Golf VI GTI DSG nebo manuál?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
asurr
Adept autoškoly

Golf VI GTI DSG nebo manuál?

Příspěvek od asurr »

Dobrý den vespolek,

rád bych si nechal poradit od lidí, kteří mají dozajista bohatší zkušenosti s DSG a Golfem MK6 než já. :)
Plánuji v blízké době pořídit Golfa VI GTI ale nejsem si zcela jist zda-li mám vybírat s DGS nebo bez.

Abych trochu nastínil svoje preference: Auto plánuji s nájezdem do max 35tkm s tím, že okolo 100tkm bych jej pravděpodobně prodával (ročně najezdím cca 15tkm), tzn po nějakých 4 letech. Chápu, že většina lidí zastává názor, že do tohoto pseudo-spotovního auta automat nepatří ale okolo 60% najezdím ve městě takže z tohoto ohledu je to plus. Výkon zvyšovat nehodlám, takže limity DSG ohledně kroutícího momentu neřeším.

Zajímá mne spíš, jaký vliv může mít DSG na spotřebu a jak se chová pokud je chladněji (někdo mi říkal, že při chladnějším vzduchu do IC má DSG trochu problémy). Dále mě zajímá životnost/údržba DSG a jaký má vliv na motor atp. Spojky jsou v obou modelech stejné?

Díky mockrát za jakékoliv ohlasy! :)

(PS - auto hodlám dovézt z Německa - vybírali by jste spíše z Autosalonů nebo od soukr. prodejců?)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Golf VI GTI DSG nebo manuál?

Příspěvek od řidičBOB »

Zrovna jsem měnil u DSG mechatroniku... ;-) Začlo to divně škubat, bouchalo v tom při přeřazování mezi R-N-D a šlo řadit bez brzdy - pouze s pojistkou na převodovce :-)
Ale stejně bych do DSG šel, protože mne nebaví řadit - tedy ne u auta, které používám často.

Určitě bych vybíral v autosalonu. V 99% jsou majitelé bazarů Čmoudi a od nich bych si nekoupil ani angličáka. :ympeace:
No pain, no gain.
Vespa time \m/
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

Mám GTI VI bez DSG, ale proti DSG nic nemám - v UK mě tím několikrát vezli v taxíku (Superby, Passaty) a líbilo se mi to. Svez se libovolným autem s DSG a vyzkoušej si pokud možno i situace typu popojíždění v koloně a třeba podélné parkování.

Já jsem do manuálu šel hlavně proto, že mě řadit celkem baví a mám pocit lepší kontroly nad autem (jde nějak na DSG "vyšlápnout spojka"?), a rozdíl v ceně jsem radši investoval do jiné výbavy (adaptivní podvozek, lepší audio etc.).

Spotřebu neřeš, ta bude záviset na míře tvého prasení.

Rozhodni se podle toho, co ti bude vyhovovat více.

PS: Pokud bys kupoval ojeté, tak bych se zajímal o to, jak často majitel využíval schopnosti "rychlého rozjezdu" s DSG (teď mi vypadlo z hlavy, jak se tomu říká), to by mohlo mít celkem slušný vliv na životnost.
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

LaunchControl. Já to ve svém GTI použil za 60.000km asi 3x, na to bych asi nebral ohled, dlouhodobě to imho nemůže nikdo používat, je to pruda :-)

A pokud to bude auto s historií, tak bych se toho DSG skutečně nebál.

Jinak jak píše EL_XEL, spotřebu bych neřešil, já se pohyboval od 7,5 po 30l/100km.

řBob: na kolik ta údržba vyšla? já to prodal asi těsně před rozsypáním, symptomy jsem měl podobné.
Naposledy upravil(a) vasco dne pon 30 led 16:18, celkem upraveno 1 x.
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

vasco píše:LaunchControl. Já to ve svém GTI použil za 60.000km asi 3x, na to bych asi nebral ohled, dlouhodobě to imho nemůže nikdo používat, je to pruda :-)
Připomněls mi TopGear, kde krásně vysvětlili, jak je to funkce na piču: "Stojíš na semaforech, motor vytočený jak debil a vystřelíš a vypadáš jako ještě větší debil. A ještě horší je vytáčet motor před přechodem." :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

vasco byl rychlejší :ymparty:
Naposledy upravil(a) řidičBOB dne pon 30 led 16:21, celkem upraveno 1 x.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

vasco píše:řBob: na kolik ta údržba vyšla? já to prodal asi těsně před rozsypáním, symptomy jsem měl podobné.
Nevím - já to měl celé na záruku, což je základ úspěšnosti u auta nad 400t.
Ale mohu se poptat, co to stálo.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
asurr
Adept autoškoly

Příspěvek od asurr »

Diky za info a zkušennosti - kamarad ma Golfa VI s DSG (1.4 tusim) tak se v tom projedu a asi to vyzkousim.

Zvazuji prave, zda-li neni lepsi GTI v manualu ale s mensim najezdem a lepsi vybavou nez v DSG...Jak tak ale ctu vase reference tak by to mozna bylo o strach aby se po 2 letech nevysypalo. Pokud koupim r.v. 2009/2010 tak ta zaruka nebude moc dlouha :|

Jinak jako soukrome prodejce sem myslel 1. majitele z DE (zadne Čmouďácké autobazary :D ). Jinak adaptabilni podvozek nejspis nema moc velky vyznam pro CR (na okruh s Golfem jezdit nehodlam).

Posledni dotaz - narazim na hojny pocet GTI jako US import (mobile.de) - ma to smysl, nevite prosim jake jsou v tom rozdily/hacky krom nizsi ceny? :)
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

pokud nebudeš jezdit jak ovádko a ten před tebou taky ne, tak bych v DSG neviděl problem...

druhá věc je následující prodej, až to bude mít už něco najeto a jak tě baví řadit. Osobně bych po necelé dvouměsíční zkušenosti DSG nechtěl. Ikdyž možná už je SW lépe naladěn, ikdyž o tom dost pochybuji, takže to zase bude řadit stylem: nad volnběh, pod volnoběh, nad volnoběh, pod volnoběh a tak to 6x až se tam usádlí 90 km/h.
Slow and serious
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

zadal sem do autoscoutu: VW, Golf, GTI = 2830 aut, z toho 1100 automatik, 1730 schaltgetriebe.... ten poměr si myslím celkem dost odpovídá realitě (2/3 řidičů, co si pořizují GranTurismoI chtějí auto ovládat, ne jenom řídit...) za mně teda jednoznačně 6MT.... ;)

(sem ale lehce šibnutý, vím to o sobě.... neska sem psal do servisu, objednával sem brambora na řádný servis a ... "prosím o rezervaci náhradního auta, je mi jedno, jaké to bude, hlavně když to nebude automat" :D )
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět