Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
mmira
Moderátor

Re: Lyžárna

Příspěvek od mmira »

to s tema obrackama a slalomkama moc resite. zajezdit se da temer na vsem, jen to nesmi byt udelane z blata. obracky u nas moc rychle? prd, i na nich se daji delat kratke slalomove oblouky, jen se s nima clovek nesmi mazlit. na druhou stranu, na lyzich s polomerem R12 jezdim superobrakove oblouky v rychlostech blizkych ke 100.

nota: mrkni se na nejake fishery. byvaly na nich, doufam, ze to jeste plati, nejtvrdsi hrany, coz se v ceskych podminkach, kde se casto jezdi na premrzlem umelem snehu, velmi hodi.

obecne, stejne jako u aut, i u lyzi se ztraci rozdily mezi vyrobci. bejvavalo, ze rosky a kestle byly tvrde, felkle a elany mekke. dnes vsichni delaji vsechno.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

nota píše:Tak mi něco poraďte :) Mrknu na ty Elany.. Ale já radši tvrdou lyži :¨)
Tak víš jak, dokud sám nevyzkoušíš tak nevíš. Slalomy od Elanu jezdim v několika modelových variacích sedmým rokem, když přišli s Wave technologií tak jsem se svezl a koupil předchozí model. Ty nový byly stabilnější, ale ztratili kus hravosti starší lyže. Každoročně si projedu všechno co se ke mě dostane a Elan je pro mě pořád č.1. Starý modely už jsou starý, takže Wave a pořád nejlepší. Lyže díky technologii měkká v ohybu, takže jde krásně do oblouku, tvrdá v krutu, takže stabilní. Velmi rozumný kompromis protichůdných vlastností. Mrkni na ně.
RWD
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak ono to nie je o tom, ze by sa na obrackach nedalo jazdit u nas a nedal spravit mal polomer, ale nie je to ono, clovek si to neuzije a tlaci lyzu tam kde velmi nefuguje...tak ako zase na slalomkach si nedokazem uzit dlhe obluky...
Je to ako s autami - Slalomky su Elise a obracky su E90 M3 ;)

A to ze vsetci robia vsetko a vo vysledku nic poriadne je pravda, hlavne v tom, ze uz sa neda povedat, chces tvrde ber to, chces makke ber to - zazil som cca poslednych 5 generacii lyzi od Rossignolu a kazdy rok to bola ina lyza...najlepsie je vyskusat, no to moc nejde :(

Tak tak, Elany jazdi bratranec tiez par rokov a dost si ich chvalil. Moze byt...alebo potom rossignoli. Posledne lyze su tiez makke, lahko sa na nich jazdi, no su myslim menej presne a menej stabilne ako Elany...

To Kopp: K2 boli vzdy tak trochu 2. liga, nikdy velmi nicim neboli zaujimave...to skor Salomony...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

takže asitakle:
pavproch píše:next year, same time, same place
.... UŽ JE TO TADY!!! hlásím příjezd do Le2Alpes, sněhu je tu v dolině asitak 4x tolik než loni (ale kupodivu jen lavínova dvojka) .... zítra ráno v děvět (sharp) du dělat frontu na lanofffku, a myslím že mně večer z ní budou muset sundavat.... :D

kura, já už sa tak těšim na tie oblúčiky .... :x
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Hele a to se vyplatí se tam táhnout 1500km? Právě ta vzdálenost mě odrazuje i od St. Moritze.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

asitakle: sejný rozdíl ve velikosti a kvalitě lyžování, jako je mezi Karlovem a Chopkem, tak je mezi Chopkem a Kaprunem, tak je mezi Kaprunem a Le2Alpes.... tožtaknějak no.... mně se ta vzdálenost v tomhle úhlu pohledu jeví jako "rozumná"... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

PaTaK: Pokud jsi do sklouzávání se stejný fanda jako já, tak určitě ne. Pro mě je maximem dojet ze Stř. čech do Špindlu nebo Pece. Dál se mi nechce.
2.9T RWD
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

PP: at se dari a libi
Autoforum.cz
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Ja jsem velkej fanda, ale jen onpiste ;) do Nassfeldu to mam 600km, do Söldenu 880km a premyslim ze kdyz pojedu 2-3x tak daleko, jestli to lyzovani je vazne o tolik lepsi :) a to nemluvim o modernich lanovkach v Rakousku ;)
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

zalezi na tom, co clovek hleda. pokud volnasky, je francie (v evrope) asi ta nejlepsi volba. ne nadarmo se tam poradaji mistrovstvi ve freeridu. ve svycarsku maji byt taky dobre tereny, ale kdo by do toho policejniho statu jezdil, ze. v rakousku popr italii si clovek ve volnascich moc nezajezdi, jen pokud hodne sype.
Autoforum.cz
Odpovědět