Autobaterie - doporuceni?
Re: Autobaterie - doporuceni?
přesně tak představa, že já používám auto málo mě nadchla při nájezdu toho času 40tkm/rok...
a jak jsem psal baterka se dožila 350tkm a nebýt posera, tak jsem s ní ještě něco pojezdil
a jak jsem psal baterka se dožila 350tkm a nebýt posera, tak jsem s ní ještě něco pojezdil
Slow and serious
Zabudas na rozdiel medzi vela a intenzivne, intenzivne je podla mna vyuzivane auto napriklad referentske auta co jazdia vyhradne v meste alebo taxi, co znamena neustale starty a nikdy uplne dobita bateria. Ak pouzivas auto vela, to znamena ze jazdis dlhe trate kde mas malo startov a bateria je vecsinu casu uplne dobita.KoPP píše:přesně tak představa, že já používám auto málo mě nadchla při nájezdu toho času 40tkm/rok...
P.S. Suhlasim ciastocne s Vana bateria je loteria, uz to ze odchadza casto sposobom infarkt znamena ze sa neda presne odhadnut zivotnost.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
když už jsme u těch baterek........existuje nějaká obecně platná teorie týkající se času či ujeté vzdálenosti nutné k úplnému dobití baterky po jednom ranním studeným startu benzínového motoru řekněme třeba v -10? (Nepochybně to lze u konkrétního auta zcela přesně spočítat což se mě ovšem činit nechce )
Niko nadžanel ko kerdža
zcela přesně to spočítat nelze páč je tam spousta empirických proměnných a než je všechny zjišťovat je daleko jednodušší rovnou změřit úroveň nabítí a ujeté kilometry
viz např. že po krátkém startu stačí pro dobití ujet krátkou vzdálenost, ale pokud startér točí déle musí se jet taky dýl
a takových nejasných údajů tam je spousta
viz např. že po krátkém startu stačí pro dobití ujet krátkou vzdálenost, ale pokud startér točí déle musí se jet taky dýl
no a právě proto jsem doufal, že někdo tu má nějakou zkušenost podpořenou třeba tím orientačním měřením (ani měřit se mi to jít nechce), kterou přetaví např. ve výrok typu: "jeden hodně studenej start = 30km na úplné dobití .....Vana píše: viz např. že po krátkém startu stačí pro dobití ujet krátkou vzdálenost, ale pokud startér točí déle musí se jet taky dýl
Niko nadžanel ko kerdža
Ak zapnes vsetko elektricke prislusenstvo (vyhrievanie zadneho okna, sedadiel, svetla, radio atd.), tak ti urcite nestaci 30 min.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
to je mi jasný proto furt hovořím o jakémsi vztahu k obecně platnému standardu tzn. naskočí na poprvé, mám zaplý normální rádio na normální hlasitost, rozsvícený světla, ventilátor řekněme na 2ku a pár minut vyhřívám sklo. Zkrátka normální start, normálního auta s normálním řidičem. Nezajímá mě stav s několikaminutovým motání motorem, vyhříváním úplně všeho včetně volantu ani zaplej zesák s příkonem 1kw Já si to fakt snad budu muset jím změřit
Niko nadžanel ko kerdža
merlin: myslím že nezáleží tak moc co všechno zapneš ale hlavně na teplotě akumulátoru a jak náročný byl pro něj předchozí start
alternátor je obvykle dostatečně dimenzovaný
Pickuper: řek bych že potřebný čas je v řádu minut
mimochodem, jak to chceš měřit ?
alternátor je obvykle dostatečně dimenzovaný
Pickuper: řek bych že potřebný čas je v řádu minut
mimochodem, jak to chceš měřit ?
zkusenost z dnesniho rana. -12, imprezu jsem startoval na dvakrat (poprve jen par otocek, na podruhe chytla na drc), ujel jsem cca 15 km, dojel zpet a pripojil baterku na nabijecku. ta mi hned nahlasila, ze je baterka plna.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
to ještě neznamená že je to pravda