Gastronomické okénko

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Uživatelský avatar
HondaMan
Letec
Příspěvky: 4061
Registrován: čtv 17 úno 14:08

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od HondaMan »

Když budeš tekutinu (vývar, víno) přilévat postupně a jednou za čas ochutnáš jestli už je rýže dost (měla by být al dente), tak by se mělo podařit.
Ono to není zas tak těžké ;)
2.9T RWD
Uživatelský avatar
šmoula
Mistr volantu
Příspěvky: 894
Registrován: stř 16 úno 10:04

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od šmoula »

Dostal jsem chuť na langoš. Pořádně mastnej langoš, potřenej česnekem, kečupem a posypanej strouhanym eidemem :D Nějaké dobrej ale opravdu dobrej recept?

Díky
2.0i 107kW
Uživatelský avatar
vasco
Letec
Příspěvky: 1687
Registrován: čtv 17 úno 11:38

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od vasco »

Já bych se na to doma vykašlal a jel si to dát někam do hladového okna. To bude ten pravej požitek z přepáleného oleje a strouhané třicítky... :-) Ty bláho, ale taky bych si ho dal :-D
Uživatelský avatar
mmira
Moderátor
Příspěvky: 5088
Registrován: pon 07 úno 22:51

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od mmira »

hmm, langos s merunkovou marmeladou... vzpominky na dovolene u Balatonu. tez bych si dal.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Uživatelský avatar
Pajjoun
Mistr volantu
Příspěvky: 751
Registrován: stř 16 úno 08:50
Bydliště: Kladno

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od Pajjoun »

šmoula píše:Dostal jsem chuť na langoš. Pořádně mastnej langoš, potřenej česnekem, kečupem a posypanej strouhanym eidemem :D Nějaké dobrej ale opravdu dobrej recept?

Díky
Ten dělal táta minulej tejden. Čekaly na mě, když sem přijel ze školy. :x Chutnaly fakt dobře, takže se běžim podívatpo receptu, třeba bude někde navrchu. :-)
Obrázek
TSs
Uživatelský avatar
Caddy
Letec
Příspěvky: 1333
Registrován: stř 16 úno 14:25
Bydliště: Mikulov
Kontaktovat uživatele:

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od Caddy »

mmira píše:hmm, langos s merunkovou marmeladou... vzpominky na dovolene u Balatonu. tez bych si dal.
jak si to nekdo muze dat nasladko...brrr :)
Uživatelský avatar
mmira
Moderátor
Příspěvky: 5088
Registrován: pon 07 úno 22:51

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od mmira »

proc ne? vzhledem k tomu, ze babi me naucila jist i cukrovane bramboraky a topinky s povidlama, tak proc ne langose s marmoskou. navic jsem v te dobe byl dite skolou povinne a cesnek jsem mel ve velke neoblibe.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Uživatelský avatar
Pickuper
Letec
Příspěvky: 2590
Registrován: stř 16 úno 11:47
Bydliště: Pardubitz

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od Pickuper »

jj, cukrovanej bramborák je překvapivě skutečně docela mňamka, topinku s povidlama jsem nikdy nezkoušel, ale byla-li by ta povidla švestková nepochybuju o tom, že to taktéž bude mňamka. Langoš na sladko či na slano je normál. Ovšem langoš obecně tedy rozhodně není žádnej kulinářskej zážitek :D
Niko nadžanel ko kerdža
Uživatelský avatar
mmira
Moderátor
Příspěvky: 5088
Registrován: pon 07 úno 22:51

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od mmira »

se nedivim, ze tobe chutna sladky bramborak, bo Vychodni Cechy.

babi byla z pomezi Moravy a VC a mam pocit, ze to je tamni specialita. tu topinku pred aplikaci povidel, samozrejme svestkovych, doporucuji radne pomazat cesnekem
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Uživatelský avatar
KoPP
Letec
Příspěvky: 1008
Registrován: sob 12 bře 14:14

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od KoPP »

tak "volové" zítra si můžu jít otevřít italskou reštyku. rizoto bylo fakt dobrý a ani to nebyla velká dřina... next time si aj vzpomenu to blejsknout :)
Slow and serious
Odpovědět