Jak na meziplyny?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
Mattbaylesa
Řidič začátečník

Re: Jak na meziplyny?

Příspěvek od Mattbaylesa »

Možná je trošku míň citlivý a trochu opožděný(opravdu jen trochu), ale taky bych tam neviděl zásadní problém. Jde pak spíš o konkrétní auto. Třeba s prošláplým plyn. pedálem a s absolutně flegmatickým přístupem mého motoru k vytáčení jsem učení se meziplynu vzdal.
Jakub.K
Autoškolák

Příspěvek od Jakub.K »

2 Bond: Jj koukal, každý dle svého. Já se většinou snažil i bez spojky a ob dva kvalty, takže sem si dávat bacha musel. Ale jsem lama, nemám ten dar dělat věci pořád přesně stejně dobře :-)
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

Mattbaylesa píše:Možná je trošku míň citlivý a trochu opožděný(opravdu jen trochu), ale taky bych tam neviděl zásadní problém. Jde pak spíš o konkrétní auto. Třeba s prošláplým plyn. pedálem a s absolutně flegmatickým přístupem mého motoru k vytáčení jsem učení se meziplynu vzdal.
A to si myslim, ze je chyba. Ja bych to rozhodne nevzdaval. I se sebevic flegmatickou odezvou, obrovskym spozdenim se da naucit pracovat. Je to sice hodne trnita cesta, ale myslim si, ze kyzeny vysledek se driv nebo pozdeji rozhodne dostavi. Jeste bych zminil, ze v tom muze hrat roli setrvacnik, aspon dle meho nazoru a praxe (mylne ? Rad se necham poucit).
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Jakub.K: Tak né že by to bez spojky nešlo, ale to už bych si musel být sám sebou sakra jistej, abych tak řadil. A ještě ob dva kvalty...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

Takový dotaz - říkáte, že řazení s meziplyny je plynulejší, příjemnější etc. Nechci to rozporovat, ale to, co aspoň u mého auta má největší vliv na pohodlí posádky při cestování je rozpojení spojky (tj. moment, kdy auto přestane být v záběru) pokud zrychluji. Naopak zařazení vyšší rychlosti je v pohodě, žádné cuknutí. Ale to se hádám nedá nijak řešit, leda dvouspojkou.

(Podřazování neřeším, to je něco jiného)
kurburt
Řidič začátečník

Příspěvek od kurburt »

tak on meziplyn pri razeni nahoru ani nejak dat nejde, takze je to o praci se spojkou (pripadne dvojite vyslapavani, ale to se mi osvedcilo pouze u tech aut, kde pomaleji padaji otacky, myslim, ze uz to tady psal i PJ)

meziplyny maji vyrazny vliv na plynulost jizdy prave pri podrazovani, pri razeni nahoru se muzeme bavit tak mozna o dvojite spojce
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

tak pokud nekdo dava meziplyn pri razeni nahoru tak chapu ze to pro posadku neprinasi moc komfortu :D
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
vijo
Adept autoškoly

Příspěvek od vijo »

"medziplyn" smerom hore sa používal pri starých športových (alebo rovno pretekárskych) autách, ktorým nesynchronizovaná prevodovka zabraňovala rýchle preradenie stupňa a otáčky padali kvôli vyladeniu motora, karburátoru. a pod. veľmi rýchlo...
"medziplyn" smerom hore je veľmi dobre počuť v naháňačke vo filme Bullitov prípad

taktiež mám nahraté jedno video z jazdy, kde som takto radil aj podraďoval, keby niekto chcel vidieť... :)
http://youtu.be/6K7ptKuOcYI?t=3m15s
Don't tell me, I know best, I'm not the same as all the rest!
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

vijo píše:"medziplyn" smerom hore sa používal pri starých športových (alebo rovno pretekárskych) autách, ktorým nesynchronizovaná prevodovka zabraňovala rýchle preradenie stupňa a otáčky padali kvôli vyladeniu motora, karburátoru. a pod. veľmi rýchlo...
"medziplyn" smerom hore je veľmi dobre počuť v naháňačke vo filme Bullitov prípad

taktiež mám nahraté jedno video z jazdy, kde som takto radil aj podraďoval, keby niekto chcel vidieť... :)
http://youtu.be/6K7ptKuOcYI?t=3m15s
schvalne jsem ted koukal na bullita a v cem byl prinos? a podle zvuku mi neprijde ze by ten motor mel nejaky extra rychle padajici otacky...ale ono z filmu toho moc poznat nejde
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
vijo
Adept autoškoly

Příspěvek od vijo »

Bond007 píše:schvalne jsem ted koukal na bullita a v cem byl prinos? a podle zvuku mi neprijde ze by ten motor mel nejaky extra rychle padajici otacky...ale ono z filmu toho moc poznat nejde
zvuk Bullitovho auta bol do filmu predabovaný z Fordu GT40... ten mal nesynchronizovanú skriňu a bez tejto procedúry by tam proste jazdec nezaradil vyšší prevodový stupeň
teda aspoň môj názor, ak sa mýlim, kľudne ma opravte :)
Don't tell me, I know best, I'm not the same as all the rest!
Odpovědět