Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Jose85
Mistr volantu

Re: Hon na piráty

Příspěvek od Jose85 »

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... ka-22.html
..přišel čas oživit staré kauzy. :)
kidli
Řidič začátečník

Příspěvek od kidli »

bloody cardinal píše:zaráží mě fakt, jak jsou si všichni jisti, že daná auta řídí osoba zdravá (a ani třeba nepřepravuje osobu postiženou). Btw. parkování na chodníku (pokud je dost široký samozřejmě) je spíše ohleduplnost vůči ostatním řidičům, kterým tak nic nebrání v průjezdu, nikoliv bezohlednost.
Tak zrovna u Palladia má chodník asi 5 metrů. Ale jo, mohl to postavit mimo chodník - tedy přesně na tramvajové koleje :D
God save me from my friends, I can protect myself from my enemies
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

Tak zrovna v takovémto případě mi přijde parkování na chodníku jako nejlepší možné řešení.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No pain, no gain.
Vespa time \m/
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

www.ceskenoviny.cz píše: Podobná nehoda se na stejné křižovatce stala před dvěma roky. Policejní vůz, který jel se zapnutým majákem k zásahu, se tehdy střetl s osobním autem. Jeho řidička utrpěla těžká zranění, kterým později podlehla. Tři policisté z nehody vyvázli s lehčími poraněními.

Soud v Kladně později policistovi, který služební auto řídil, nepravomocně uložil 22 měsíců s podmíněným odkladem na tři roky a zákaz řízení motorových vozidel na pět let. Policista se podle žaloby dopustil ublížení na zdraví. Podle soudu nedbal zvýšené opatrnosti, když vjížděl do křižovatky na červenou.
Tak tohle mi opravdu nejde do hlavy. Tohle potvrzuje, že každej řidič je vlastně předurčenej do kriminálu. ~x( Takže on má zapnutou diskotéku, má právo na překročení rychlosti ze zákona, jede k zásahu, má ze zákona právo přednosti jízdy, tak to odsere on. Ať si daj fakt pauzu :-t
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Přesně tak to je... A na tu kouzelnou formulku ho utáhne každej právník :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Však dopadl s tou podmínkou ještě dobře, vždyť někoho z nedbalosti zabil. [-x
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

To je možný, ale já nesouhlasim s obviněnim. Stejně jako když motorka jede 180 na hlavní a někdo jí nedá přednost. Prostě jsem na hlavní, mám přednost a ne že to platí jen za podmínky dodržení rychlosti.

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Neplatí to za podmínky dodržení rychlosti. To je hloupé a jednostranné vysvětlení! Platí to za podmínky, že ten, kdo vjíždí na hlavní pozemní komunikaci je vůbec schopen na takovou skutečnost (motorka jedoucí v místě, kde je dovolená rychlost 50 nebo 90 kmh, 2 nebo vícekrát rýchleji) reagovat - a to jsou dvě zcela odlišné věci.
Já vím, že Ty konkrétně jsem ultrasuper drajvr a Tobě se to nikdy stát nemůže, ale opak je pravdou...oba to víme, protože fyzika platí.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

To je ale dost relativní. Navíc právo přednosti v jízdě neudává žádné omezení. Pravda, rychlost se podle zákona dodržovat musí, ale dle tvé logiky může být i těch 90 dost - pokud je křížení komunikací hned za zatáčkou a výhled zákrývá flóra. Pak tu taky platí přizpůsobení rychlost bla bla bla, ale to je rovněž relativní.

Odpovědět