Dalnicni kriznik

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
d1.8t
Letec

Re: Dalnicni kriznik

Příspěvek od d1.8t »

charger píše:
S tvým rozpočtem odklon od E38 zcela nechápu. Auto je to sice postarší, ale perfektní, na servisování levnější než kdejaké nové VW, má styl, duši...a bude s V8
+1 :-??
RWD
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

řidičBOB píše:Dívný...já si pamatuju, že jsem v nějaké 607 3.0V6 jezdil (nevím ročník) a ta měl tutově 4AT
Nic divného, nejdřív se dával čtyř-, pak šestikvalt. Však se ta 607 dělala pěkně dlouho.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

charger píše:S tvým rozpočtem odklon od E38 zcela nechápu. Auto je to sice postarší, ale perfektní, na servisování levnější než kdejaké nové VW, má styl, duši...a bude s V8
Sorry, ale té servisovatelnosti staré 7er za ceny nového VW moc nevěřím. Základní věci a spotřebák snad, ale jak se rozsype něco většího (např. automat, tlumiče s nivomatem nebo ndeej bože s el. nastavováním) nebo něco co není na vrakáči / z druhovýroby (např. rozbitý xenon), tak to bude bolet. IMHO je volba Volvo vs. Mondeo rozumná.
piriformis píše:Mondeo - zde pripadaji v uvahu asi jenom 2,2Tdci a a 2,5t - co myslite ze je lepsi volba pro dane ucely+spolehlivost?!
S80/V70 - zde nejspis jen D5 a 2,5t (rad bych V8, ale ta nejspis lezi mimo me limity) a ta sama otazka...
Co byste vybrali vy?! Pripadne zkusenosti s tim kterym autem a na co se zamerit, na co si dat pozor pri koupi?!

Udělal bych si radost a koupil Volvo S80 2.5T, i když rozumější je samozřejmě diesel...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Pokud šetřit tak Mondeo. Pokud bych do toho chtěl něco pustit tak e38. S80 bude servisně mnohem náročnější.
2.9T RWD
ΜELLO
Autoškolák

Příspěvek od ΜELLO »

Mě se hodně líbí V70 v ropě a automadu D3, soused si ho pořídil jako ojetinu a je fakt pěkná
Magere, Magere, boží mlýny MELLOu pomalu ale jistě...........
Idaho von Věšín
Spolujezdec

Příspěvek od Idaho von Věšín »

Možná mne ukamenujete ale já bych pokud bych hledal takovéhle auto koupil LS400 Lexuse, 1 nebo 2gen ( UCF1/2 ) a zbylé finance ( cca 200tis ) bych vrazil do celkové opravy toho vozu ne-li rovnou do renovace. Oproti současným luxusním limuzínám je tam méne elektriky, auto je to težké takže akcelerace i s tím 4,0L motorem není zrovna užasná ( tuším 8,5sec u starší verze ) dokáže ale to auto rozpohybovat až k 270km/h a i je rozumne udržovat.
Mnoho lidí řekne drahé díly, ale pokud to budu srovnávat s novějšími vozy EU proveninece tak je to stejné, neco levnejší neco krapet dražsí ale v principu stejné, nemluve o tom že není problém obejít EU dealery a nakoupit díly přímo v US za cca 1/2cenu v EU ( vč dopravy, cla a dph - beru ceny origo dílu EU toy vs US Toy zastoupení )a mít je tu i v relativne krátké dobe. Není v nem tolik elektroniky aby se muslo jezdit na počítač do značkovky s každou blbostí a solit neskutečné peníze rádoby vyškoleným "odborníkům" ve značkových servisech.
Auto je to pohodlne , prostorné a není to "papírák" jako jiné větší vozy.
Osobně jsem provozoval 2ks dohromady cca 2roky ( jeden pak zustal v rodine ) a prumerná spotřeba je dle knihy jízd ustálena na 10,8l/100km s tím že poslední rok a pul s tím jezdí máma na nákupy po městě a tata se v tom sem tam sveze - proste jezdí to krátké trasy. :D
Bezpecnost - stačí shlédnout dobovou "propagandu" ( reklamu ) a- pro koho / jaký učel bylo auto stvořeno ( diplomatické služby od aljašky po ohnovou zemi - jak se praví v dobových brožurách :D ), verzí výbavy je fura , stačí si vybrat ..

Je to starší auto ale myslím že rozpočtu co je na začátku popsaný plne vyhovuje - pokud chce jezdit dlouhé trasy a vyšší rychlostí musí mít auto spolehlivé a v dobrem stavu a to v tomhle cenovém rozsahu a tříde vozu bude u novejších aut velký problém.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Idaho von Věšín dne sob 14 led 21:49, celkem upraveno 1 x.
Servis a prodej ND pro osobní vozy
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Já to dočet k těm 270kmh a pak jsem to vzdal... :-D
Idaho von Věšín
Spolujezdec

Příspěvek od Idaho von Věšín »

vasco píše:Já to dočet k těm 270kmh a pak jsem to vzdal... :-D

mě se to na tom autě práve nejvíce líbilo, díky své váze nebyly problémz když jsem jel do Belge držet na De dálicích rychlosti kolem 250km/h ( tachometr) - nevím jestli to bylo jen váhou nebo i podvozkem ( vzducháč u LS vs "klasika" u mercedesu ) ale proste to auto spíše plulo než jelo..
Servis a prodej ND pro osobní vozy
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

vasco píše:Já to dočet k těm 270kmh a pak jsem to vzdal... :-D
:D :D
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

Alex.. píše:Nenech se odradit závistivci.. :-B :D

našel jsem Ti jeden krásný kousek, který je přesně pro Tebe..

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

já myslím, že ideální. Nájezd je tak akorát. A auto voňavka :-B
zatím ze všech návrhů je ten můj nejoptimálnější.. :-B :D
Odpovědět