195/50 R15 - okresky a track days
-
- Řidič začátečník
Re: 195/50 R15 - okresky a track days
podle recenzí jsou prý bočnice tvrdé dostatečně a gumy se nežvýkají
Jak jsem gumy už nechtěl řešit, tak tyhlety mě hlavně díky ceně zaujaly. Za ty prachy je snad zkusím zničit. Rád bych Falken Azenis RT-615, ale ty jsou za strašný ranec...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
-
- Řidič začátečník
Co jsem pročítal, tak RS-R se prý Azenisu velmi blíží. Každopádně recenze jsou dost dvousečné - někteří Federaly chválí, že za polovinu ceny dokáží nabídnout 80% schopností R888, na druhou stranu se dost pravidelně objevují názory, že jsou pneu hrozné, nestabilní, nevyvážené... Takže má Federal asi lehčí problémy s kvalitou a nejspíš záleží, jakou várku pneu člověk chytne. Právě proto jsem nakonec dal přednost těm RS-2, superlativy na ně sice nikdo nepěl, ale názory byly konzistentní.
Jinak, tihle: www.1pneu.eu mají na skladu 11 kusů RS-R za 1.801,-
Jinak, tihle: www.1pneu.eu mají na skladu 11 kusů RS-R za 1.801,-
Jak bych je popsal.....nejsou to vyloženě "hodné" gumy, mají poměrné úzkou hranici před utržením, poté se ale snaží chytit - není to totální ustřelení ( jako mě předváděly např. Yokohamy Parada Spec-2), takže je to ovladatelné .
Auto je jakoby nervoznější- přičítám to jejich tuhosti, ale nemá to vliv na stabilitu. Vyžadují víc pozornosti - ale i víc nabízejí. Mají víc aheze proti R1R - hlavně boční a fungují za sucha i mokra a co považuju velkou přednost, fungují od studena plynule, na rozdíl od R1R, které jsou za studena nic moc, potom je vcelku úzké pásmo, kdy lepí a pak se přehřejí a kloužou.
Pozitivní je i životnost - po cca 2000km neznatelný úbytek.
Auto je jakoby nervoznější- přičítám to jejich tuhosti, ale nemá to vliv na stabilitu. Vyžadují víc pozornosti - ale i víc nabízejí. Mají víc aheze proti R1R - hlavně boční a fungují za sucha i mokra a co považuju velkou přednost, fungují od studena plynule, na rozdíl od R1R, které jsou za studena nic moc, potom je vcelku úzké pásmo, kdy lepí a pak se přehřejí a kloužou.
Pozitivní je i životnost - po cca 2000km neznatelný úbytek.
MG - radost až na kost.
Dneska mi dorazili 595 RS-R, včera stabíky z M3. Teď ještě čekám na powerflexy. Až to bude všechno v kupě, dám vědět, jak to funguje.
RWD