Menšinový koutek
-
- Pan Řidič
Re: Menšinový koutek
už zase? A přijdou Ti stejní jako v Kynšperku 1989? To bylo veselo
Uživatel neexistuje
-
- Pan Řidič
-
- Pan Řidič
Nejsou žádní my a oni. Jsou jen svině a menší svině. Dobří lidé hnijí na hřbitovech. Všichni jsme už prohráli
Uživatel neexistuje
Pokud se jedná o různé zde diskutované menšiny. Doporučuji zájemcům http://tv.sms.cz/televize/CT2/20120121/ ... naroda-1-5 Od DE série jsem čekal, že bude vůči Židům nekorektně vstřícný, ale zdá se, že servítky si neberou.
Problémům Izraele nerozumím. Onen 1. díl pětidílné série popisoval exodus. Alespoň jak jsem to pochopil já, jsou Židé původem Egypští otroci. V Egyptě bylo mnohobožství. V rámci otroků se vytvořila skupina lidí, kteří si vybrali jednoho boha a začali uctívat jen jeho. Ostatní zavrhli. Tim se dostali do pozice sekty nekompatibilní s Egyptským zřízením. Proto raději zdrhli z Egypta. Po cestě si vytvořili různé náboženské sračky kolem (jaké má každé náboženství) a určitá místa prohlásili za svatou zemi. Jsem celkem zvědavý, co bude dál. Celkem jsem koukal, když židovský historik označil bájného Davida za chuligána.
Nějak tak mám pocit, že podobně vznikly všechny náboženství. Z původních "pohanských" mnohobožství si určité skupinky vybraly určité segmenty, ty doplňovaly o náboženské sračky okolo a vzhledem k tomu, že se tak stalo dávno, šlo hlavně o ústní tradici, takže to různě mutovalo jako při tiché poště. MInimálně u protestantů víme, že se odloupli od katolíků, ale později, kdy už byly psané záznamy, takže víme, jak to bylo. Smutné je, že ve jménu dnes už prokazatelně zfalšovaných náboženských textů a slepé víry se lidstvo celou historii navzájem vraždí. Tak mě napadá, jaký by byl svět ateicismu?
Problémům Izraele nerozumím. Onen 1. díl pětidílné série popisoval exodus. Alespoň jak jsem to pochopil já, jsou Židé původem Egypští otroci. V Egyptě bylo mnohobožství. V rámci otroků se vytvořila skupina lidí, kteří si vybrali jednoho boha a začali uctívat jen jeho. Ostatní zavrhli. Tim se dostali do pozice sekty nekompatibilní s Egyptským zřízením. Proto raději zdrhli z Egypta. Po cestě si vytvořili různé náboženské sračky kolem (jaké má každé náboženství) a určitá místa prohlásili za svatou zemi. Jsem celkem zvědavý, co bude dál. Celkem jsem koukal, když židovský historik označil bájného Davida za chuligána.
Nějak tak mám pocit, že podobně vznikly všechny náboženství. Z původních "pohanských" mnohobožství si určité skupinky vybraly určité segmenty, ty doplňovaly o náboženské sračky okolo a vzhledem k tomu, že se tak stalo dávno, šlo hlavně o ústní tradici, takže to různě mutovalo jako při tiché poště. MInimálně u protestantů víme, že se odloupli od katolíků, ale později, kdy už byly psané záznamy, takže víme, jak to bylo. Smutné je, že ve jménu dnes už prokazatelně zfalšovaných náboženských textů a slepé víry se lidstvo celou historii navzájem vraždí. Tak mě napadá, jaký by byl svět ateicismu?
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
-
- Pan Řidič
tenhle dokument jsem samozřejmě viděl, a chápu to úplně stejně. Nicméně se obávám, že po tomto soudném prvním dílu budou již následovat obvyklé nářky "po staletí perzekuovaného národa". Ale třeba překvapí . A co se týče ateicismu, tak se obávám, že by žádný rozdíl nebyl. Nebyly by konflikty kvůli víře, ale z jakejchkoliv jinejch důvodů. Ono tomu je beztak i dnes, akorád je to maskovaný "vyššíma" pohnutkama související s vírouExFun píše:Pokud se jedná o různé zde diskutované menšiny. Doporučuji zájemcům http://tv.sms.cz/televize/CT2/20120121/ ... naroda-1-5 Od DE série jsem čekal, že bude vůči Židům nekorektně vstřícný, ale zdá se, že servítky si neberou.
Niko nadžanel ko kerdža
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Pořád stejně. Kdyby nešlo o víru v boha, šlo by o jiné vysoké hodnoty. Podívej se na dnešní západní civilizaci: náboženství jsme nahradili kultem celebrit. Princip je v zásadě stejný jako v případě někdejšího pohanského mnohobožství. Současné celebrity mají leckdy podobné manýry jako např. někdejší božstvo antického Řecka a Říma. Rozdíl je vlastně jen v tom, že existují, a nemusíme si je proto vymýšlet. Ateismus vlastně neexistuje...ExFun píše:Tak mě napadá, jaký by byl svět ateicismu?
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
(General Sir Charles James Napier)
A už jsi viděl někoho ve jménu celebrity zabíjet fanouška jiné celebrity? A západní civilizace je pořád vysoce křesťanská...
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek