IBM ThinkPad pro Voleja

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Volivovej volej
Mistr volantu

Re: IBM ThinkPad pro Voleja

Příspěvek od Volivovej volej »

Obrázek
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Volivovej volej
Mistr volantu

Teď něco k tomu univerzálnímu 3,5mm jacku, co funguje jako line-in i line-out. I když jsem o něm věděl už před koupí, přesto mě nyní trochu znepokojuje a tak trochu si nejsem jistý, že je to dobrý nápad.

Voč jde? Když do PC píchnu nějaké hrací zařízení, chtěje jeho zvuk v laptopu zaznamenat, je problém, že to zařízení přes reproduktory počítače neslyším, jelikož ty jsou právě odříznuty tím jackem, ve kterém je cosi strčené. Očekával jsem, že tohle bude nějak zabezpečené, když už je tu jen jedna ďúra místo dvou.

Dá se to vůbec nějak vyřešit, nebo je na podobné vylomeniny zkrátka potřebná externí zvukovka?
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Zajímavé. Potvrzuje to zkušenosti Merlina

http://extranotebook.cnews.cz/vymente-d ... page=0%2C1
Back to basics.
Příčina -> následek
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

TL;DR.

O co tam jde?
Volivovej volej
Mistr volantu

ExFun píše:Zajímavé. Potvrzuje to zkušenosti Merlina

http://extranotebook.cnews.cz/vymente-d ... page=0%2C1
Uvidíme. Minimálně teď v počáteční fázi je ten rozdíl v rychlosti dost zásadní... a to tichoučko. %-( :-)
Volivovej volej
Mistr volantu

Slušelo by se teď napsat nějaké zkušenosti. Bohužel skoro žádné nemám. O:-) Ultrabay přišla v pátek. V sobotu jsem tahal počítač domů zbytečně, protože jsem zapomněl na elektrický kábl (zajímalo by mě, kolikrát v životě musí člověk tuhle chybu udělat, než definitivně přestane). Doma jsem proto musel existovat na Aceru Aspire... něco něco. No, aspoň si teď ThinkPadu o to víc vážím. :-)

Čeho jsem si tedy zatím všiml: máte-li laptop s SSD a vložíte do něj klasický HDD v ultrabay, podstatně se zvýší hlučnost celého laptopu. Ten byl totiž původně úplně zticha, zatímco harddisk dává o svém otáčení vědět. Ale chvilku úplného ticha jsem si užil. :-)

Překvapilo mě, že se disk v ultrabay chová podobně jako původní DVD mechanika. Pokud k disku delší dobu nepotřebuje vůbec přistupovat, po chvíli úplně vypne. Pak člověk znovu spustí před chvílí pozastavenou hudbu, ta dohraje, co zbylo v paměti, pak dojde asi k sekundovému přerušení, kdy se znovu roztáčí disk, potom playback pokračuje.

Jo - a předem se omlouvám všem, komu by moje postřehy přišly samozřejmé. Dělám s tímhle konceptem úplně první zkušenost. :-)
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Volivovej volej píše:Slušelo by se teď napsat nějaké zkušenosti. Bohužel skoro žádné nemám. O:-) Ultrabay přišla v pátek. V sobotu jsem tahal počítač domů zbytečně, protože jsem zapomněl na elektrický kábl (zajímalo by mě, kolikrát v životě musí člověk tuhle chybu udělat, než definitivně přestane). Doma jsem proto musel existovat na Aceru Aspire... něco něco. No, aspoň si teď ThinkPadu o to víc vážím. :-)

Čeho jsem si tedy zatím všiml: máte-li laptop s SSD a vložíte do něj klasický HDD v ultrabay, podstatně se zvýší hlučnost celého laptopu. Ten byl totiž původně úplně zticha, zatímco harddisk dává o svém otáčení vědět. Ale chvilku úplného ticha jsem si užil. :-)

Překvapilo mě, že se disk v ultrabay chová podobně jako původní DVD mechanika. Pokud k disku delší dobu nepotřebuje vůbec přistupovat, po chvíli úplně vypne. Pak člověk znovu spustí před chvílí pozastavenou hudbu, ta dohraje, co zbylo v paměti, pak dojde asi k sekundovému přerušení, kdy se znovu roztáčí disk, potom playback pokračuje.

Jo - a předem se omlouvám všem, komu by moje postřehy přišly samozřejmé. Dělám s tímhle konceptem úplně první zkušenost. :-)
Jak jsem ti již psal, tak jsem si taky objednal k macbooku ultrabay a stále přemýšlím, jestli si to do toho notebooku dát, protože ztráta toho ticha a absence vibrací z roztočeného disku je fakt velká oběť.

Jinak ano, pokud se disk nepoužívá nějakou dobu, uspává se, nevím jak na Win, ale na Macu to můžu povolit/zakázat, připadně po jaké době nečinnosti se má ten disk vypnout.
Volivovej volej
Mistr volantu

Nejsem si jistý, kde bych něco takového nastavil. Systém samotný nehlásí nic zvláštního, prostě jen vidí dva disky, C: a D:. Ve správě disků tohle není.
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Já to mám v nastavení napájení.
Přílohy
Snímek-obrazovky-2012-02-07-v 18.40.jpg
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

U Windows to je v napájení. Nebo taky Lenovo PowerManager.
Odpovědět