jaké kombi, nebo malou doávku na LPG? (Daewoo/Chevy Nubira?)

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
mari1300
Adept autoškoly

jaké kombi, nebo malou doávku na LPG? (Daewoo/Chevy Nubira?)

Příspěvek od mari1300 »

Zdravím,
Jaké by jste doporučili prostornější kombi(hlavně zavazadelník), nebo nějaké větší auto, kam by se vešla 2 kola na víšku, na přestavbu a následný provoz na LPG s obsahem do 1.8 a roku výroby od cca 2004???Připraveno mám cca 140 tis.

Byl jsem už rozhodnutý pro Mondeo r.2004, ale zjistil jsem, že motory 1.8 Duratec nejsou na provoz LPG vhodné, vzhledem k absenci možnosti štelování ventilových vůlí a netvrzeným ventilovým sedlům...

Motor by měl mít hydroštely a již zmíněná tvrzená ventilová sedla a neměl by to být přímovstřik.Jako výhodu vidím řetězem poháněné rozvody.

Vzhledem k dostupnosti N.D a servisnímu zázemí bych se asi přikláněl ke Škodovce(Fábia/Oktávka) a taky se mi líbí celkem Focus, i když je menší.
Věděl by někdo jak to s motory ve Focusu(1.4, 1.6 - 74 a 85KW a 1.8 zetec) je, ohledně výše zmiňovaných kritérií a vhodnosti k provozu na LPG?

děkuji
MiN
Autoškolák

Re: jaké kombi, nebo malou doávku na LPG???

Příspěvek od MiN »

Proč zrovna LPG? Ty motory nejsou nijak zvlášť nenažrané, pokud jezdíš jako člověk... Pokud přece jen prahneš po nižší spotřebě, přijde mi rozumnější vzít naftu, než auto zplynovat...

Jinak 1.4 ve Focusu už bude dost málo. 1.6 a 1.8 jedou pěkně, ale jak se chovají s LPG, to netuším.
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

ale do focusu podle mě těžko strčíš dvě kola na výšku, to bych se díval tak po Combu, Caddym, Berlingu nebo Dobló
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
kurburt
Řidič začátečník

Příspěvek od kurburt »

myslim, ze by bylo na miste nejdriv ujasnit veci ohledne velikosti,

- pokud uvazujes o fabii nebo octavii a focus ti prijde malej, opravdu by nebylo od veci specifikovat presne, co se bude vozit, pac ani jedno neni stehovak + je opravdu jina trida nez fabie

co se tyce zplynovani, nevim - umel bych si to predstavit u nejakyho relativne novyho auta, ale u auta, ktere bude mit uz neco na hrbu, navic ne prilis vykonne varianty, tam si myslim, ze si koledujes o pruser...plyn urcite neni nutne spatna vec, na druhou stranu bych byl opravdu opatrny

stejne tak bych se vyhnul nafte (pokud to nebude neco typu SDI - coz za 140kkc patrne nebude), zvolil bych nejakou rozumnou benzinovou motorizaci, jako priklad focus combi s motorem 1.6, kola na vysku tam sice nedas, ale prostorny to je dost
mari1300
Adept autoškoly

Příspěvek od mari1300 »

pochopitelně, že do Focuse nenacpu kola na výšku ,myšleno to bylo tak, že buď kombi, nebo něco, kam nacpu kola na vejšku...

Jde o to, že vidim výhodu ve věším prostru(jsem rybář a taky uvažuju o něčem větším, kam bych nacpal motorku , nebo kola) ale neni podmínkou, to jen v případě, že by bylo na trhu auto, které by se vešlo do cenové relace a mělo vhodný motor na provo na LPG...

Takže jako rozumnej kompromis volim Oktávku, nebo Focuse v kombiku a možná i Fábii, protoe pokud nepůjdu kvůli motoru do velkého Mondea, ostatní kombi mi přijdou prostorem více-méně podobné a Fábie by se pořídila zřejma za nejmenší peníz ...
kurburt
Řidič začátečník

Příspěvek od kurburt »

chapu problem se rozhodnout, stejne tak pochop, ze dle techto podminek se najde 30 aut...

bud chces kola na vysku - doblo, jumpy, berlingo, galaxy, sharan

nebo chces kombi velikosti octavie - focus, golf (golf plus?), megane combi

nebo chces kombi velikosti fabie - cordoba atd.

proste kazdy to auto je jina kategorie, ktera ma spoustu dalsich alternativ, a tak je vyber o to slozitejsi ;)
-vasek-
Autoškolák

Příspěvek od -vasek- »

Z mých zkušeností se kola na výšku pořádně vešly akorát do Multivana, i u Sharana se musely sundavat sedla..
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tak sklopení/vyndání zadních sedaček je při přepravě kol asi samozřejmost, ne?
Já převážel asi 6 kol na výšku v 307 Break a velký problém to nebyl. Jen sundat přední kolo a pohoda. Myslím že by to měl zvládnout každý kombík nižší a střední třídy.
2.9T RWD
mari1300
Adept autoškoly

Příspěvek od mari1300 »

no vzhledem k tomu, že chci auto, ktré bude jezdit na LPG, taksi nejsem jistej, že by zas až bylo tolik vhodných možností byť v každé kategorii...

ale to je fuk, stačí, když mi dáte nějakej tip na auto, kam by vlezly ty kola a pak vypsali motory z víše uvedených kombi, které by se na přestavbu hodily...

Náhodně jsem objevil Daewoo/Chevrolet Nubiru/Lacetti ,všechno údasjně jedno a totéž auto,motory opel s hydroštely a snad dobré zpracování a celkem vysoká spolehlivost, navíc cenově velice přívětivé...

Z kombi jsem ještě rozšířil možnost výběru (krom tý Nubiry) taky o Daciu Logan a hodně zvědavej jsem na Dacii Lodgby
http://www.autoforum.cz/bleskovky/dacia ... skeho-mpv/

Pokud někdo k tomu něco má budu rád za každou informaci.
ratus ratus
Pan Řidič

Příspěvek od ratus ratus »

U Lodgy záleží na ceně. To jméno je strašné %-(
Uživatel neexistuje :-)
Odpovědět