Zrovna včera předemnou stály v koloně E66 a Panaramera a pocitově mi přišlo, že E66 je malé drobné autíčko, oproti Panaraměře. Panaramera je děsnej autobusd1.8t píše:Jsem si zkouknul tu trasu a Panamera na ní bude trochu autobusoidní, ne?pavproch píše:taxem si neska vpodvečer ověřil praktickou rallye vložkou (bytča-makov-bumbálka) že moje 316i je na tom s dynamikou přesně stejně jako panamera 4 (teda abych byl objektivní, já měl vevnitř jen lyže, bágl a sebe, zatímco v panameře seděli tři...)
on mi nebyl schopný ujet, já ho nebyl schopný předjet..... ale fajně sme si zařídili (nebo zařádili?)
BMW Divize
Re: BMW Divize
2.0i 107kW
Podle me se to chlapi snazite vysvetlit rozumem ale takhle pravo nefunguje, imo je to jak pise Jacik - kdyz je napsano ve smlouve ze na aute musi byt zimni pneu od x do y a nejsou tam tak ostatni je nezajimave. Ja osobne to chapu uplne stejne jako kdyz nektere pojistovny ve smlouve vylucuji plnit pokud nastane pojistna udalost na Nordschleife (v zahranici samozrejmost, v CR se to snad zatim nedeje).
opravdu to tam mas? zkoumal jsem podminky u Uniqy, ta o tom rozhodne nemluvi.Rikin píše:Pkdyz je napsano ve smlouve ze na aute musi byt zimni pneu od x do y a nejsou tam tak ostatni je nezajimave.
Nejaky konkretni priklad? U nas to snad opravdu nikdo nedela, ani kolegove z DK a SWE, co na NS jezdi, nic podobneho nezminovali.Ja osobne to chapu uplne stejne jako kdyz nektere pojistovny ve smlouve vylucuji plnit pokud nastane pojistna udalost na Nordschleife (v zahranici samozrejmost, v CR se to snad zatim nedeje).
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Popravde jsem to zatim nezkoumal (a predpokladam ze to tam bude kdyz to typek z pojistovny rika), na me osobne to v podstate dopad nema, ja jezdim na zimnich kvuli Rakusakum tak jako tak...mmira píše:opravdu to tam mas? zkoumal jsem podminky u Uniqy, ta o tom rozhodne nemluvi.
Co jsem cetl tak anglictani to tam davaji standardne, tusim ze i nemci.mmira píše:Nejaky konkretni priklad? U nas to snad opravdu nikdo nedela, ani kolegove z DK a SWE, co na NS jezdi, nic podobneho nezminovali.
Insurance
The Nordschleife is considered a public road in Germany and, until a few years ago, insurance covered damage to property and third party claims while driving it. The increasing popularity of the Ring and the substantial number of crashes there led insurance companies to exclude the Nurburgring from comprehensive car insurance cover. Unless you have specific track day cover for the Nurburgring, general insurers will not pay to repair your car if you crash there. Most people accept the risk of driving uninsured on the Nordschleife, without fully appreciating how bad the consequences could be if something went wrong. Keep this always in mind!
protože to nemá vliv. Kromě otrockého jazykového výkladu existuje i nějaký účelový, systematický atd. nejen zákona, ale i smluv. To ustanovení tam je pro jedoucí auta, kdy to v zimě může mít vliv. Jakoukoliv relevantnost to ztrácí v případě nabouraného zaparkovaného auta.Jacík píše:
Na druhou stranu, pokud je smluvně ujednáno, že na autě budou zimní gumy od-do a nejsou tam, proč by pojišťovna nemohla neplnit, když jsou smluvní podmínky porušeny?
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
ja zrovna nedavno studoval pojistny podminky kooperativy dost dukladne a nikde tam o zimnich nebyla ani zminka...a vetsina mych drobnych nehod se stala na neschvalenych pneumatikach a nikdy to nikdo z pojistovny ani neresil
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Drobnými nehodami myslíš totálku na M, bouchnutý bagy na 530d nebo ještě něco jiného?Bond007 píše:ja zrovna nedavno studoval pojistny podminky kooperativy dost dukladne a nikde tam o zimnich nebyla ani zminka...a vetsina mych drobnych nehod se stala na neschvalenych pneumatikach a nikdy to nikdo z pojistovny ani neresil
jak totalka na M. zive si pamatuju, jak to pak nekdo prodaval jako nebourane vozidlo
Autoforum.cz
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tak samozřejmě nemám nastudovaný zákony ani smlouvy a podmínky konkrétní pojišťovny, ale beru to z laického pohledu. Kdybych já byl na straně pojišťovny a po vzájemné dohodě se smluvně sjednalo, že na autě budou třeba od listopadu do března zimní gumy a pokud ne, tak není nárok na pojistné plnění, tak nevidím důvod proč platit rozbité zrcátko, když nevím, jestli ho řidič neurazil o strom/jiné auto třeba v důsledku smyku na sněhu na letních gumách, apod.ExFun píše:protože to nemá vliv. Kromě otrockého jazykového výkladu existuje i nějaký účelový, systematický atd. nejen zákona, ale i smluv. To ustanovení tam je pro jedoucí auta, kdy to v zimě může mít vliv. Jakoukoliv relevantnost to ztrácí v případě nabouraného zaparkovaného auta.Jacík píše:
Na druhou stranu, pokud je smluvně ujednáno, že na autě budou zimní gumy od-do a nejsou tam, proč by pojišťovna nemohla neplnit, když jsou smluvní podmínky porušeny?
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Že to nějaký šikovný mechanik dokázal opravit do nebouraného stavu neznamená, že pojišťovna nezaplatila za totálkummira píše:jak totalka na M. zive si pamatuju, jak to pak nekdo prodaval jako nebourane vozidlo