Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
HondaMan
Letec

Re: Lyžárna

Příspěvek od HondaMan »

Tomuhle trendu sem také podlehl. Koupil jsem si páteřák, helmu, chrániče na zápěstí, lokty, kolena... Hned první "full loaded" jízdu jsem si zlomil klíční kost, narazil žebra... Od té doby jezdím bez ochraných pomůcek a je mi mnohem lépe. Pokud je hodně namrzlo, vezmu si helmu, ale nic více.

Velmi rád jsem vyměnil "pocit bezpečí" za lehkost jízdy.

Trend zbezpečňování sportů mi připomíná automobilový průmysl. 100 let se jezdilo v nebezpečných autech, ale jízda byla zábavou. Dneska má i městský kompakt 2 tuny, 20 airbagů, ABS, ESP, TRC, BLB... ale jízda připomíná sex přes 3 gumy :((
2.9T RWD
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Bez helmy bych teda jezdit nechtěl, bych zmrzl :D to stejný brýle - 70-80km/h a ještě s proti větrem je náramně příjemná věc ;) páteřák je dost dobrá věc, zvlášť když je -20C ;)
Ale chrániče na kolena atd. mě nikdy nenapadly...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

s prilbou souhlasim, parkrat jsem jeste jako decko pri zavodech po padu dostal lyzi po palici. paterak mozna pro skokany, zbytek je imho mimo.

jezdit je treba tak, aby clovek neboural a byl schopen se vyhnout i ostatnim. jezdim rychle, hodne rychle, kdyz jsou podminky, ale za poslednich x let jsem nespadl tak, aby hrozil uraz me ci nekomu okolo.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

no já si páteřák koupil jen proto, že to je in... a ejhle vstával jsem v 0 stupňovém svahu, nějak umělecky mi to podjelo a prásk s sebou parádně na záda, sice by z toho byla jen modřina, ale takhle jsem se jen pousmál a vstával nanovo.

takže pro nás začátečníky dobrá pomůcka šetřící modřiny.

ale nemám pochyb, že jak to dostanu do noh, tak budu jezdit jen v trenclách namrzlé morény :D
Slow and serious
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Já teda naposled spadl tak, že jsem zastavil a teprve potom přepadl přes hůlku :D
A myslím, že páteřák mi jednou dost pomohl. Na Černé hoře jsem stál na kraji svahu hned u lesa a nakalil to do mě rozevlátej Polák. Odnesla to "jen" hůlka :)
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

mmira píše:s prilbou souhlasim, parkrat jsem jeste jako decko pri zavodech po padu dostal lyzi po palici. paterak mozna pro skokany, zbytek je imho mimo.

jezdit je treba tak, aby clovek neboural a byl schopen se vyhnout i ostatnim. jezdim rychle, hodne rychle, kdyz jsou podminky, ale za poslednich x let jsem nespadl tak, aby hrozil uraz me ci nekomu okolo.
Tak tak, prilba je zaklad, hlavne na CSSR svahoch, kde je plno ludi, okolo svahu stromy a na niektorych "skvelych" zjazdovkach stlp, snezne delo, strom v strede pisty. Moje prilby by tiez za tie roky vedeli rozpravat, kde ma pred cim uchranili. No tiez je to jedina bezpecnostna vybava, ktoru som pouzival ci uz na pretekoch alebo volnych jazdach. Viac ochrany poskytuje urcity placebo pocit bezpecia, no ked sa tym clovek necha uniest a prezenie to, tak mu to moze narobit viac skody na nechranenych castiach tela...
A fakt by som sa nechcel dockat toho, ze budeme na svahu banda lyzujucich Robocopov :ympray:
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

PaTaK píše:ContourGPS ;)
OT: Uz dlhsiu dobu pokukujem po nejakej action cam...mohol by som poprosit nejake uzivatelske info? Vydrz, skladnost, skusenosti s GPS, kvalita videa, pripadne skusenosti s inou cam? V hre je este GoPro HD Hero alebo Drift HD. THX ^:)^
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Snowman000 píše:
PaTaK píše:ContourGPS ;)
OT: Uz dlhsiu dobu pokukujem po nejakej action cam...mohol by som poprosit nejake uzivatelske info? Vydrz, skladnost, skusenosti s GPS, kvalita videa, pripadne skusenosti s inou cam? V hre je este GoPro HD Hero alebo Drift HD. THX ^:)^
Ja bych koupil go pro, pokud vim ma nejlepsi obraz navic je mozne ji pripevnit na hrudnik, coz je imho zdaleka nejlepsi misto. Je fajn kdyz jde videt ruce. tady test http://www.freeride-magazine.com/upload ... s-0212.pdf Je to nemecky takze tomu prd rozumim, ale podle tech obdelnicku se to da pochopit v jakejch oblastech jaka kamera exceluje. Kdyz se kouknu na to video co tu je, tak se ten obraz vlni jako zele ...
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

GoPro ma určitě nejlepší obraz, jenže je dost velký, těžký a nemá GPS ;) Pokud by GoPro mělo GPS,tak jdu do něj
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

No mne se zda gps uplne k prdu, akorat to vyzere baterku. Merit rychlost si muzu na telefonu ... Ale kdyz jsi to pozadoval ...
Odpovědět