Kamerový systém

Volné diskuse na libovolná témata...
vasco
Letec

Kamerový systém

Příspěvek od vasco »

Drazí a milí,

potřeboval bych na barák nainstalovat asi 4 kamery. Nemám vůbec ponětí, co je na trhu, jak co funguje, ale vzhledem k tomu, že kamery budou od případného záznamového zařízení vzdušnou čarou třeba i 30 metrů, tak odpadá možnost jakékoli kabeláže, chtěl bych tedy něco bezdrátového.

Další věc je ta, že bych chtěl na kamery koukat přes internet odkudkoli, takže by to chtělo asi nějaké nonstop zapnuté PC, že? Nebo existují nějaká zařízení suplující počítač?

Prostě potřebuju na to jít od píky.

Díky moc za každou radu.
šmoula
Mistr volantu

Re: Kamerový systém

Příspěvek od šmoula »

Moucha ti neporadil? Ten o tom má docela páru... A nějak podobně má zabezpečenej barák i on
2.0i 107kW
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Přívod elektřiny snad k těm kamerám mít budeš...
Back to basics.
Příčina -> následek
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

šmoula píše:Moucha ti neporadil? Ten o tom má docela páru... A nějak podobně má zabezpečenej barák i on
Vidíš, to mě nenapadlo se zeptat, proberu to s ním.
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

ExFun píše:Přívod elektřiny snad k těm kamerám mít budeš...
Jop, elektřina není problém.
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

bezdrátový kamery jsou nahovno, sice to funguje ale hračka za 5 dolarů to zaruší. Já vždy když si koupim nějakou a chci ji někam dát tak si cestu pro síťák vždycky najdu tak aby to nebylo skoro vidět. Napájení mam přes PoE to znamená po síťaku.
Všechno mam teda IP kamery na analog kašlu.
Dvě nahrávám na NAS synology je tam super kamerovej soft a všude z netu se připojím jen na synology a vidim obě (jak nebudu línej tak tam nahažu všechny kamery, další nahrávám na server)
Pak záleží jestli chceš venkovní, jakou venkovní, jestli má mít ir přísvit, jestli ir přísvit je vidět lidskym okem či ne atd..
Vesměs si troufnu tvrdit že kamery venkovní do 10tis jsou vyhozený prachy, naposled jsem si na zkoušku koupil airlive PoEa 200 či tak nějak má 2mpx obraz, ale oproti vivoteku je to hrůza a hrůza. Nejlepší je koupit nějkou klasickou vivotek, cisco atd s vyměnym objektivem a strčit ji do vyhřejvanýho venkovního krytu. Ale jestli potřebuješ jen vidět že tam v noci někdo chodí tak stačej levnější.
Nahrávat se dá pořád celej záznam nebo jen když je pohyb, můžeš si nastavit i kolik sekund se má uložit před a po záznamu.
Ale je to pohodička já tu pořád něco slyšim takže nemusim chodit ven kde mě někdo veme prknem, ale jen vyndám iphone kliknu na ikonu dscam a koukam jestli se tam něco děje nebo dělo :D
Naposledy upravil(a) Moucha dne pon 20 úno 12:49, celkem upraveno 1 x.
SSS - vdechne tě do života
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

a další věc když budeš mít na drátu dáš k tomu UPSku a jak ti vypadne proud nebo pokud seš už hodně paranoja a někdo ti ho střihne kamery běžej dál :D
a já tu vlastně mam i jednu bezdrátovou čínskou kterou sleduju fotra v garáži :D
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

Moucha, až budu velký, chci být jako ty :))
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

až půjde hlava připojit k počítači můžu ti ode mne nakopírovat pár odstavců mého kódu :D
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

OK, domluveno, zatim mi koukni do IT poradny :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Odpovědět