Psycho vlk Wolf píše:By mě zajímalo, proč Widle už v sobě nemají implementované ovladače jako jeden jistý OS. Na to, že zabírají takového místa, tak po instalaci neumějí skoro nic.
A když jsme u toho, tak XPčka ty ovladače myslímže měli a stejně to bylo k hovnu. Koupil sis XPčka, které byli třeba 2 roky staré a stejně si tam všechno musel stahovat znova, protože ovladače byly už značně zastaralé a značně nestabilní.
A nemyslím si, že je problém nainstalovat čistej OS + stáhnout si z webu nejnovější ovladače.
Jak jsem psal pro ExFuna. Za předpokladu, že ti to rozpozná síť, máš CD s ovladači nebo druhé PC s netem. Jinak seš v prdeli.
Peugeot 301 1.6VTi 85kw/115hp
Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kw/110hp
Škoda Octavia I 1.6MPi 74kw/100hp
Psycho vlk Wolf píše:
Ale zkus tam nainstalovat jiné Widle, než ty z kterýma to bylo dodáno. To pak začíná sranda. Hlavně, když musíš ovladače stáhnout z netu, ale nefuguje ti síť, protože instalace Widlí je neobsahuje. A jiný přístup k netu nemáš.
proto jsem se ptal, proč to vůbec někdo dělá? Dokázal bych pochopit upgrade z pro na ultra kvůli bitlockeru atd. ale jinak...
ExFun píše:to ale není omluva proto, aby si drivery nedokázaly W samy postahovat.
Ale jen teoretizuju. Nikdy jsem to nedělal. Koupím NTB, vyhážu nepotřebné blbosti výrobce a jedu. Bez problémů s komfortem.
BTW. měl jsem za to, že k SSD se dává SW pro překlonování disku, takže reinstalace není třeba.
Já si to o Win7 až doposud myslel. Když jsem koupil malý IdeaPad před dvěma roky a nainstaloval čistý Windows 7, fungovalo všechno hned a žádnými ovladači jsem se nezabýval. K mému překvapení se to tady ale nechytlo. Ani obraz nebyl v pořádku - měl jsem k dispozici max. 800x600 pixelů. Proto mě to teď poněkud zaskočilo, že mám najednou stejné problémy jako před pěti lety s WinXP.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
spíš je chyba v tom, ze v NTB má relativně novou sítovku na kterou Win 7 v sobě nemají ovladače. Před 2ma rokama byly Win 7 relativně nové a zřejmě v sobě měli i ovladače na sítovku v IdeaPadu.
šmoula píše:spíš je chyba v tom, ze v NTB má relativně novou sítovku na kterou Win 7 v sobě nemají ovladače. Před 2ma rokama byly Win 7 relativně nové a zřejmě v sobě měli i ovladače na sítovku v IdeaPadu.
ale to je problém W ne uživatele. V roce 2012 očekávám,že se o instalaci uživatel nebude starat. Ale taky, že ihned po instalaci se výrobce SW/HW vyjma aktualizací přestane starat
šmoula píše:spíš je chyba v tom, ze v NTB má relativně novou sítovku na kterou Win 7 v sobě nemají ovladače. Před 2ma rokama byly Win 7 relativně nové a zřejmě v sobě měli i ovladače na sítovku v IdeaPadu.
ale to je problém W ne uživatele. V roce 2012 očekávám,že se o instalaci uživatel nebude starat. Ale taky, že ihned po instalaci se výrobce SW/HW vyjma aktualizací přestane starat