IBM ThinkPad pro Voleja

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
HondaMan
Letec

Re: IBM ThinkPad pro Voleja

Příspěvek od HondaMan »

vasco: Termostat jsem kupoval cca 3 týdny zpět a termostaty s GSM stojí i v Česku do 5000Kč. A to i výrazně méně.

To že je "současné" řešení podstatně méně elegantní nepopírám. Byl to i důvod proč jsem zvolil klasiku bez GSM.
2.9T RWD
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Celkem pochybuju, že tento termostat bude umět sám o sobě komunikovat s každým kotlem.
Ani bych se nedivil, kdyby se z toho vyklubala jen termostatická hlavice

Tak ne, je to fakt termostat.
Back to basics.
Příčina -> následek
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

ten Nest vypadá fakt dobře, každopádně se obávám, že mimo sexy designu a pár vychytanejch funkcí, který ovšem nejsou zásadní to nic světobornýho není. Jak již bylo řečeno termostaty s GSM jsou u nás již celkem vousatá technologie. Z článku to moc nevyplývá (nebo jsem to nepochopil), ale jestli to dobře chápu tak ideálně je třeba 1 Nest/1 místnost. V tom případě je to ovšem drahý jako prase neb vedle tohohle krámu je nutně třeba nějakej akční člen (servoventil), kterej si bude povídat s Nestem a nějakou další řídící jednotkou která bude mluvit s kotlem. To vše v zásadě v každé místnosti (topné zóně). O inteligentním řízení vytápění mám osobně jinou představu.
Niko nadžanel ko kerdža
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Jestli se Microsoft v minulosti řídil tím, že je uživatelský program absolutně svobodný a může si dělat prakticky cokoliv, nyní se aplikace vrací zpět ke svým terminologickým kořenům a pouze aplikuje techniky, které ji nabízí operační systém. Jestli byla hlavní modlou Windows a dalších desktopových systémů absolutní svoboda, teď by to podle Microsoftu mělo být absolutní podřízení se energetické politice – tedy to samé, co známe v mobilním světě.
Optikou marketingu lze toto poselství přeložit i takto: „V Microsoftu víme, že nelze starý svět jen tak vypnout, takže tady máte píseček na hraní (desktop), ale co se týče nových technologií (Metro), už s vámi moc nepočítáme, protože to prostě nejde – systém vás nemůže moc dobře kontrolovat.“
http://www.zive.cz/clanky/windows-on-ar ... fault.aspx

V dalších verzích očekávám povinný Windows Marketplace, od počátku zřízené MS Cloud služby etc. a ze svobodných W se stane stejná big brother kurva jako je Masox.

Jestli je to tak, tak zřejmě zůstanu navždy u W7. Tohle je cesta do počítačového pravěku... ~x( :(( :(( Jsem jediný, komu to příšerně vadí?
Back to basics.
Příčina -> následek
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

já su v klidu na XP... :D
Slow and serious
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

Pickuper píše:ten Nest vypadá fakt dobře, každopádně se obávám, že mimo sexy designu a pár vychytanejch funkcí, který ovšem nejsou zásadní to nic světobornýho není. Jak již bylo řečeno termostaty s GSM jsou u nás již celkem vousatá technologie. Z článku to moc nevyplývá (nebo jsem to nepochopil), ale jestli to dobře chápu tak ideálně je třeba 1 Nest/1 místnost. V tom případě je to ovšem drahý jako prase neb vedle tohohle krámu je nutně třeba nějakej akční člen (servoventil), kterej si bude povídat s Nestem a nějakou další řídící jednotkou která bude mluvit s kotlem. To vše v zásadě v každé místnosti (topné zóně). O inteligentním řízení vytápění mám osobně jinou představu.
Jop, to souhlas, pro rodinnej barák, kde je x místností a v každé chce mít člověk jinou teplotu je to zbytečné. Ale pro byt, kde jsou ja nvm 3 místnosti, v jedné chceš mít zimu(spací místnost) tak to pořešíš kohoutem, a v dalších dvou totožnou teplotu, je to vcelku zajímavá věc :)
2.0i 107kW
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

ExFun píše:
Jestli se Microsoft v minulosti řídil tím, že je uživatelský program absolutně svobodný a může si dělat prakticky cokoliv, nyní se aplikace vrací zpět ke svým terminologickým kořenům a pouze aplikuje techniky, které ji nabízí operační systém. Jestli byla hlavní modlou Windows a dalších desktopových systémů absolutní svoboda, teď by to podle Microsoftu mělo být absolutní podřízení se energetické politice – tedy to samé, co známe v mobilním světě.
Optikou marketingu lze toto poselství přeložit i takto: „V Microsoftu víme, že nelze starý svět jen tak vypnout, takže tady máte píseček na hraní (desktop), ale co se týče nových technologií (Metro), už s vámi moc nepočítáme, protože to prostě nejde – systém vás nemůže moc dobře kontrolovat.“
http://www.zive.cz/clanky/windows-on-ar ... fault.aspx

V dalších verzích očekávám povinný Windows Marketplace, od počátku zřízené MS Cloud služby etc. a ze svobodných W se stane stejná big brother kurva jako je Masox.

Jestli je to tak, tak zřejmě zůstanu navždy u W7. Tohle je cesta do počítačového pravěku... ~x( :(( :(( Jsem jediný, komu to příšerně vadí?
Ani ne, cloud vadí samozřejmě i mě, a rozhodně jej nepoužívám, neboť v něj prostě nemám důvěru. A vidím to podobně, asi také zústanu u Win 7 co to pude :|
2.0i 107kW
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ExFun píše:Jestli je to tak, tak zřejmě zůstanu navždy u W7. Tohle je cesta do počítačového pravěku... ~x( :(( :(( Jsem jediný, komu to příšerně vadí?
nejsi
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Rozhodně nejsi jediný. Win a MacOS ale taky nejsou jediní. Když to nepůjde, budeme muset lovit v alternativách. S WinXP se těch deset let vydržet dalo, ale jestli to bude možné i s Win7...
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Na druhou stranu, u Windows se pravidelně střídal dobrý a úspěšný systém s průšvihem. Dle tohoto jednoduchého mustru tedy Win8 budou tím průšvihem a to může ovlivnit další vývoj. :-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Odpovědět