Menšinový koutek
Re: Menšinový koutek
vše je otázka motivace... sociální stát vytvořil spoustu lidí, co se považují za našince, co nechce to a tamto robit.
Slow and serious
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Pokud by minimální mzda byla pořád podstatně vyšší než potvora podpora, asi by to byla jiná motivace... pro našince.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Jen si dovolím podotknout, že od minimální mzdy se odvíjí řada daňových a sociálních limitů, takže zvýšení minimální mzdy postihuje i živnostníky = je to cesta (a teď to napíšu zcela explicitně) do prdele
Naopak snížením podpory by se část obyvatelstva zredukovala, což asi taky není zcela OK.
Řešení vidím v tom, nahnat všechny nezaměstnané déle než 5 měs. na prospěšné práce. Samozřejmě bez příplatku. Skoncujeme se špínou v obcích Prostě budou chodit za nejméně minimální mzdu do práce, nebo budou chodit za (nižší) podporu taky do práce (v menším hodinovém rozsahu, ale denně). Nechat je válet si šunky doma mi nepřijde ani systémově správné, ani logické. Věřím, že když by už museli za pár šupek vystrčit zobák na ty 3 hod. denně, tak se raději nechají zaměstnat za minimální mzdu.
Naopak snížením podpory by se část obyvatelstva zredukovala, což asi taky není zcela OK.
Řešení vidím v tom, nahnat všechny nezaměstnané déle než 5 měs. na prospěšné práce. Samozřejmě bez příplatku. Skoncujeme se špínou v obcích Prostě budou chodit za nejméně minimální mzdu do práce, nebo budou chodit za (nižší) podporu taky do práce (v menším hodinovém rozsahu, ale denně). Nechat je válet si šunky doma mi nepřijde ani systémově správné, ani logické. Věřím, že když by už museli za pár šupek vystrčit zobák na ty 3 hod. denně, tak se raději nechají zaměstnat za minimální mzdu.
Naposledy upravil(a) ExFun dne stř 08 úno 09:01, celkem upraveno 1 x.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
tak tohle si ode mě někde opsal... přesně tak, ikdyby se měla koupit hromada písku a člověk dlouhodobě bez práce ji měl 2x týdně přemístit nebo by se omezilo používání bagru při výkopech, na ulicích čisto... to by se ta práce hledala.
Slow and serious
opisujete oba dva, pánové ........ řešení založené na detenčních pracovních táborech a výkonu nucených prací jsem tady již představil několikrát
Niko nadžanel ko kerdža
Niko nadžanel ko kerdža
-
- Pan Řidič
to už je příliš ze všech hledisek, co mě napadají a navíc je to úplně blbé "řešení"Pickuper píše:opisujete oba dva, pánové ........ řešení založené na detenčních pracovních táborech a výkonu nucených prací jsem tady již představil několikrát
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
to si nemyslím, podobnost s tvým řešením je značná, jen jsi to kulantně "zabalil" do korektnějšího termínuExFun píše:to už je příliš ze všech hledisek, co mě napadají a navíc je to úplně blbé "řešení"Pickuper píše:opisujete oba dva, pánové ........ řešení založené na detenčních pracovních táborech a výkonu nucených prací jsem tady již představil několikrát
no já ti nevím, ale když někdo někam nejde dobrovolně, tak je tam nuceně.....ExFun píše:Řešení vidím v tom, nahnat všechny nezaměstnané déle než 5 měs. na prospěšné práce.
čoveče někdo, kdo nikdy v životě nepracoval a vůbec netuší co je pracovní návyk, ti nikam chodit nebude....a už vůbec ne dobrovolně . A právě tady je ten prostor na zřízení detenčních pracovních táborů, kde tito lidé pomocí každodenní pracovní terapie získají pracovní návyk, což jim umožní opětovné zařazení do společnosti .ExFun píše:Prostě budou chodit za nejméně minimální mzdu do práce, nebo budou chodit za (nižší) podporu taky do práce (v menším hodinovém rozsahu, ale denně)
Niko nadžanel ko kerdža
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Práce je návyková?
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""