslíte, že tomu je, a kde v okolí Brna to zvládnou opravit? Financ taky hraje roli, ještě mi musí něco zůstat na opravu Alfy ~x(
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

nemile. u Morisaka jsi s tim uz byl?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

Jestli myslíš s tou převodovkou, tak ne, stalo se to včera večer. Jestli myslíš s autem obecně, tak ano :) Byl jsem víceméně spokojen, takže první co mě napadlo bylo hodit to k Morisákovi - co se týče práce, je to jistota. Jenže se bojím, že u něj rozborka převodovky vyjde na obrovskou ránu, tak sháním alternativy.
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

Tady je foto těsně před... to kdybyste nevěděli, jak vypadá černá E46 v holobytu, když se umyje ;)
160320121655s.jpg
Manli2
Adept autoškoly

Příspěvek od Manli2 »

Uplně stejně jak tmavě modrá :D :)
BMW e46 330i
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

Arnie J píše:Jestli myslíš s tou převodovkou, tak ne, stalo se to včera večer. Jestli myslíš s autem obecně, tak ano :) Byl jsem víceméně spokojen, takže první co mě napadlo bylo hodit to k Morisákovi - co se týče práce, je to jistota. Jenže se bojím, že u něj rozborka převodovky vyjde na obrovskou ránu, tak sháním alternativy.
pak si ejste kousek za brnem dost chvali http://www.autoservis-kpdesign.cz/servis-bmw teoreticky budou i trosku levnejsi nez morisak...
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Jo, ti jsou super, tam jsem byl teď nedávno a jsou fakt levní...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

nemel jsem pocit, ze je Morisak nejak drahy, jen neumi levneji sehnat origo dily.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

mmira píše:nemel jsem pocit, ze je Morisak nejak drahy, jen neumi levneji sehnat origo dily.
zalezi s cim ho srovnavas ;) jeho ceny lezi nekde napul mezi autorizakem a garaznikama... levny neni, ale je kvalitni...a to je obcas k nezaplaceni
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Aktivni rizeni ma smysl jen pro nekoho, kdo oceni snadnejsi manevrovatelnost ve meste. Na miste ci v nizkych rychlostech to ma treba v F30 1,1 otacky volantu mezi neutralni polohou a maximalnim rejdem, navic je to adekvatne naposilovane, takze to jde snadno. To je prijemne.

Ale jinak to podle me neni za jizdy prijemne snad pro nikoho. Ty promenlive reakce se naucite cist, ale k cemu, proc? Snaz se s tim stovkou nejede a ze by to nejakym ultradlouhym prevodem pomohlo presnotsti treba v rychlostech pres 200 km/h, to jsem si nevsiml. A samzrejme, pokud chcete ridit, je to devastujici. Uz kvuli tomu, co tu zaznelo - jako kazdy jiny system vstupujici mezi ridice a kola to prinasi prodlevu, navic zpetna vazba je udesna. A co to rizeni udela treba pri ostrem brzdeni v lehke zatacce, to je skoro nepopsatelne - ztuhne tak, ze se s nim skoro neda hnout a neco si zacne broukat servem...

Do mesta je to fajn, ale treba 335i mi neprijde byt jako typicke mestske auto...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Odpovědět