Golf VI GTI DSG nebo manuál?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
vasco
Letec

Re: Golf VI GTI DSG nebo manuál?

Příspěvek od vasco »

Jaký je poměr automat/manuál třeba u Kia Ceed? Znamená to snad, že drtivá většina majitelů Ceedů chcou auto ovládat, ne jenom řídit?

Prostě u GTI je příplatek za DSG padesát tisíc a to není málo, takže házet to na to, že 2/3 majitelů GTI jsou Schumacherové, je naprostá kravina...
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Jo a ten poměr na autoscout je 1:1, ono je třeba si taky uvědomit, že automat se do GTI dává až od nějakého roku a to v tom filtrování zohlednit, žéano...

983 manuálů vs. 916 automatů
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

pavproch píše:(sem ale lehce šibnutý, vím to o sobě.... neska sem psal do servisu, objednával sem brambora na řádný servis a ... "prosím o rezervaci náhradního auta, je mi jedno, jaké to bude, hlavně když to nebude automat" :D )
+1 ;)
Sibnutych nas tu bude viac...tym ze v praci nemam pridelene sluzobne, tak ked niekam musim pracovne, jedina moja poziadavka je aby to bol manual (no a aby to bol benzin, ale to mi uz dlhodobo nevedia splnit :-?? )

Takze za mna urcite manual...stacilo mi totiz raz v snehu v kopci pozdlzne parkovat...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

vasco: +1

I v Německu se značná část řidičů bojí automatu (neznají, nezkusili, už tisíce kilometrů najeli s manuálem a nevadilo jim to, auta s AT žerou 20/100...) nebo za něj nejsou ochotni připlácet...

Určitě bych nedával rovnost mezi MT = chce řídit = dobrý řidič a AT = neumí řídit = lopata...

Obvykle nejvíce křičí ti co s automatem nenajeli ani 1000km.
2.9T RWD
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Mi automat nevadí, ale jen v pohodových autech, do sporťáku zas preferuju tři pedály, stejně jako do nějakých malých mrch do města. Otázkou tak pro mě zůstává, nakolik je šestkové GTIčko sportovní...nicméně hádám, že tam bych ještě chtěl manuál.
Ain´t nobody got time for that
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

obvykle nejvíc křičí ti, co s automatem najeli více než 1000 km, ale z podstaty věci jim to nevyhovuje...

ale zcela tristní je poměr u benzínových 5er v kombíku... :(
Slow and serious
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Ojetá 5er v kombíku rok 2010/2011 se v manuálu v podstatě nedá sehnat :( A kdybych chtěl navíc v benzínu, tak přesně 0 :-o
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pro mne je automat volbou čistě pragmatickou. Když chci kamkoliv z P6, tak musím přes celou Prahu a než vyjedu jenom blbou Korunovační, tak zařadím nejmíň 100x. A na to fakt nemám po těch letech již nerva.
DCC význam má - právě na CZ silnice. Já ho mám spolu s 19" koly a rozdíly mezi Comfort/Normal/Sport jsou markantní. Třeba u RS6 ten rozdíl tak velký nebyl, resp. nebyl tolik znát. Po zkušenostech bych to do auta určitě chtěl.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
asurr
Adept autoškoly

Příspěvek od asurr »

Toť právě otázka..kdybych nejezdil většinu času po Praze tak to ani nezvažuju. Asi to nechám náhodě a uvidím na jaké kusy narazím. :)

Nevíte ještě nekdo prosím rozdíl mezi EU Golfem a US importem?
PS: nemáte zkušenosti/doporučení na dovoz z DE? Potřeboval bych nějakou osobu, kterou bych za rozumný peníz vzal s sebou aby auto prohlédla. Popř. kam myslíte, že by se měl laik jako já obrátit. :) Nechce se mi dávat zbytečný peníz za dopravu a provizi nějaké firmě..
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Auta kupuji výhradně v CZ, takže s druhou částí neporadím...
US verze mají často jiné nastavení podvozku, včetně jiných dílů...důvody rozebírat nemusíme. Karoserie má často nicotnou ochranu proti korozi - ve srovnání s EU verzema. Resp. v USA se v mnoha státech nepouživá sůl jako posypový materiál, takže ochrana karoserie není tak důkladná. Občas bývají i některé obyčejné díly na US vozech atypy...sehnat je asi dnes již nebude problém, ale je to stejně vopruz.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět