Zejména na parkovištích, kde se geronti hrozně rádi promenádují za couvajícím autem! Já osobně mám i kameru a lepší věc na vyjetí, když stojím čumákem kolmo k chodníku/obrubníku, není. Kamera je totiž jako rybí woko a vidí i do stran, kam já třeba se Sharanem/Multivanem nemám vůbec šanci vidět.pavproch píše:... pípáky vzadu považuju za významou pomoc/zvýšení blbuvzdornosti proti nacouvání do něčeho/někoho
Tiguan 2.0TSI 6MT 4x4 Sport&Style
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tiguan 2.0TSI 6MT 4x4 Sport&Style
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Přecházení za couvajícím autem je snad určitý druh adrenalinového sportu. Nebo spíš ukázka lidský blbosti.řidičBOB píše:Zejména na parkovištích, kde se geronti hrozně rádi promenádují za couvajícím autem! Já osobně mám i kameru a lepší věc na vyjetí, když stojím čumákem kolmo k chodníku/obrubníku, není. Kamera je totiž jako rybí woko a vidí i do stran, kam já třeba se Sharanem/Multivanem nemám vůbec šanci vidět.pavproch píše:... pípáky vzadu považuju za významou pomoc/zvýšení blbuvzdornosti proti nacouvání do něčeho/někoho
Trochu mi to připomíná věčný remcání "proti pokroku". Já si postupně pamatuju remcání na ABS ("zbytečně prodlužuje brzdnou dráhu"), remcání na ESP ("řidič přece reaguje lépe než hloupá elektronika") a teď i na prakovací asistenty ("kdo neumí couvat, tak ať nejezdí"). Každý asistent má svůj význam (a samozřejmě taky limity a nenahrazuje řidičský um a předvídavost). Parkovací senzory a/nebo kamery například odhalí dítě nebo kočárek za autem při couvání.Snowman000 píše:Moja osobna skusenost je ze si 2x viac dam pozor ked ich tam nemam a clovek sa viac nauci rozmery a odhady svojho auta z pozicie vodica. Ked mu tam nieco pipe tak sa castou svojej pozornosti sustredi na to samotne pipanie a verim, ze casom uplne zblbne a cuva len na zaklade pipaku...potom to dopadne tak ako kolega, ktory uz ani nevedel zaparkovat bez a nema uz absolutne odhad... Jediny vyznam vidim a kedy to uvitam, je na autach ktore koluju a nie je moznost sa na ne naucit.
Navíc pípání jen signalizuje vzdálenost od překážky. Parkovat musí řidič furt stejně jako bez pípáků.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Je to cisto moj nazor, nikomu ho nevnucujem a vznikol z mojich skusenosti a z toho co som mal moznost pozorovat vo svojom okoli. A netvrdim, ze to je nahovno, sam pisem ze je to uzitocna vec pri neznamom aute. Oproti ABS a ESP vidim jeden zasadny rozdiel, ze pipaky ako take neovplyvnuju to ako sa to auto pohybuje po ceste, ale len upozornuje (aspon zatial a dufam, ze to tak ostane). Moj odpor k pipakom a podobnym upozornovacom, je skor dany tym, ze z aut je stale menej a menej vidiet a miesto toho aby som ja ako uzivatel mal krasny prehlad o okoli skrz jeden davny vynalez (rozumej okno) tak mi tam seru kilometre kablov a haldu senzorov a kamier...
PS: Ano patrim k tym ktori moc nemusia ABS, ASR, ESP atd. , ale nikomu ho v aute nebranim mat.
PS: Ano patrim k tym ktori moc nemusia ABS, ASR, ESP atd. , ale nikomu ho v aute nebranim mat.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Deed is done. Objednáno.
2.TSI 132kW 4x4 6MT Sport &Style na normálním podvozku a 17" (bez R-line paketu, bo sportovní přitvrzený podvozek), bez parkovacího automatu a předních pípáků, zato se zadníma a hlavně bez "start-stop" číčoviny .... + pár extras....
Předpokládané datum porodu cca půlka qětence...
Já ji mám tak ráth....
2.TSI 132kW 4x4 6MT Sport &Style na normálním podvozku a 17" (bez R-line paketu, bo sportovní přitvrzený podvozek), bez parkovacího automatu a předních pípáků, zato se zadníma a hlavně bez "start-stop" číčoviny .... + pár extras....
Předpokládané datum porodu cca půlka qětence...
Já ji mám tak ráth....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
to se da?pavproch píše:.... bez "start-stop" číčoviny ....
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
jj - S/S mají jenom BlueMotion motory a zatím se dělají, pro některé typy VW, paralelně s těmi neEco (EuroV)!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
hmm, to asi nebude mit dlouhy zivot, tato moznost
Autoforum.cz
šak proto sem to taky uspěchával....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Kamera mi taky přijde jako docela fajn fíčura, právě při vyjíždění, jak zmiňuje řBob Ty dodělaný senzory jsou pak černý, nebo to je v laku?
btw. jakou si vzal barvu? Doufam, že černou a nebudeš to mejt
btw. jakou si vzal barvu? Doufam, že černou a nebudeš to mejt
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!